Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@michamicha 😀 😀 ja si do kávy to ryžové dávam a teda ak sa mi stane že nemám doma a dám si kravské tak to už mi je 😝 ono je to asi skôr sila zvyku, som píjavala obilné kafe a teraz už aj klasiku s tým 😀 a tie sušené tiež moc eee, a malá tiež len ryžové, drahý jej minule nalial kravské a nechcela 🙂 Dnes som práve kúpila Alpro mandľové mlieko majú zľavu v bonusovej knižke v DM, tak som zvedavá. Ja som nešťastná bo keď s ryžovým pečiem tak nie som nikdy úplne spokojná ☹
Tak jsem dnes využila hezkého počasí a přefotila venku tu moji prvotinu... http://flair-made.blogspot.cz/2012/11/fleecova-... . Doufám, že tam brzy přibude další počin!!! 😎
@dagmarkaaa třeba tu http://sijemdetem.cz/produkt/wendy-patenty-po-10cm. ja zatím overlock nemám a přišívám to na rovnostehu, ale všichni tu básní, jak se krásně šije s overlockem, takže pokud chceš šít víc, určitě se to vyplatí🙂
@kryska5 jj, mandlový alpro je vynikající, škoda, že malýmu nesedlo, má lepší výživovou hodnotu než to rýžové z dmka...
@dagmarkaaa patent = náplet se dá přišít i na obyč.stroji, buď cikcakem, nebo overlockovým stehem, prostě pružným... 😉
holky já jdu spamovat. Jedna hrooozně pracná rychlovka. ne náročností, ale množstvím. Potřebovala jsem to stihnout před oslavou narozenin malýho. Nikdy bych nevěřila, že to jde tak rychle, asi 3 hodiny. Takže jedno pexeso i se slušivým pytlíčkem. Kartiček je dohromady 64 😕 😕 😕 😕 😕
a jestli někdo uvidíte tuhle látku, dejte vědět, koupila jsem jí blbě - málo těch párů a nezbylo na celé druhé pexeso pro neteř, hrozně se jí líbilo.
Eventuelně něco podobného. Ty obrázky jsou tak 5x5
@sufik1 wau, ten darček je veľmi originálny a krásny, fakt bomba...
Holky paní z MTX píše, že ten petrol zelený by měl být stejný odstín, možná, že se úplně netrefili v barvírně,ale rozdíl by měl být minimální. Takže já ho určitě chci, přidáte se se mnou do těch tří kil? Napište mi IP, díky.
Holky, teď jsem nakoukla na FB a objevila jeden nový příspěvek mé kamarádky z dětství a napadlo mě, že by se třeba mohl někomu hodit teď před vánoci odkaz na její obchod na fleru. My máme doma už všechny její hry, koukala jsem, že rozšířila sortiment a už jdu sepisovat, co budu objednávat 😀. http://www.fler.cz/shop/lucie-ernestova
http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/patka-kr...
dievčatá, myslíte, že táto kráč. pätka bude dobrá pre Veronicu 200?? máte ju niektorá? mala som inú, takú s "vidličkou", ale nejaká je po čase rozheganá, či čo.. len nechápem, ako funguje táto, keď nemá vidličku.. a či vôbec bude pre môj stroj dobrá (chcem ju kúpiť z tenex.sk, ale na tomto shope majú lepšiu foto) a strima mi odpísala, že si nie sú istí, či bude pasovať
a k tomu nažehľovaniu na soft a lesklým stopám po žehličke... na druhé gate som nažehľovala s málilinko nižšou teplotou (tesne pred 2 bodkami) a hýbala som žehličkou, nie tlačila na mieste a je to o 99% lepšie.. učím sa 😀
@ucitelka70 ..ako sa darí? s lemovačkou?

@macin73 tak co OL? Já furt nic... 😒