icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jitu22
19. nov 2012

@macin73 tak co OL? Já furt nic... 😒

macin73
19. nov 2012

@jitu22 Hele, chystala jsem se Ti psát... u mě taky nic. Dostala jsem jen potvrzovací e-mail a od té doby ticho po pěšině... ale s pánem jsem ještě před objednávkou mluvila, prý to nemá jako hlavní činnost, tak asi proto... aspoň doufám. 😕

kryska5
19. nov 2012

@michamicha 😀 😀 ja si do kávy to ryžové dávam a teda ak sa mi stane že nemám doma a dám si kravské tak to už mi je 😝 ono je to asi skôr sila zvyku, som píjavala obilné kafe a teraz už aj klasiku s tým 😀 a tie sušené tiež moc eee, a malá tiež len ryžové, drahý jej minule nalial kravské a nechcela 🙂 Dnes som práve kúpila Alpro mandľové mlieko majú zľavu v bonusovej knižke v DM, tak som zvedavá. Ja som nešťastná bo keď s ryžovým pečiem tak nie som nikdy úplne spokojná ☹

macin73
19. nov 2012

Tak jsem dnes využila hezkého počasí a přefotila venku tu moji prvotinu... http://flair-made.blogspot.cz/2012/11/fleecova-... . Doufám, že tam brzy přibude další počin!!! 😎

argo1
19. nov 2012

@dagmarkaaa třeba tu http://sijemdetem.cz/produkt/wendy-patenty-po-10cm. ja zatím overlock nemám a přišívám to na rovnostehu, ale všichni tu básní, jak se krásně šije s overlockem, takže pokud chceš šít víc, určitě se to vyplatí🙂

michamicha
19. nov 2012

@kryska5 jj, mandlový alpro je vynikající, škoda, že malýmu nesedlo, má lepší výživovou hodnotu než to rýžové z dmka...

lenasss
20. nov 2012

@macin73 protože holky ze slovenska si je nechaly dělat samy ale měli stejné návrhy 😉 😉

palosek
20. nov 2012

@dagmarkaaa patent = náplet se dá přišít i na obyč.stroji, buď cikcakem, nebo overlockovým stehem, prostě pružným... 😉

sinala
20. nov 2012

@macin73 tak tady už kromě šití se píšou ve velkém i blogy 😀 😀 😀

laeela
20. nov 2012

@macin73 na tom blogu jak máš nahoře úvodní foto, to máte vlastní zahradu?

palosek
20. nov 2012

@macin73 jsem se taky koukala...pěkná fotka nahoře 😉 ALe mě se normálně nedaří psát komentáře na "blogspot" Nevím, co dělám blbě.... ☹

jitu22
20. nov 2012

@macin73 před chvílí mi volali z PPL, ž emi ho dneska přivezou. A já nemám u sebe peníze, ani na účtě. Dobrý, no 😀 Tak mě čeká vtipný den 🙂

sufik1
20. nov 2012

holky já jdu spamovat. Jedna hrooozně pracná rychlovka. ne náročností, ale množstvím. Potřebovala jsem to stihnout před oslavou narozenin malýho. Nikdy bych nevěřila, že to jde tak rychle, asi 3 hodiny. Takže jedno pexeso i se slušivým pytlíčkem. Kartiček je dohromady 64 😕 😕 😕 😕 😕
a jestli někdo uvidíte tuhle látku, dejte vědět, koupila jsem jí blbě - málo těch párů a nezbylo na celé druhé pexeso pro neteř, hrozně se jí líbilo.
Eventuelně něco podobného. Ty obrázky jsou tak 5x5

ucitelka70
20. nov 2012

@sufik1 wau, ten darček je veľmi originálny a krásny, fakt bomba...

