icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
19. nov 2012

@beky52 neviem, či som dobre dala páskovačku?

ucitelka70
19. nov 2012

@dugyna, @wzorcek - tak tu je časť mojich zásob, dalšie dve som už nefotila

monr
19. nov 2012

@ucitelka70 u nás mlieko len do varenia, obe baby prestali piť čisté mlieko, aj jogurty, okamžite sa zahlienili. začalo to asi pred rokom. občas si dajú rastlinné, hlavne dm-kové, domáce robené pijem iba ja a neviem si vynachváliť. hlavne mandlové, makové a orechové, mňam. 😉

a kočky, hromadná pochvala.

ucitelka70
19. nov 2012

@monr tak hod rcpt

martinkah
19. nov 2012

soft a reflex. nažehľovačky - dievčatá, neostávajú vám po nažehlení na softe lesklé stopy po žehličke?? reflexky už máme nažehlené kade-tade, na bavlnených úpletoch aj šusťákovej bunde, dnes som ich konečne dala aj na x-mesiacov nosené gate zo šedého letného softu, žehlila som len cez peč. papier, teplota tesne za dvoma bodkami, cca 10s., nechápem.. či som nemala tak tlačiť? nažehlí sa mi to, keď budem menej?
toľko krásnych softshellových vecí ste tu už ukázali, nikde som si lesklé stopy po žehličke nevšimla, to len ja som taká nešikovnica? 😀

anastazieb
19. nov 2012

@martinkah není to spíš jen těsně po akci? A třeba po vyprání to zmizí? Když třeba žehlím bavlnu nebo i úplet, tak to pod žehličkou ztmavne, ale pak to vychladne a je to ok...

bordino
19. nov 2012

na MTX petrol finerib mají, ale nějaký zelený, je to jiný odstín. Vznesla jsem dotaz, uvidíme 😀

caramilla
19. nov 2012

@ucitelka70 no, ja jsem slysela uz z vice stran, ze to, ze mleko zahlenuje je mytus. Takze z tohoto duvodu ja to neresim. Prevarene mleko z automatu je super, kdyz bude mit rozumnou miru, tak bych se nebala.

caramilla
19. nov 2012

@martinkah občas zůstanou, záleží na teplotě a době nažehlení. Jsou tam, když je to moc

martinkah
19. nov 2012

@anastazieb po vychladnutí ani po vypratí to nezmizlo :( nevydržala som to a vyprala už po pár hodinách, aj keď v návode kážu čosi iné, nažehľovačky to zvládli.. aj tie lesklé stopy zostali

sinala
19. nov 2012

@mooncaa jo, nejdřív olemuju a pak zahnu. Jen jak tam není vidět ten patentek u krku, tak to nebyl záměr, musela jsem ho natlouct ještě před zahnutím, protože pak to bylo moc tlusté a patentek bych tam nedala 🙂 . Ono to shora vypadá celkem dobže, ale vnitřek tak profi není 😀

papajka7
19. nov 2012

kapsa prezmenu pajc @zojec 😀

zojec
19. nov 2012

@ucitelka70 no tak prave to susene nie je prave najlepsia volba :( mandle v kauflande mavaju hned pri vchode , kde je ovocie 😉 este som k receptu zabudla napisat, ze ked uz je precedene,tak sa ochucuje lyzicou sladidla (med, agave, datlovy sirup, javorovy.... ) a lyzica kvalitneho oleja za studena lisovaneho 😉
a dakujem vsetkym za pochvalu softiek 😉

zojec
19. nov 2012

@komisakpd strih je z OT, ale veru netusim z ktoreho 😖 asi z 4/2012, ale som ho upravovala, takze v konecnom dosledku je to jedno 😀 😀 , tento soft mam od baby co ho ponukala tu na predaj 🙂 je iny ako z baleriny, kt. som mala pred tym 😉 a vrecka nie su z kordu ale z upletu od mraza 😉 lemovaciu som presila 2x, lebo mi na druhej strane jedna usla 🙂 tak som ju pre istotu presila 2x , inak presivam len 1x 😉

ucitelka70
19. nov 2012

@beky52 @wew str- 1583 - páskovač

komisakpd
19. nov 2012

@zojec ty mas predplateny OT?

baby mna tak nebavi prekreslovat strihy :D

palosek
19. nov 2012

@caramilla já to i u malé pozorovala, že po mléce chrmlala víc. 😅 ...ale kdysi nám mamča na odkašlávání...svařovala mléko s majoránkem a dosladila medem....a pomáhalo.... 😅 😅 😅 😀 😀 😀 😀

beky52
19. nov 2012

@ucitelka70 ..presne opačne..látka..paska pozerá k tebe,,,

beky52
19. nov 2012

@ucitelka70 presne tak..kukni to foto..cez ten dindzik má ísť páska von..dosť detailne som odfotila..inak je super🙂

komisakpd
19. nov 2012

tak opat zo serie teplakov...uz ma nebavi ich sit..ale tentokrat sme nutne potrebovali do skolky..tak moja vcerajsia nocna

http://domikomi.blogspot.sk/2012/11/opat-zo-ser...

macin73
19. nov 2012

Asi mi něco uniklo, ale jaktože už někdo našívá ceduličky a přitom mají Car dojít až zítra??? Jsem nějaká zmatená...

palosek
19. nov 2012

@macin73 holky ze Slov. měly svou hromádku 😉

beky52
19. nov 2012

@macin73 ..baby Sk už máme.. 😝

macin73
19. nov 2012

Jo ahaaa... tak to pak jo 😀

palosek
19. nov 2012

Tak jsem konečně zateplila prckovi sametové kalhoty...více na blogu 😉

dagmarkaaa
19. nov 2012

Ahoj ženy
chci se tady začátečnicky zeptat kde se dá sehnat materíál na náplety? Nikde to nemůžu najít. Se sice teprv seznamuju s šicím strojem ale ten náplet mě zajímá na dětské věci. A taky jestli se dá s tím v pohodě pracovat s obyč šicím strojem nebo je třeba overlock. 😕

kryska5
19. nov 2012

@ucitelka70 a nemali by ste skôr riešiť múku, keď bola dcéra na bezlepkovej diete? u nás teda mlieko ani mliečne výrobky nefičia, ryžové v DM je asi drahé ale skvelé lebo vďaka nasladlej chuti som nikdy do kaše nepridávala cukor 🙂

michamicha
19. nov 2012

@martinkah mně se to stalo u soft kalhotoviny když jsem z ní šila bundu pro synovce, ale po vyprání už to tam asi nebylo vidět, nebo si toho ségra nevšimla 🙂

komisakpd
19. nov 2012

@dagmarkaaa stoklasa?

michamicha
19. nov 2012

@kryska5 náš malej pije jen rýžové z DM, když z něj vařím nebo peču, tak se to dá, ale třeba když jsem si ho dala já samotný nebo do kafe, tak mi to vůbec nechutnalo 😝 u nás stojí 38,-Kč a třeba na pití mi chutná spíš rýžové od Provamelu, jenže to stojí 60,-Kč litr 😝 a pak výborný je mandlový (tekutý), já těm sušeným moc nevěřím, navíc se mi to blbě rozmíchává 😅