icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mima2011
19. nov 2012

@sinala moc povedené 😵

sinala
19. nov 2012

@mima2011 děkuji, to potěší 😉

mooncaa
19. nov 2012

@sinala To máš úplně profi. Když děláš to zapínáni na rameni a lemování krku, tak to nejdříve olemuješ a pak zahneš? Já to dělám obráceně a vypadá to děsně prasecky, musím to vyzkoušet jako ty, vypadá to krásně úhledně.

crawler
19. nov 2012

@bordino ty cikcaky měli na ebay přímo od ottobre 😉

terezita
19. nov 2012

nazdarek! tak prihazuju sobotni rychlovku, sukynku ze "zbytku"..

jemi
19. nov 2012

@katka82 my byli dnes na detském cvičení a holky chválili, že jaké máme krásne triko se sovičkami

terezita
19. nov 2012

@jemi hele kamaradka co tu byla taky myslela, ze ti tucnaci jsou sovicky.. 😀 😀 😀

lilly2711
19. nov 2012

Cauky,
pripajam skusenosti s mliekom. Samko bol dojceny do 26 mesiacov, potom ziadne ine mlieko az do nejakych troch urcite a potom klasika kravske. Juli prsnik odmietala od 7 mesiaca, s vynukovanim sme vydrzali do 1 roka, ale popri tom mala francuzke UM - po 2,5 roku kravske, ale dodnes ma dost casto problem s laktozou.
Matej bol dojceny 32 mesiacov a mlieko doteraz nepije ziadne. Dokonca ani chce so starsimi Caro kavu, tak jedine ciernu. Ine mliecne vyrobky zje. Nellie sme zacali asi v 8. mesiaci davat kravske maslo na chlieb. Prvy krat nic, druhy krat si ho rozmazala po tvari a v priebehu par minut mala po celej pupaky- velike cervene s bielym, zmizli asi po par hodinach. To iste sa zacalo objavovat ked zjedla detsku susienku s mliekom, tak sme presli na dietu. Dlho sme nedavali nic a potom na radu healtvisitor sme skusili cerstve kozie mlieko a maslo z farmy a super. Pridali sme jogurty a je ok.
Pytala som sa na nejake ine, lebo potrebujem len do varenia a pod. nie na pitie, lebo ona je zavislak na prsniku, ale nedali nam nic, ze kozie lepsie. Pouzivam ho ale len na varenie a cerealie a pod. + maslo na chlebik.

zojec
19. nov 2012

@ucitelka70 orechy su tiez povazovane za alergeny, ale obsahuju tolko vyzivnych latok ( nenasytene mastne kyseliny, vit. E, A, B horcik, vapnik, zelezo, stopove prvky ..... ) , ze je "hriech" odkladat ich konzumaciu na neskor.. cize vyskusajte malemu nejaky dat (najlepsie zomlety, alebo urobene mlieko) a uvidite ako zareaguje 😉 najvacsi alergen su arasidy, ale tie vlastne ani orechy nie su 😉 samozrejme ich treba jest neupravene, nesolene, neprazene 😉

jieff
19. nov 2012

@terezita jejda ty tvoje kombinace jsou boží! já zatim pořád čas na šití nemam, když to tu trubka dočítam😉

zojec
19. nov 2012

@terezita krasne ako vzdy :D hned som vedela ze su tvoje :D :D ked som sla od spodu na ne ... ked si tu.. prosim ake mas nastavenie na ten vlnovkaty lem s OL? som skusala minule na sovickach ale zle sa mi to zvlnilo :(

terezita
19. nov 2012

@zojec ty sovicky se blbe vlni, bo je ten uplet relativne pevny.. nastaveni mam jako na normos siti, jen dam diferencial na minimum (brother 0,7) no a tahat pred i za patkou..

zojec
19. nov 2012

@terezita hm.. tak to asi bude tymi sovickami 🙂 lebo sa vytacaju dohora.. ale nevadi, saty maju uspech, som ich nestihla ani odfotit, furt ich ma na sebe :D
prihodim softky zo vcera s novou nasivkou 😉 terezita, farba ako pre teba 😀 😀

terezita
19. nov 2012

@zojec 😀 😀 😀 nastesti na mem monitoru ta ruzova moc ruzove nevypada 😉 jsou paradni!! a teda ty nasivky.. ty jsou krasny!! no uz se na ne taky tesim!! 😵

caramilla
19. nov 2012

@palosek od animal. Je dokonale jemná, jsem zamilovaná. Medvěda jsem v ruce neměla 😀 A hlavně ta barva! Jen lituju, že mám tyrkysové jen metr, protože to je fakt hezká tyrkysová, tak příště 😀

caramilla
19. nov 2012

@veronik77 fuj! Ty umíš zkazit náladu 😀
A jako pro pobavění. Mína má Hnusnou Kočku zakázanou, nesmí mi do bytu a švagrové jsem zakázala jí ji pouštět na YT a přesto asi před 5dny kreslí takovou kresbu a říká "maminko podívej "jejo kytty" 😝 😝 😝 😝 bééééééééééééééééééé

terezita
19. nov 2012

@caramilla vis co em. dotahla z vikendu v nemecku? casopis s hnusnou kocku a k tomu ruzovy plastovy mobil s jejim obrazkem. jsem to chtela vyhodit, ale ten mobil od vcera z ruky nepustila a v noci se dokonce asi 5x probudila, kdyz ji vypad z ruky, a hledala ho.. 😝 pomoooc!!!