zojec
20. nov 2012

@sufik1 jeeej, to je krasne 🙂 zavidim tvojmu synatorovi :D 🙂 a gratulujem k dvojkam v brusku, som si az dnes vsimla 😉

bordino
20. nov 2012

Holky paní z MTX píše, že ten petrol zelený by měl být stejný odstín, možná, že se úplně netrefili v barvírně,ale rozdíl by měl být minimální. Takže já ho určitě chci, přidáte se se mnou do těch tří kil? Napište mi IP, díky.

macin73
20. nov 2012

@laeela Bohužel ne... je to u kamarádů na chalupě v Lužických horách, vždycky jsem z toho výhledu z okna unešená... Luxusní, což?

macin73
20. nov 2012

@jitu22 No vidíš, tak PPL mi před chvilkou dovezlo balík z Dadky (ještě jsem ho ani nestihla otevřít), tak radši zaúkoluju mhd, ať vybere penízky - pro jistotu. Zase buď ráda, už můžeš studovat a šít! 😀

macin73
20. nov 2012

@palosek Hele, zkusila jsem tam komentář vložit, a jde to. Tak nevím 😒

macin73
20. nov 2012

@sinala Já jsem neodolala 😀 . Když vidím, jaké mají holky pěkné stránky, tak jsem to taky chtěla zkusit (kór, když to byla a vlastně i je tak trochu moje profese).

kuna
20. nov 2012

@sufik1 to je nádherný dárek! Já jsem letos koupila dřevěné, ale to tvoje je fakt super!

macin73
20. nov 2012

Holky, teď jsem nakoukla na FB a objevila jeden nový příspěvek mé kamarádky z dětství a napadlo mě, že by se třeba mohl někomu hodit teď před vánoci odkaz na její obchod na fleru. My máme doma už všechny její hry, koukala jsem, že rozšířila sortiment a už jdu sepisovat, co budu objednávat 😀. http://www.fler.cz/shop/lucie-ernestova

terezita
20. nov 2012

@macin73 ja na ni uz kdysi natrefila a koukala jsem na ty hry.. ma to moc hezky!

tak a prihazuju dalsi barevnou sukynku..

macin73
20. nov 2012

@terezita To tak ta je ale fakt vymazlená 😎

martinkah
20. nov 2012

http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/patka-kr...

dievčatá, myslíte, že táto kráč. pätka bude dobrá pre Veronicu 200?? máte ju niektorá? mala som inú, takú s "vidličkou", ale nejaká je po čase rozheganá, či čo.. len nechápem, ako funguje táto, keď nemá vidličku.. a či vôbec bude pre môj stroj dobrá (chcem ju kúpiť z tenex.sk, ale na tomto shope majú lepšiu foto) a strima mi odpísala, že si nie sú istí, či bude pasovať

a k tomu nažehľovaniu na soft a lesklým stopám po žehličke... na druhé gate som nažehľovala s málilinko nižšou teplotou (tesne pred 2 bodkami) a hýbala som žehličkou, nie tlačila na mieste a je to o 99% lepšie.. učím sa 😀

jitu22
20. nov 2012

@macin73 tak je doma 🙂 až synek usne, půjdu vybalovat 🙂 U Jitu začínají Vánoce 😎

laeela
20. nov 2012

@macin73 no právě jsem ti chtěla napsat, že nepokrytě závidím, fakt nádhera. To bych chtěla mít za domečkem. 😵

beky52
20. nov 2012

@ucitelka70 ..ako sa darí? s lemovačkou?

macin73
20. nov 2012

@laeela Já taky... i když vím, co obnáší se o to starat. Jezdíme tam celkem často 😉

aerin
20. nov 2012

ahoj holky, jdu se jen ohlasit a pochlubit, ze mame od patku Dorotku🙂 narodila se v 10:50 a mela 3680g 🙂
fotka je ze vcera kdyz jsme prijeli od Dr. ze screeningu, jinak jsme doma od soboty...jo a ma na sobe jeden z mych merino vytvoru...ktery ji budou odhadem tak v lete 😀