Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Ahoj, já vůbec nestíhám.. Ani nic kromě capáků šít, ani sem chodit.. Jen jsem tu zaregistrovala, že se tu řešily ty protiskluzový hmoty myslím @komisakpd ? Tak bacha na to, jsou to pěkný sajrajty, testovalo se to a našly tam škodlivé látky. Nevím přesně jaký výrobce, ale rozhodně bych si ověřila, jestli to je vhodné pro děti do 3 let, jestli to mají testované.. Zrovna capáčky jsou v puse hodně často.. Stejně tak pozor na kůži, při činění se běžně používá šestimocný chrom, formaldehyd a to bych taky dítě nenechala dávat do pusy 😝
Jdu zas makat, doufám, že stihnu ušít nějaké vánoční dárky. Objednala jsem tučňáky. 🙂
Holky, mohla bych Vás opět poprosit o radu. Chystám se na šití dupaček, triček, vesty apod. A to podle Ottobre. Jenže oni tam mají třeba ve 4/2012 dupačky pro miminka olemované něčím, co nevím co je a kde to sehnat. Nemáte pro mě nějakou radu? 😀 Moc Vám děkuji. Jste úžasné a já mám z Vás poslintaný notebook a to nejen od dítka 😀 😀 😀
koukám, že se strhla pexesová lavina 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
ale je to fakt docela pracné a časově náročné.
taky bych ještě jednu sadu potřebovala pro neteř, takže ejstli budete objednávat, taky chci kousek. Jen ověřte rozměr jednoho čtverečku a jak moc se ty motivy opakujou....
A ten můj si už s tím pexesem hraje ve 2 letech. Zatím to není klasické pexeso, ale jen slova - co je to za obrázek a pod, pak najdi dva stejné v hromádce (obrázkem nahoru), pak mají ty kartičky barevné podklady tak najdi všechny červené... pak třídit na hračky, jídlo, dopr. prostředky.... a ani klasické pexeso hrát nepotřebujeme. Nejpopulárnější je ale obrázek vlaku....
@caramilla já hromady dělat neumím naštěstí 😀 😀 takže pokud přemluvím muže aby zasponzoroval (stále mi nepřišel rodičák:( ) tak vezmu jen třeba 2m od každého takle pro holky co se přihlásily jinak ne🙂)
věřím,že pexeso je náročné na šití ale nic mě tak nepobláznilo jako todle takže to prostě musíme mít 😎 😀 😀 starší syn (skoro 3 roky) normální pexeso nebere, ale hrajou na angličtině s velkýma (A5) obrázkama mají jich asi jen 10 a to ho baví🙂) paní to má ještě vyšperkovaný tak že má na tom přilepenou kancelářskou sponku a děti to tahají jako-by prutem (klacík se šňůrkou a na konci magnet).
úplně OT: našla jsem tip na vánoční dárek, pro ty, co říkají "nic nechci, nic nepotřebuju" http://www.skutecnydarek.cz/p/bajecny-sici-stroj/ a tenhle je i trochu tématický 🙂 podpořme švadlenky třeba v Kongu 😉
Holky ještě dotaz k Fiskars nůžkám na stříhání střihů máte jakou délku? Já mám 21 cm a já zatím našla jen krejčovské jen délky 24 cm, ještě budu hledat. Caramilla píše na svém blogu, že na střihy doporučuje délku 21 cm a na metráž 24 cm. Tak se chci zeptat jak ty délky vyhovují dál. Doufám, že ty kratší najdu, nebo koupím ty Kai. Díky.
@marketkapraha velmi nevhodný příspěvek, hned píšu všem kamarádkám, aby tam nenakupovali, když si majitel neumí zaplatit slušnou formu reklamy. 😝
taaak prihazuju zase dva muchlone.. nejak se mezi sitim potrebuju odreagovat nejakou rychlovkou 😀
@ruskea je to lemované patentem, což je vesměs bavlněná látka, která má vyšší podíl nějakého pružného přídavku (elastanu, nebo něčeho jiného). Když se to šije, tak se to musí dost natahovat, aby to pak nikde neodstávalo.
Dá se použít i finerib. Pokud máš rovnosteh (ne overlock), tak tady je dobrý postup:
http://ekozahrada.blog.cz/1208/postup-lemovani-...
Jinak se toho fakt neboj a pusť se do toho. Já lemovala taky hned asi druhý výtvor co jsem šila a šlo to celkem slušně i to dobře vypadalo. 😉
tak tu je ta vcerajsia suprava.. ziadost bola pyzamo.. a neviem co s tym lemom.. ci ho vyparat a este skusat.. na kusku latky co som skusala mi to roztiahlo pekne.. asi ako daleko ste od noza?? alebo to zle skladam?? nechce sa mi velmi s 2ihlou, lebo na vsetkych trickach sa mi to popukalo 😔 hlavne ked si tricka vyzlieka b. ...
@ruskea Jinak patenty jsem třeba kupovala tady:
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?album=1034158
Udělám paní ráda reklamu, byla moc milá a balík jsem měla doma fakt expresně.
Úplně stačí vzít po půl metru, klidně i méně a ve více barvách, hodně to využiješ.
Tak už do práce musí i mladší model a jde mu to 😀 Jen ten fotograf je nějakej levej 😖

@caramilla já jsem s Matym začala hrát loni na mikuláše dostal jedno z krtečkem do balíčku a můžu ti popravdě říct,že až asi před měsícem to pochopil jako se vším všudy a ted je neporazitelný předtím ho to ani moc nebavilo a teď jak na to přišel musíme pořád hrát 😀 😀 😀 takže u nás až ve 4letech a 3 měsících ale on se teď ve všem strašně zlepšil.Už i maluje,zpívá,říká říkanky a to před tím bojkotoval prostě matko říkej si co chceš,ale ze mě to nedostaneš a asi ve školce zjistil že je to normální tak se rozhodl to dělat taky 😀 😀 😀