icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mooncaa
26. nov 2012

@maroubrabeach Páčky dávám jen těch horních nití, já šiji vždy jen na 2 horní niťě (musíš ale ty správné páčky) a tahám niťě kousek na jehlou směrem dolů (látkou nehýbu, to se mi spíš utahoval steh než povolovaly nitě).
Já k tomuto došla časem, možná to jde dělat líp, ale jiné metody mi selhávaly a tuto už zvládam levou zadní, tak to dělám takto.

mooncaa
26. nov 2012

@mima2011 Já mám Fiskars asi 2 roky, ale mamka je měla od jakživa, což může být už i 40 let a má je teda o něco tupější, což je pochopitelné. Taky bráním nůžky vlastním tělem a nedovolím s nimi stříhat nic jiného než látky a nitě.

zojec
26. nov 2012

@terezita.. a baby co sijete slepy (ci plochy, ci aky to je sev :D ) nastavenie je 0-4 (ihla von) - 8-8 ?? da sa vam to pekne roztiahnut? lebo mne sa to celkom nepodarilo :( nejake tipy a triky?? neroztiahlo sa to tak ako by sa asi malo.. 😖 zajtra odfotim, ked bude priaznivejsie svetlo 😉

jemi
26. nov 2012

@mooncaa mám fiskars a super, mám jedny krejčovské a jedny univerzálni do domácnosti a ty krejčovské jsou ještě o třídu lepší 🙂

zojec
26. nov 2012

ja mam tiez fiskars, ale mam z nich stasne stvrdnuty mozol na strednom clanku na prostredniku.. ale inak su uzasne.. 😉

caramilla
27. nov 2012

@maroubrabeach u nějakého janome to bylo jako video, někde v nějakém e-shopu, asi před rokem sem někdo na to dával odkaz.... páč jsem taky nevěděla. Je to jak píše mooncaa, taky vyvlékám tak a pak zauzluju, ono se to rádo páře 😠

janasrub
27. nov 2012

@mikulka45 ta bunda je odstín khaki, se mi to strašně líbí, třeba s růžovou

sufik1
27. nov 2012

holky dotaz OT máte některá vyzkoušený nějaký servis kočárů? Praha. Včera jsem ulovila úžasné golfky pro dvojčata a zadarmo, jen je potřeba tam vyměnit jednu tyčku, která je nalomená. A trochu je odsvinit, ale jinak nové stojí 8500,- a jsou super a hlavně se mi líbí.

piecee
27. nov 2012

holky prosím, objednávaly jste někdy někdo z latka.cz? vejdu se do postovného 7euro?moc se mi libi tato latka na pexeso : http://www.latka.cz/Latky/Detske-latky/Detske-l...

lenasss
27. nov 2012

@piecee pokud bys objednávala ráda bych se přidala vzala bych si 0,5m této látky

zabza40
27. nov 2012

co se tu včera dělo s tou mamina19844?

terezita
27. nov 2012

@piecee no tak ta je uzasna!!!

piecee
27. nov 2012

@lenasss určitě bych chtěla objednávat jen musím ještě počkat na finance stále mi nepřišel rodičák :(

piecee
27. nov 2012

tato se mi líbí asi ještě víc🙂) http://www.latka.cz/Latky/Detske-latky/Detske-l...

lenasss
27. nov 2012

@zabza40 tak to taky nevím 😢 😢 jsem to nestihla 😀 ale zvědavá jsem tak nám to holky třeba řeknou 😀

terezita
27. nov 2012

nee, nic tu nebylo.. jen sem dala reklamu na nejaky e-shop.. 😝 abysme si tam nakoupily levne detske ponozky, ze ona byladesne spokojena 😀

lukaslumbersky
Odpoveď bola odstránená
jemi
27. nov 2012

Holky poradite nějake nezavadné lepidlo na filc-plst? Chci vyrobit pexeso a puvodně jsem chtěla našít, ale první kartička nevypadá tak hezky jak jsem myslela-jako myslím muj steh, tak asi nalepím jak to mají v předloze, ale jelikož ta moje slečna vše strká do pusy, chtělo by to něco nezávadního a aby se to hned neodlepilo. Přikládám foto insp.

zikie
27. nov 2012

Děkuju moc za tipy na kočárky, dost se mi tím, potvrdilo, co už jsem si myslela. kromě těch o kterých jsem uvažovala už dřív- czbex callisto, inglesiny a peg perega mě zaujalo i to Icoo jak psala kuna a Britax b agile, jak je to u nich s polohováním nožiček? omlouvám se za OT.
Jinak nůžky nám Fiskers a maximální spokojenost.

zabza40
27. nov 2012

Dnes od 12h do zítra do 12h je u Meluzínky zadarmo poštovné 🙂 🙂 🙂

lenasss
27. nov 2012

@lukaslumbersky sisi trochu spletl stránky mi tu šijeme 😀 😀 😀 😀 😀

laeela
27. nov 2012

Tak nevím, jestli to sem dávat, ale objevila jsem stránky s outdoorovými látkami - Německo:
http://www.extremtextil.de

stassy
27. nov 2012

@piecee na latka.cz mají do hodnoty 150Eur poštovné 7,95Eur, nad 150 zdarma. Je to napsané tu http://www.latka.cz/e-vendo.php?shop=fabfab_cz&... 😉

piecee
27. nov 2012

@jemi ty jo to vypadá taky moc pěkně 😵 já bych se zase obávala toho že mi to kluci utrhnou :(
@stassy jo děkuji za info
@lenasss asi další spam nebo co 😀 😀

jemi
27. nov 2012

@piecee když mě to šití dokolečka moc nejde a tolik barev nití nemám, tak ani nejde to šít stejnou barvou aby to moc nebylo vidět

laeela
27. nov 2012

Ách, došly mi najednou 3 balíky s látkami. Tříletý syn se tady zamotal do Mylly žirafek a sdělil mi, že mu "ta látka sluší".
😀 Chce triko.

caramilla
27. nov 2012

@piecee tý jo, ta druhá je fakt krásná, to by byli na pexeso 😀 Jestli budete dělat hromadku, tak taky kousíneček chci, ale radši jí nedělejte, protože to už fakt není normální 😀 😀 😀 😀

lenasss
27. nov 2012

@caramilla ale zase za to že všechny děti budou mít stejné pexeso to stojí 😀 😀 😀 😀 nás tu @sufik1 navnadila a všichni hledají vhodnou látku no ale já to asi prdím stejně bych to nestihla ušít do vánoc a mládata to někde postrácí jako hrocha,opici, atd a ještě včera měl tu drzost ukousnout kus perníkové chaloupky a pak mi řekl to já ne to jen větříček 😀 😀 a bylo hned po zlobení tak co upečem novou a lidičky prostě počkaj že 😀 😀 😀 😀

caramilla
27. nov 2012

@lenasss 😀 😀 😀 😀
Hele a od kdy tak je pexeso pro děti použitelné? Mě přijde, že mína je v tomto ohledu úplně zabedněná... Nebo jí to nebaví. Já jsem zkoušela otočené obrázkama nahoru, aby hledala dva stejné a nebaví a nebo je blbá a nevidí 😀

terezita
27. nov 2012

@piecee taky bych si kousek te latky vzala.. ale jen kousek!! 😀