icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zojec
20. nov 2012

@martinkah ja mam tuto patku.. ta vidlicka tam nie je treba.. 🙂 kvoli nej sa mi podla mna dolamala ta patka pred tym.. tu je hore taky "dzindzik", ten len polozis hore na sroubik kde sa sroubuje ihla a ono ju posuva hore dole (je tam pruzina🙂 ci bude pasovat na veroniku netusim.. odfotim ti , ako vyzera uchyt?

lenasss
20. nov 2012

@aerin veliká gratulace k Dorotce.Je nádherná princezna : -)

beky52
20. nov 2012

@aerin gratulujem..prekrásna princeznáá.prajem veľa zdravia,,a šťastia.. 🙂

laeela
20. nov 2012

@aerin Je nádherná a má krásné jméno, máme doma Dorotku taky. 😀 Ať se Vám daří. 😵

kuna
20. nov 2012

@aerin taky gratuluju, je nádherná a jméno taky 🙂

ucitelka70
20. nov 2012

@beky52 no bude musieť manžel vyrobiť rám, lebo ja mám kufríkový a tam to nemám kde uchytiť ako treba, tučniaci sú krásni

palosek
20. nov 2012

@aerin Ta je krásná...gratuluji, ať jste obě zdravé... 😉

beky52
20. nov 2012

@ucitelka70 ..ved určite to nejak vyšpekuluje..len to daj vyššie..aby bolo skoro v jednej rovine pätkou..nech to spraví riadne to prichytenie..potom ti možem 4 roky..kým tam chodí Henka do školy požičiavať..haha..ja ešte nemám..lebo poštárky nás nestihli doma..boli sme s dvojičkami u doktorky..a manžel potom išiel až na poštu-.ale išiel von na polia..tak uvidím až večer..už ti písala koľko máme doplatiť? máš aj fialovu?..alebo aké máš?..

macin73
20. nov 2012

@aerin Moc gratuluju, je nádherná 😵

alinn
20. nov 2012

@macin73 my máme doma z herních plánů ty Veselé hry a Dobrodružné hry a super! Fakt doporučuji..líbí se mi jak to je udělané (že to není v krabici), a ty hry jsou moc príma..já to kupovala na jejich stránkách http://www.herniplany.cz/

barcav
20. nov 2012

Jdu se pochlubit 😀
Samík se narodil v pátek 16.11 v 0:31, tři kila přesně a 50 cm 😵

evinka
20. nov 2012

@aerin
@barcav Gratuluji 🙂

terezita
20. nov 2012

@barcav @aerin koukam, ze jste ten porod sladily! moc a moc gratuluju k prirustkum a prejeme hodne zdravicka!!! krasne deti! 😵

animal
20. nov 2012

taky všem kočkám s miminkama gratuluji, ať jste všichni fit a @petkasv ať má mímo brzy doma u sebe 🙂

lenasss
20. nov 2012

@barcav je krásný přejem hodně zdravíčka a taky toho štěstíčka 🙂

macin73
20. nov 2012

@barcav Moc gratuluju! Zrovna dneska jsem na Tebe myslela, že jsi dlouho nic nevložila na eM, takže asi rodíš 😀. Je kouzelný 😵

macin73
20. nov 2012

@alinn No vidíš, jsem trubka... přes ten její web je to asi i levnější... Jen nevím, jestli tam má všechno, nebo jen ty hry. Lucka je hodně šikovná 😵. EDIT: nemají tam ta zrcátka, magnetky, cedulky ani trička... psala vlastně, že admin moc nestíhá 😉

piecee
20. nov 2012

@barcav jeee tak huráá konečně🙂 velká gratulace k prďolkovi 😵

kuna
20. nov 2012

@barcav moc gratuluju! Je moc krasny 🙂

macin73
20. nov 2012

Holky, mám dotaz. Takové ty obyč muchláčky, co tu šijete... jsou to jen dvě vrstvy látky, nebo to něčím vycpáváte? Došla mi dadka, tak že bych něco prubla (když to zkazím, aspoň nebudu naštvaná 😎 ). Jo, a na normoš stroji to taky zvládnu, i když je to pružný, ne?

terezita
20. nov 2012

@macin73 jojo, jen dve vrstvy.. ja davam beranka a finerib nebo dve vrstvy fineribu, aby to bylo trosku pevnejsi.. na normos stroji to usijes, bych to sila asi rovnostehem a pak prosila zeshora jeste jednou tesne kolem dokola.. na OL to pak uz zeshora neprosivam..

macin73
20. nov 2012

@terezita To jsem si myslela, že bych to pak ještě po obvodu prošila... mám tu z dadky froté nebo mikroplyš (jersey je na to moc tenké), myslíš, že by to z toho šlo taky? Nebo aspoň jedna vrstva? Díky!

terezita
20. nov 2012

@macin73 urcite 😉 ja sila pro kamaradku i z lamy.. 😀

macin73
20. nov 2012

@terezita No jak píšu... beru to spíš jako cvičení, jak se naučit pracovat s pružnými materiály 😀. Díky!

veronik77
20. nov 2012

@terezita a chutnala lama? já bych to nežužlala... 😀

barcav
20. nov 2012

@aerin gratulujíííí 😵

mahafi
20. nov 2012

@aerin @barcav gratuluju k miminkům 😵

monr
20. nov 2012

@aerin @barcav holky, gratulujem k drobcom 😉