caramilla
19. nov 2012

@ucitelka70 krásná fotka v profilu!
Já dávám z DM babylove a nebo Sunar. Je to víceméně úplně jedno. Kravské jsem dávala kolem roka a půl, ale pak jsem ho radši vysadila. Názory se hodně liší. Já dávala právě nepasterované. Teď už Mína pije přes den hrnek sem tam nepasterované domácí a večer jí dělám sunar, ale možná přejdu na to kravské nepasterované už úplně. Ona ho hrozně miluje 😀 Už viděla i kravičky, které ho dojí 😎
Jinak určitě nedávat tetrapakové mléko.

caramilla
19. nov 2012

@zojec ; @terezita holky já z vás nemůžu, to je NÁDHERA! Ta sukýnka nemá chybu! A ty softky jsou snad nejhezčí softky, co jsem viděla, to je fakt bomba! Já smekám! A ta kombinace barev je BOŽSKÁ!!!
Fakt dík za pokoch! 😉

caramilla
19. nov 2012

@terezita HELE, JÁ SE TOMU ANI NESMĚJU! Mě to přijde tak strašně tragický, že se nemám sílu už tomu ani zasmát. Ale nemůžeš dělat nic, než čekat, až jí to přejde ☹ Některé dárce by bylo nejlepší zabít 😀

zojec
19. nov 2012

@caramilla :D dakujem za pochvalu , od teba dobre padne :D a este aj pajcnute od teba 😀 😉
ten ruzovy soft je naozaj kraaasny... taky malinkovy, presne ako na obrazku 😉

terezita
19. nov 2012

@caramilla no tak nejak.. uz se desim, ze mi na truc budou delat, ze ji budou davat ruzove hadry.. 😝
a dik! 😉

zojec
19. nov 2012

@caramilla
@terezita moja je chvalabohu este kittinova "panna" 😀 ale tiez cakam kedy tu na mna vybehne, ze chce kittinku :D zatial sa uspokoji s nasim ciernym kacom 😀

mima2011
19. nov 2012

@terezita tak tuhle kombinaci látek bych k sobě v životě ani omylem nedala a sukýnka je naprosto dokonalá 😵 😵 😵 ...kde na to chodíš...fakt bomba.....malej na ní kouká a ukazuje , že jí chce, že jso to ty jeho pipi 😀

palosek
19. nov 2012

@terezita jé, ta sukně je super, skoro jako Desigual 😀 😀 😀 Ale mnohem hezčí 😵 😵 😵
@caramilla a kabát D je super, nějak v těch ramenou povolil a sedí ted skvěle...to byla asi jejich finta 😅 😅 😅

palosek
19. nov 2012

@caramilla @terezita víte co je zajímavé? že u nás Kitty nikoho moc nebere a nikdo nám ji nenutí....ani žádné dítě po ní nikdy neprahlo 😝 😀 😀 😀 Když na ni D ukazovala...tak jsem jen kontatovala...nojo no, kočička.... A byl pokoj 😀 😀 😀 😀 Ale myslím, že kdyby s ní dostala dětský mobil, tak by jásala, ale kvůli toho mobilu....tak ho koupíme s jiným obrázkem 😀 😀 😀

palosek
19. nov 2012

@zojec júúú, to jsou softky?...já jen prolítla fotky....a až dodatečně text....skvělé...motýlky já taky můžu.... 😵 😵 😵

ucitelka70
19. nov 2012

@zojec díky, vyskúšame stopro.... a v kauflande som nenašla mandle, nerada tam nakupujem, ani neviem, kde čo nájdem, ale kúpili sme sušené kozie mlieko, sojové mlieko aj ovsené .... takže budeme to striedať istotne

ucitelka70
19. nov 2012

@caramilla díky za pochvalu, tetrapak nedávame, samozrejme, to musí byť umelina, ak to rok vydrží... z automatu mlieko - trošku zriedime s vodou - prevarené, alebo paster. z mlieka sáčkové, malý miluje všetko mliečne.... ale idú mu stoličky, na 17 mesiacov má už 9 zubov...... a nechceme aby bol zahlienený, tak zato teraz tie náhrady..... radšej rozumne zo všetkého trošku.....

komisakpd
19. nov 2012

@zojec paradne softky...aky mas strih z OT? inac to je ruzovy soft? lebo ruzovy mam doma ja a poviem pravdu..nejako pekny nie je ten tvoj malinkovy je krajsi :D

RUZOVY soft ponuknem dalej..kto ma zaujem

al super vrecka z kordu:D---lemovaciu gumicku presivas 2x: