icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
15. nov 2012

@anastazieb je to nejpříjemnější teplákovina, co jsem měla v ruce. Fakt jemnňoučká, já nesnáším teplákovinu, ale batani miluju 😀 Ale je hodně tenká. Zákaznice něco chtěla na zimní sukni, tak jsem to zkoušela ošahat a zavrhla jsem to, na ven je to fakt tenké ☹

jieff
15. nov 2012

@terezita díky moc, to je supr rychlost už jdu tisknout🙂

caramilla
15. nov 2012

@terezita jo, tak to mám přesně v úkolníčku do adventu stihnout. Sakra, sakra, není ten úkolníček nějakej nerealizovatelnej?
odpravit 3 hromady, odpravit asi 20 zakázek na šití, sobě novou softshellku, Jasmí novou sofsthellku (s těma super zipama 😎 ), Jasmí zástěrku, nakoupit vánoční dárky, našít vánoční dárky a na 1. adventní být připravená zrelaxovaná a plně se věnovat rodině 😀 😀 😀
No, tak alespoň okna mám umytá, což je velký, velký, velký oddech 😝

terezita
15. nov 2012

@caramilla tak ukolnicek jsem zrusila, bo jsem nic nestihla udelat, co v nem bylo.. zakazky odsouvam o tyden, darky nebudou a ja budu JEN relaxovat.. 😅 😀 a nebudu cekat na 1.advent, ale zacinam tenhle vikend, kdy budu bez dcerunky.. 😉

sinala
15. nov 2012

@barcav super, tys dokázala udělat z dámské látky ( aspoň podle mě dámské) tričko pro kluka 😀 , fakt super

veronik77
15. nov 2012

@terezita
@caramilla dneska jsem pobavila mamku tím, že když mám umytá okna, tak už můžou začít Vánoce 🙂 Dárky celkem mám, něco málo ještě ušiju a pak perníčky a cukroví 🙂 Letos doufám, že si Advent víc užiju, ty minulé dva byly velmi hektické.....

veronik77
15. nov 2012

@caramilla Prosím, kdy mají být štítky? dík 🙂

anastazieb
15. nov 2012

@caramilla já šiju tepláčky spíš nadoma, koukala jsem že gramáž je jen o 10g nižší než třeba teplákovina z MTX, kterou mám, tak snad to zas tak hrozné nebude... Já potřebuju nějaké pěkné barvy (zelenou) a nikde nemůžu sehnat...

terezita
15. nov 2012

holky na ten slepy steh potrebuju nejakou spesl patku?? 😅 a jestli jo, nevite, kam jsem si ji schovala? 😀 😀 😀 (ocividne velmi dobre.. 😅 )

caramilla
15. nov 2012

@veronik77 tusim 21. expedice od nich. Psala jsem to v mejlu, melo by to být i v tabulce, omlouvám se, ale z hlavy si to vše nepamatuju a nechce se mi to hledat:D

Dárky pro Mínu a manžela jsem teď objednala. Ujela jsem na Dřevěné píšťaslce, to je šílenej obchod! Horší než všechny e-shopy s látkama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Já chtěla Jasmínce dát 1, max 2 dárky, béééééééééééé, mě to nejde, mám pro ní zase 1000000000000000 kravinek. Ale asi jí to dám postupně před vánoci, třeba ke každé adventní něco 😀 Ale to fakt nešlo odolat...

terezita
15. nov 2012

@caramilla tak tam radsi koukat nebudu! 😀 😀 😀

terezita
15. nov 2012

tak jsem s tim slepym stehem nejak bojovala s tou normos patkou a teda parada!! 😵 nechapu, ze me to nenapadlo vyzkouset driv, uplne paradne se tak zahybaj tricka 😀 😀 😀 zitra vam to tu zase zaspamuju.. 😅

anastazieb
15. nov 2012

@terezita to by mě zajímalo, jak to vypadá, nikdy jsem to nepochopila 😀

terezita
15. nov 2012

@anastazieb kupodivu hezky! 😀 taky me to prekvapilo.. 😅

stassy
15. nov 2012

@caramilla Hihi, to je vtipný. Já včera objednala dárky pro holky - z Grimms a Goki, a tady to mají oboje dohromady. 😀 Ale oboje (Grimms i Goki) má stejného dovozce, tak mi to taky půjde spolu, za jedno poštovné. 🙂

