icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lenasss
16. nov 2012
lenasss
16. nov 2012

@zojec já už to ráno taky študovala 😀

terezita
16. nov 2012

@zojec hele ja to udelala presne jak psala sufik.. 😀
napeti niti 0-4-7,5-7,5 a vyndat pravou jehlu. jen nekam jukni, jak se ta latka musi slozit a pri siti jsem ten okraj latek mela tak 1mm od noze, aby to neorezal.. a pri siti jsem trochu natahovala latku, bo ten sev neni pruzny, tak aby to nebylo moc nafest..

caramilla
16. nov 2012

Tak voděodol. zipy a sucháče mám už doma, rychlost blesku! Takže jdu třídit a stříhat 😀

ardila
16. nov 2012

Ahoj, tak se jdu pochlubit, že jsem konečně došila Šimonovi pyžamo.. Večer vyfotím na modelovi. Jako je dost špatný, ale čekala jsem to horší 😀 Dělala jsem ho z ikeácké irmy, abych hned napoprvé neničila nic dražšího. Ale spát se v tom dát bude. A jak tu tak koukám, tak další pyžamo bude z tučňáků 😀
@daisyr Já ten Ottobre se střihem na boxerky mám, tak ti ho můžu půjčit, až se uvidíme.. Ale šila jsem je podle toho a ten střih se mi moc nelíbí, takže se chystám zkusit udělat vlastní poupravenej, tak jestli se zadaří (a hlavně, jestli se k tomu vůbec dostanu), tak třeba dodám i ten..
A v pondělí opět jedem pro nový stroj.. To už je úchylka, už máme šest strojů, ale pořád nějaký nutně potřebujem. Koupím ještě průmyslovou minervu, jednojehlu. No a pak už jen někdy coverlock a končíme, už takhle se do dílny skoro nevejdem a budem muset probourat zeď do garáže 😅

zojec
16. nov 2012

@terezita
@lenasss dakujem 🙂 napatei zapisane 🙂 asi ani nevydrzim kym deti pojdu spat :D 🙂 akurat dnes pridu svokrovci.. tak neviem ci nieco poskusam 😖

ucitelka70
16. nov 2012

@animal - včera som myslela na teba, dúfam, že už dnes ti je o dačo lepšie po zákroku, tak veľa síl....

terezita
16. nov 2012

tak a jdu zase spamovat.. 🙂
a mam takovy dojem, ze 3 metry tyrkysovych tucnaku jsou pro me malo! 😀 😀 😀

lenasss
16. nov 2012

kdyby někdo chtěl http://www.ona-vi.cz/emag/Vanoce2012/?adid=Vano... je to vánoční speciál

laeela
16. nov 2012

@terezita ty jo, no comment, ty jsi teda hustá. 😀 😎

animal
16. nov 2012

@terezita no softka eňo ňuňo 😀 😀

snowwitch
16. nov 2012

@terezita Teda, to je nádhera.

Nešil jste někdo plenky z froté prostřihů od Dadky?

zojec
16. nov 2012

@terezita parada.. krasa, nadhera 😉
pri bludeni po yt, som nasla celkom fajn napad na nasivanie aplikacii.. pod aplikaciu davaju obycajny papier A4..
od 7 minuty je to zaujimave 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=__-fIFBv4ys
sinala
16. nov 2012

@terezita krásnééé, ten slepý steh musím taky zkusit 😀

sufik1
16. nov 2012

@terezita no tak to je bomba a já do tučňošů ješte nestřihla a jen chrápu.
Jak jsi dělala ten poslední šev? to je ten plochý na OL, že jo? hodně hustý a pak narovnaný...

terezita
16. nov 2012

@sufik1 tak ty na chrapani mas narok 😉 hlavne aby ti bylo uz brzo dobre!!
jojo, ten plochy sev podle navodu ve tvem clanku (jen s tou puvodni OL patkou, tu overlockovou jsem nenasla.. 😅 )

zabza40
16. nov 2012

@bordino odkud je ten petrolejový matroš a co to je , 😒 rib? Díky

lilly2711
16. nov 2012

@terezita nádhera, fakt krásne. 🙂 🙂 🙂

veronik77
16. nov 2012

@terezita to je parádní 😎 abych si došla na poštu, ale nevím, kam na víkend udám děti 😀 😀 😀

caramilla
16. nov 2012

@terezita krása, to musí em lítat nadšením u stropu, ne? 😀

caramilla
16. nov 2012

holčiny z prahy, asi jste něco psaly, budete chtít nějaký balík společně zipy+nitě+štítky?

terezita
16. nov 2012

@caramilla jojo, urcite hromadny 😉
hihi, no ztratila uzasem rec.. rano videla ty leginky se sukni, pak chtela to tricko a kdyz to bylo dohromady, tak z toho byla paf. jeste si narazila na hlavu tyrkysovozelenou lindexku a na krk dala perly a lita tu jak modelina :D
@veronik77 hihi, ja ji posilam ke tchyni.. 😝 😅

jemi
16. nov 2012

@caramilla já mám jen štítky, ale ráda se taky zapojím do pražského balíku

argo1
16. nov 2012

@snowwitch jj, já jsem šila takovou "kapsovku" zevnitř bamb. aksamit, z venku froté z dadky (dovnitř cpu různý vkládačky) a šilo se mi to hezky, sice je to pružný, tak to občas ujelo, ale tak jsem to někde nařasila a bylo🙂 můžu hodit foto jestli ti to pomůže.

caramilla
16. nov 2012

@terezita a prosím, můžete mi nějak napsat osoby, které chtějí jít do hromadného balíku? Já vím, že někdo zase psal, že chce samostatně a nejsem schopná to nějak dát dohromady:(((
@jemi - co jsi za písmeno? 😎
@terezita hele a fotka nebude? 😀

jemi
16. nov 2012

@caramilla písmenko G, já původně psala, že nechci, ale to proto, že jsem myslela, že se bude čekat i na uplety, a když to budou jen nitě, zipy a štítky, tak klidně hromadný 🙂

anastazieb
16. nov 2012

@caramilla já bych prosím taky chtěla do hromadného balíku pražského. A ještě bych tě poprosila o dva metry oranžové lemovací gumičky, díky 😉 Jsem BB.

anastazieb
16. nov 2012

@terezita já to nechápu, ten steh, to je slepý, šitý na OL? Slepý steh se dá šít i na rovnostehu, že, k tomu se používá ten steh velký cikcak a malinké cikcaky, ne? To pak vypadá jak?

terezita
16. nov 2012

@anastazieb nevim, proc mu rikam slepy, kdyz je plochy.. 😀 se mi to furt plete.. 😅
@caramilla nebude, mame tu tmu a nepodarilo se mi ji vyblejsknout.. 😝

piecee
16. nov 2012

holky omlouvám se něco mimo téma..už jste viděly tento "vtip"? 😀😀😀