Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita takže ten steh u tebe na tričku je ten co se pak roztáhne... a který je ten, jak tu byl obrázek, jak se ta látka speciálně založí a pak se to nějak šije po okraji tím nepravidelným cikcakem s tou speciální patkou?
@anastazieb to myslíš asi slepý steh, ten sa šije na rovnostehu, ja som si tak zahýbala sukňu. Okraj látky sa zahne dovnútra a naspäť von, nechá sa tam rozdiel asi 5mm, blbo sa to vysvetluje. Prešije sa to takým cikcakom a zvonku niť skoro nie je vidieť.
@anastazieb @stassy já myslím, že to je slepý steh jak má @terezita lem na tričku. Slepý jde i na rovnostehu a myslím, že pak není vidět vůbec 😀 😀 😀
Plochý se roztáhne a vypadá normálně a můžeš ho mít i uprostřed trička 😉
Tak OL objednán 😝
PLOCHY 😀 😀 😀 teda myslim..
roztahne se. je sity na OL. zezdola to vypada jako to co sije overlock zeshora.. 😅
jeziiis, to je vyssi divci na me s tema pojmama.. 😉
ale rozhodne to neni to tvoje @mikulka45 (to je taky hezky, budu muset tez vyzkouset! 😉
@stassy hele tak preved tu tvoji castku rovnou ty, ja doplatim ten muj zbytek. a je to.. snad se v tom nekdo vyzna.. 😉 😀 penez malo.. bo mi davaj ted vsichni hotovost a na ucte pruvan.. 😀 😀 😀
jeziiis dievcata..toto mi nerobte.ja som si nasla druhu robotu,aby som mohla svojho konicka napajat ..ten petrolejovy by sa aj mne zisiel
No tak jdeme do toho?
tak plochy, ci slepy ci aky steh som vyskusala .. jupiii.. fungujeeeeee 😉 roboty mam sice ako na kostole, ale musela som si strihnut do fialovych tucniakov, tie si b. vybrala na saticky.. tak ma male amelie 🙂 uz ich ma na sebe .. ale teda 3x som presivala vsivaciu visacku 😠 to sa kruti vlni.. furt bola inak, len nie rovno , saty za pol hodku a visacka tiez tolko, asi ich budem naliepat a tak vsivat
@medunka21 mne sa zdá, že aj Sk baby sa pridajú k tým 50 kg
@ucitelka70 dokonca mi sponzor slubil,ze prispeje,pokial mu zo zbytkou tangace usijem.dufa,ze aspon tie snurky nato ostanu
@medunka21 no na šnúrky by finerib bol dobrý, na tangáče už je to hrubé 😀
@ucitelka70 ale ved ja mu nepoviem,zeby to bolo hrube,hlavne ze prispeje.a potom,aspon daco hrube bude v nohaviciach mat
Pozor, tak moje veledílo je tu.. První mimocapáčkový pokus, který se rodil asi tři týdny.. No je div, že se to vůbec dá oblíct 😅 A ještě capáčky jsem mu ušila nový, objednal si autový, tak ty jsou aspoň povedený 🙂
Měla jsem radost, že bude mít pyžamo, ve kterým nemá holý záda, ale jak jsem mu to oblíkla, tak mi došlo, že na nočník to bude na nic, odplenkováváme teď na noc, k ránu chodí čůrat a hned zas spí, z tohohle se jen tak nevyvlíkne a budu muset vstávat 😝 Takže tučňákový asi bude normálně dvoudílný.. Kde že se daj koupit ty tučňáci? 🙂 Dík
@ardila tučňáci zde http://mamadora-blog.blogspot.cz/2012/09/pokus....
@bordino jájájá se přidám 😀 a tuším, že role má kolem 15kg? ale já ještě z mtx po rolích nebrala, tak snad nekecám 😎 a tučňáci mají vlastně všechny barvy (tedy ty velké plochy) podle mtx látek, kromě tedy zelených ty mají křídla z mylly patentu a já už tu mám jen zbytečky, tak by se mohlo vzít víc barev? 😎 😀 😀 😀

@caramilla jaaaj, to ja netusim.. 😅 se budou muset baby ozvat znovu 😀