stassy
15. nov 2012

K tomu slepému stehu - Lukrecie to taky použila na tričko, na rukávy i spodní okraj. Tady http://www.postaramese.cz/forum/post2318.html#p...
Já tu patku zkoušela použít, ale fakt to nechápu.. Asi se zase pozvu k @terezita na návštěvu a nechám si to vysvětlit. 😀

terezita
15. nov 2012

@stassy hele ja tu patku nenasla, to siju s normalni overlockovou.. 😀 😀 😀 ale na navstevu se urco pozvi! 😵

stassy
15. nov 2012

@terezita Neboj, pozvu. Šak u Tebe budu mít cosi k vyzvednutí. 😉

terezita
15. nov 2012

@stassy jo vidis! mam te zdimat o penizky ted nebo az to dorazi? 😅

lilly2711
15. nov 2012

@barcav tak len rataj. Ked som ja naposledy takto ratala a vsetkych ale vsetkych presviedcala, ze to su naozaj fakt len poslickovia, tak bola Nellie 3 hodiny potom na svete 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

kuna
16. nov 2012

@jieff já jsem šila malou zástěru od oka, inspirováno velkou, kterou jsem obkreslila podle své staré http://static1.asmira.com/photo/70/315870/album...

ad vánoční dárky, já mám, mimo jiné, ráda dřevěné hračky z Tchiba, zrovna tento týden je mají. Loni dostala J. archu a hraje si s ní pořád, letos jsem koupila dřevěné pexeso. Co se úklidu týče, tak na okna letos peču a nechám si je umýt, dárky začínám postupně objednávat přes net, protože nemocné dítě mě nikam do obchodu nepustí a o víkendu se mi tam nechce.

Ale přišla jsem na malý problém, nemám talíře 😀 . Letos dělám Vánoce u nás, bude 9 dospělých plus 2 děti a já jsem si uvědomila, že nemám z čeho servírovat polívku. Chystáme se koupit si nějaký hezký servis, protože co máme (kromě toho, že z ní odchází barvy, atd.), tak má naprosto debilní "hluboké" talíře, jsou hrozně mělké, na polívku to fakt není. Teď ji nouzově jíme z normálních misek. Takže se teď v neděli jdem podívat do Thunu a doufat,ž e se to do Vánoc stihne. Máte kdyžtak ještě tip na nějaký hezký porcelán? Chci porcelán, ne keramiku (jako třeba mají v IKEA, i když u nich si koupím asi pár misek na denní roztřískání), něco, abych to mohla mít dalších 30 let, aby byla v sadě i polévková mísa, hrnky, atd....prostě takový ten rodinný servis. Chci něco nadčasového, na vzory moc nejsem, nejradši bílé.

laeela
16. nov 2012

@kuna můžeš si vybrat ten dekor šicího stehu 😎

terezita
16. nov 2012

@kuna koukam, ze me laela predbehla.. taky jsem ti chtela dat odkaz na ditu.. 😀 😀 😀 ten jeji vysivany porcelan je naprosto uzasny! az ja budu velka.. 😵 😅 no nic, koncim se snenim..
jak je vubec male? uz ji je lip?

bordino
16. nov 2012

ti tučňáci vypadají dobře vážně na všem 😉

kuna
16. nov 2012

@laeela @terezita jj, že bych na šití myslela i u jídla 🙂 . Dík za tipy, výrobce té Dity je stejně Thun, takže to okouknu v neděli u nich 🙂

Jinak Julikovi je už líp, teda chrchle šíleně, ale už namokro a hlavně se už nedusí v noci. Příští týden ještě do školky nepůjde, ale možná bysme se pak mohly domluvit na čt nebo pá na ten FM? V kočárku s ní prý už ven můžu.

terezita
16. nov 2012

@kuna mne se teda uprimne nejvic libi ten len.. 😵
oki, ve ct pa zatim nic nemam, takze muzu kdykoliv 😉
@bordino teda ta kukla vypada taky uzasne!! ja nemam nastesti na zadnou padnouci strih, jinak bych se musela opicit 😅 😀
a jola je nadherna! ma paradni kukuc!! 😵 (kdyz se nemraci jako vcera, hihi.. )
jdu dosit jeste posledni tricko a pak pockam na svetlo, abych ten muj vcerejsi sici prujem mohla vyfotit..

veronik77
16. nov 2012

prosím prosím - nemáte doma někdo metr tohoto? mám objednaný, ale potřebuji dřív, než dorazí... dodám po Vánocích 😀

zojec
16. nov 2012

@terezita a najdem niekde na nete navod ako na to? .. lebo ma vzdy odradi hladanie 😔 vobec si neviem predstavit ako sa to robi 😅