Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
http://www.mall.sk/overlock-sijacie-stroje/aeg-760 oplati sa??poradte,prosim
Nutně potřebuju střih na palčáky pro dospělýho, věděly byste? Nějak nám přituhuje a já mám ruce pořád venku, hladím si břicho 😀 😀
také se přidávám ke gratulacím miminkům i maminkám 🙂 hlavně hodně zdravíčka 🙂
Holky, nedalo mi to a gůůůglila jsem několik nocí. A našla jsem takové nádherné úplety. Jako tento je skvělý http://www.allyfabrics.cz/www-allyfabrics-cz/es... . Nemám dočteno, tak se omlouvám, pokud budu žádat opětovně o zkušenosti. Ale nakupovali jste někdo zde? Moc moc děkuji.
Já znám jenom Jehličku a Mellu, takže objevuji svět ☹ 🙂
Moc Vám děkuji a nezlobte se 🙂
Já teď pošila pár věcí na starší děti a nějak mi pomizely látky 😀. Pyžamo na nejstarší dceru - metr sportovního bambusu a metr bambusové teplákoviny. A to chce pyžamo i mladší.
Je to nezvyk, když na prcky mám půl metru a krom trička z toho udělám ještě čepičku. 😀
A to plánuji, že si nějaké super tričko konečně ušiju i pro sebe.
Ale mám dotaz k včerejšímu šití, šila jsem tričko podle Ottobre a v popisu nebylo psáno jak na to, horní díl je přestřižený a ta spodní část je širší, protože se k tomu spodku nařasí, ale jen ve střední části.
A já řešila, zda to předřasit na OL a pak přišít, nebo to nařasit tím, že při šití budu natahovat tu vrchní část. Nakonec jsem zvolila tu natahovací variantu, ale asi jsem to neudělala rovnoměrně, tak je to ve dvou místech hodně vlnité.
Jak byste to udělaly vy?
Jinak tričko je moc hezký, slušivý střih, tak ho tuším zopakuji. 😵

Ahojte. Chcela by som Vás poprosiť o radu. Chcem si kúpiť šijací stroj, na čo by som si mala dať pozor pri kúpe? Čo by mal určite mať, aby som potom neskor neľutovala, že nejaka funkcia, ktorú budem potrebovať tam nie je?