icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
21. nov 2012

@palosek jee to netusim, ja to hazu pres google.. jak se prihlasuju do hromadek.. 😀
@macin73 nejtezsi je tam navlict ty nite.. a pak staci uz rict a my ti rekneme ty napeti niti amuzes sit 🙂

macin73
21. nov 2012

@terezita super, díky, určitě se ozvu 😝 😀

caramilla
21. nov 2012

ilustrativní příklad dětské otrocké práce bez nároku na nemocenskou 😀 😀 😀

(Včera v noci 39,3, dneska v noci záchvaty kašle a skoro nemluví, Dr. ale říkal, že je to "jen virozka" a že jí vůbec nic není, tak šup do práce 😀 😀 😀 )

Jinak jestli se tu někdo ptal - štítky bohužel furt doma nemám, tak třeba zítra... 😒

caramilla
21. nov 2012

@aerin je náááááááááádhernáááááááááááááááá. Gratuluju! A užij si pořádně holčičku 😀

caramilla
21. nov 2012

@barcav Samík, krásné jméno, krásný chlapeček 😀
Teda tady se s porodama těchto pár dní roztrhl pytel, jsem zvědavá, za to dočítání, kolik mimin ještě najdu 😎

terezita
21. nov 2012

@caramilla fy vago, ty uz mas i reflexni nazehlovacky se svym jmenem?? 😀 dooobry!! tak naschval, kdy je bude mit PD.. 😀

caramilla
21. nov 2012

@macin73 hele, mě takhle rachtal teď můj stroj a už jsem ho viděla v rakvičce a hrobečku a pak mě došlo, že šiju soft strech jehlou 75, tak jsem dala 90 standart a nerachtá 😀 Ale zanečení chlupama bývá taky často příčina, u mě to je asi obojí najednou 😀

caramilla
21. nov 2012

@terezita no, abych přiznala barvu, tak tentokrát jsem trochu pajcla tuto osobu právě já 😀 😀 😀 A jedna dobrá nejmenovaná duše mi v tom pomohla, aby byla sranda 😀 😀 😀 Pardon INSPIROVALA JSEM SE.... pardon, úplně náhodou mě to napadlo asi týden po té, co to tam dala ona... Pardon. vůbec nevím že ještě někdo kromě mě to má! 😀 😀 😀

sufik1
21. nov 2012

@caramilla no já si někdy před rokem nechala udělat Janýska. Mají tam na to kolonku u těch reflexních nažehlovaček. No fotka blbá a ze softek už mi taky vyrostl... před chvílí jsem na to našívala kousek látky s autíčkama, kamarádka se o ně hlásí....

caramilla
21. nov 2012

@sufik1 no vidiš, takže PD pajcla tebe a já pajcla jí 😀 😀 😀 😀 😀

kveta007
21. nov 2012

@snowwitch Jo, jo. Jen když si ty střihy vytiskneš a začneš slepovat, tak to k sobě úplně přesně nesedí, ale pro základní představu to určitě stačí. http://zimelba.blogspot.cz/p/letoltheto-ottobre...

terezita
21. nov 2012

@caramilla @sufik1😀 😀 😀 tak ze bych pajcla ja vas? neee... nene.. 😅

kveta007
21. nov 2012

Chtěla jsem se zeptat, jestli některá z vás nemá zájem o lněná bílá prostěradla? Jsou to máminy zásoby z předrevolučních let, takže kvalita, hustá osnova. Prý mi jich 10 nechá, jenže já pro ně nemám využití - používáme froté. Nebo vás někoho napadá, co s něma?

zabza40
21. nov 2012

@caramilla Takhle vykořisťovat dítě, nos má celý červený, 😲 Aby na tebe nepřišla sociálka 😀 😀 😀 😀 😀

palosek
21. nov 2012

@zabza40 @caramilla... 😀 😀 😀 😀jsem ted chtěla napsat to samé 😀 😀 😀

stassy
21. nov 2012

@kveta007 Fakt lněná? To bych se možná tak dvou tří kousků ujala.. Co / kolik za ně? 😉

kveta007
21. nov 2012

@stassy Jsem netušila, že bude takový zájem - první zájemci mi psali přes IP. Asi začnu tvořit pořadník... Opravdu lněná. 🙂 Máma je dneska ještě pere a jsou prý krásně bílá. Mám jednoho zájemce, který si prý vezme všechny a přijede osobně, tak uvidíme. Kdyby do víkendu nepřijela, tak se zdejším zájemcům přes IP ozvu.

ucitelka70
21. nov 2012

@kveta007 napr. hacku ušiješ z ľanových, u nás sa len to používa, uháčkovala som peknú čipku a spojila dve ľanové plachty a máme super pevnú pílingovú plachtu - tak to voláme, ja mám z nich našité utierky, vyšité trošku na ozdobné vankúše, na hraciu deku - zospodu, dobré tašky som z nich pošila dávno.... škoda by bolo roozdať tú kvalitnú látku

ucitelka70
21. nov 2012

@beky52 práve dokončil môj drahý prípravok na lemovačku.... zajtra dačo pošijem, pofotím, ale dali sme do takej úrovne skoro hned pred patku.....

beky52
21. nov 2012

@ucitelka70 ..tak to by malo byť dobre..ved dosť dobre vidno na mojich fotkách....čakám fotečky 🙂

ucitelka70
21. nov 2012

@beky52 už si dávno nedala fotečky tvojich výtvorov do albumu, tak ak budeš mať chvíľu čas, daj čosi... 🙂

karchinka
21. nov 2012

tak konečně od včerejška večera zase na slušném počítači normální velikosti 🙂
holky, já vám tak záviděla, když jste tu psaly, že vaše děti si říkají, ať jim něco ušijete... a u nás je to už taky!!! jsem ušila mladšímu pyžamko a starší dva dny chodil, že ho chce taky!!! 🙂 a všem říká, když má něco ušitého, že mu to šila maminka... dvojnásobná radost z šití 🙂
jinak já a OL jsme čím dál tím větší kamarádi, vlastně už jsem do něj úplně zamilovaná, je to rychlovka, obě pyžamka celá na OL a moc děkuju @laeela za návod na šití lemů, dneska jsem zkoušela i na úzkých rukávcích a nohavičkách a bylo to v pohodě 🙂
jinak ale smutním za oranžovými písmenky, jsem si chtěla ušít tričko a už nezbylo... a čoko finerib taky dostal zabrat, asi budu potřebovat doplnit zásoby 🙂
(omluvte kvalitu fotek, pokud to dostanu zítra na oba modely, pokusím se vyfotit i v akci 🙂)
@caramilla ty aplikace jsou úplně luxusní, fakt nádherné!!!
@aerin @barcav moc gratuluju k miminkům!!! 🙂

beky52
21. nov 2012

@ucitelka70 ...nestiham aj šiť aj fotiť..ale makám..len bud mám fotky v pc..a nestihnem dať..aaelebo ani nestihnem odfotiť.. 😀

caramilla
21. nov 2012

@palosek ; @zabza40 My máme sociálku přes zahradu, páč moje tchýně je sociálka 😀 A dodávám, že s ní mám víc než dobré vztahy. Takže dětské práci zdar 😀 😀 😀 Červený nos bude beztak asi odřený od kapesníku, venku byla asi 2 minuty a stálo mě to 2 kindr 😀

palosek
21. nov 2012

@caramilla ...to jsou dobré úplatky.... 😀 😀 😀 Jsem se chtěla zeptat, jestli jí to focení už neotravuje 😀 😀 😀 Ale ty víš, jak na to.... 😅 😅 😅

palosek
21. nov 2012

@karchinka Moc pěkné....s tím OL...to je jiné šitíčko,že? 😀 😀 😀 Taky si to užívám.....ted jsem malé šila zelené tepláky i triho...jen ty žabky i chyběly.... 😅 😅

karchinka
22. nov 2012

@palosek nechápu, jak jsem mohla žít bez OL (od mého dubnového začátku šití :D)
jinak mi včera večer napsala spolužačka ze ZŠ, si vždycky dávám své výtvory na facebook, hlavně kvůli ségry a tak pro radost, a ta kamarádka mi napsala, že by potřebovala 4 x tepláčky, nějaká pyžamka a když tak ještě podšité šusťákové kalhoty, že se jí to na hubená dvojčátka těžko shání :D tak jsem s pokorou odepsala, že zatím nee 🙂 ale bylo to moc milé a potěšilo to...

palosek
22. nov 2012

@karchinka ...vidíš, tak to je super... 😉 Jenže dokud člověk nevychytá mouchy, tak nechce výtvory moc dávat do oběhu, že??? 😀 Ale když se někdy kouknu na oblečky v obchodech, taky najdu spoustu much.... 😉 A co mě nejvíc točí...když holkám koupím trika v obchodě a po vyprání změní tvar a jsou našišato...jakože švy při žehlení nejdou srovnat na sebe.... 😅

kuna
22. nov 2012

@caramilla softky krásné, ale hlavně jsem chtěla napsat, že při nachlazení se mi nejlíp osvědčily kapesníky kleenex balm, je to zelená krabice. Jsou extra měkké a není z nich odřený nos, tak třeba by Jasmínce ulevily.

Čerstvá osobní zkušenost, doma jsme s J. pořád nachcípané, ona má navíc v noci dráždivý suchý kašel. Nevíte někdo něco dobrého na tento kašel, co zároveň chutná dětem? Dávám Stoptusin, ale odmítá ho, je schopná ho detektovat i v džusu, mlíku...mám dost problém to do ní narvat.

Tímto lituju zde všechny nemocné 😒

snowwitch
22. nov 2012

Tak jsem se chtěla chlubit a místo toho jdu spíš pro radu. Ta bundička je hrozně volná u krku...mám tady ještě fleece, tak mě napadlo všít z něj jakoby nákrčník, ale nevím, jak na to. Nebo poradíte někdo něco jiného?