icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
21. nov 2012

@lilly2711 nechat jak pri normalnim siti, jen diferencial na minimum (na brotheru 0,7) a natahovat pred i za patkou

sinala
21. nov 2012

@laeela pěkné, co to je za ott ?

laeela
21. nov 2012

@sinala 4/2012

katka82
21. nov 2012

@aerin moc a moc gratulujeme 😉 Dorotka je rozkošnáááá 😵

katka82
21. nov 2012

@barcav taky strašně mooooc gratulujeme a přejeme do života všechno nej nej nej 😉

katka82
21. nov 2012

A ještě se tu malinko vysemením 😉 Vašíkovo první softky a pak softky pro kamarádky malou 😉

macin73
21. nov 2012

Holkýýýý, tak Ježíšek (v tomto případě rozuměj ten lehce nerudný kluk od PPL) dorazil před chvilkou a mazlíka mám doma!!! Se úplně bojím otevřít tu krabici 😀. Ale pod stomeček to stopro nevydržím 😝 😀

katka82
21. nov 2012

@macin73 jůůůůůů tak to moooc gratulujeme a těšíme se na první výtvory 😉 😵

macin73
21. nov 2012

Jo, a už kolikrát jsem se tu chtěla poptat... co dělat, když mi občas rovnosteh při šití jakoby rachtá? Chyba v mém stylu šití nebo ve stroji? Mám Brothera NV10. Díky.

macin73
21. nov 2012

@katka82 Díky, až bude chvilka klidu, mrknu na něj a uvidím, jestli pochopím, "o co go" 😀

sinala
21. nov 2012

@katka82 parádní, pořád zvažuju zda mu ušít do pasu nebo s laclem

laeela
21. nov 2012

@macin73 mě rachtá stroj, když potřebuje vyčistit. Jakože i vyndat stehovou desku a vyfoukat bordel vevnitř.

kveta007
21. nov 2012

@katka82 Ty lacláče jsou super. Co to máš za střih? Pro našeho V. by se mi takový taky hodily.

katka82
21. nov 2012

@macin73 neboj to pochopíš za chvilku 😉
@sinala no oni se mu právě všechny gatě do pasu zaříznou do břicha 😉 co si budeme povídat nemá ho nejmenší že 😉 😀 a ty lacle jsou pro něj tudíš mnohem pohodlnější 😎

katka82
21. nov 2012

@kveta007 děkuju 🙂 je to jak jinak Ottobre 😀 4/2006 střih č. 3 😉 velikost 86(ale je teda obří 😅 klidně překleslím když budeš chtít 🙂

kveta007
21. nov 2012

@katka82 Překreslovat nemusíš, stáhnu si to z netu. Jen mi stačí číslo Ottobre a info, že rozhodně nepřidávat na švy. 😉

katka82
21. nov 2012

@kveta007 o.k. 😉 tak ať se dílo zdaří a těším se na foto 🙂

jitu22
21. nov 2012

@macin73 gratuluju 🙂 Já jsem čekala s otevíráním celý den, až do večera, abych na to měla klid. Včera jsem zvládla akorát natáhnout nitě, je to fakt blbuvzdorný 🙂 A zprasit jednu vkládačku. A dneska tu mám párací party - pořád opravuju ty rohy, aby se mi to líbilo. Ale už to asi na pátý pokus začíná vypadat dobře. A šije teda nádherně a strašidelně rychle. Vkládačka je hotová snad za minutu. Na rovnostehu bych se s ní mořila minimálně čtvrt hodiny

snowwitch
21. nov 2012

@kveta007 copak střihy z ottobre se dají někde stáhnout?

macin73
21. nov 2012

@jitu22 Měla jsi u OL fakturu a návod v češtině?

jitu22
21. nov 2012

@macin73 návod v češtině jo, fakturu ne, ale vyplněný záruční list - byl vložený v tom návodu. Je vytištěný na jiném papíře, volné nesešité listy

terezita
21. nov 2012

taak a prihazuju treti a posledni upletovou sukynku ze zbytku, ted se jdu vrhnout na ten muj sahodlouhy seznam restu.. 😝

macin73
21. nov 2012

@jitu22 Hm, tak vyplněný záručák byl pohozen volně nahoře... bez datumu 😕. Tak já pánovi napíšu, jestli mi ten CZ návod dopošle... díky.

jitu22
21. nov 2012

@macin73 já tam datum mám, razítko, ale ne podpis. Tak snad to bude OK. Určitě mu napiš, to pošle

macin73
21. nov 2012

@jitu22 Už jsem mu napsala. Já tam mám zase jen razítko, podpis a v.č. - už jsem zkoukla to DVD, ten úvod nevypadal zas tak složitě 😝. Horší to asi bude pak...

jitu22
21. nov 2012

@macin73 tak si tam doplň datum a dělej jako by nic 😉 😎 Já mám pondělní, došel včera. Takže ty bys měla mít včerejší

beky52
21. nov 2012

@katka82 užasne si pošila..ale píšem ohladom toho.že som sadla k pc tak trochu bez nálady..ale ked sa usmial z fotiek tvoj synček..vyčarovalo mi to na usta usmev.. 🙂 🙂 dakujem..

palosek
21. nov 2012

@terezita Jaký mám zadat profil, když chci hodit komentář na blog? Třeba tvůj? 😉 Nějak mi to nebere.... 😀

macin73
21. nov 2012

@palosek nejsem teda terez, ale buď ten svůj, nebo úplně na konci je možnost anonymní.... edit: tuším, že musíš mít asi účet na google, aby se Ti tam nějaký Tvůj objevil...

palosek
21. nov 2012

@macin73 dáky, už vím, jak na to...mě se ti tam prve vůbec nezobrazovalo to dole...URL...a anonymní 😝 😅 😅 😅 Jsem se furt snažila komentovat...a nic 😅 😅 😅