Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zojec ELECTROLUX EDH 97981
@fionka1711 nikdy bych nečekla, že budu ochat ještě někdy nad vložkama, taštičkama a plenkama, ale teda ochám! Jam provedení, tak foto, tak látky, nádhera!
@caramilla teda dakujem, ja nad tvojimi vecami tiez ochkam pravidelne 😀 😀
@caramilla tak do palčáků a do svetru se uuurčitě pouštět nebudu 😝 😀 😀 😀 Ale ty čepky jsou super...čekám až velké holky dojedou z kroužku, abych mohla vyzkoušet délku a první čepku zakončím 😀 U druhé už mám asi 6řad 😀 Obě chtějí petrolejovou...a zjistila jsem, že to je z vlnapu 😀 😀 😀 Ale malé chci pak vyzkoušet jiný vzorek 😅 😅 😅 a tím vyplýtvám petrolejovou ...a pka objednám něco do lila či žužu 😀 😀 😀
Jinak pro milovníky soviček a háčkování 😅 😅 😅 http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=11032
Ale tunel se mi taky líbí 🙂 http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=10936
@sinala taky klasika 🙂 . Já teda nedám dopustit na peg-pérego, ale jsou si s Inglesinou tak podobné, že kdyžby jsme neměli našeho peregáčka, byla by doma inglesina. Prostě klasika. Prostorný a spolehlivý kočár, do kterého jsem mohla dát dítě i s fusakem ještě kolem roku do hluboké korby.
golfáč máme Chicco Multi way a spokojená jsem, i když starý polský golfáč, co jsem měla u staršího, působil betelněji.
baby jak ukoncujete steh na coverlocku? ked potrebujete vybrat latku zo stroja?.. mne to pride ze musim riadne tahat (skor rvat) vsetky tie nitky z pod patky. tie 4 kolecka, co by mi mali uvolnit nite, aby sa dali volne potiahnut funguju, az ked tie nite su vytiahnute na 10 cm. alebo neviem, co robim blbo 😝
@maroubrabeach Já nevytahuju nic, vyjedu ven z látky (pokud je to na konci, tak normálně šiju dál i za látkou ještě těch cca 5cm a pokud je to uprostřed, tak prostě uhnu a zas šiju ještě 5cm), ještě kus šiju a ustřihnu a pak buď nechám neukončené nebo pokud to je nutné, tak zasukuju...
ani nevim, jestli to tak má být nebo to nějaký můj paskvyl... 😀
@mamina19844 my nenakupujem, my si všechno šijem. 😀
bože, toto je milučké http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=10650
Mám otázku, přemýšlím, co si nechat naježit a nejspíš bych to viděla na kleště na patentky. Máte někdo nějaký tip, jaké? Už jsem koukala na šijemedětem, jsou dobrý? nebo máte někdo nějaký lepší tip? Popřípadě, na co si mám dávat pozor? Díky 🙂
@mamina19844 sorry, ale tu s takou reklamou asi neuspejete 😒
Už jsem maminu nabonzovala adminům.... Vzhledem k tomu, že 80% nových příspěvků na MK má ona a stejný text, tak to nebude spokojená maminka 😉
@maroubrabeach a co máš za cover? Já mam Janomku a tam to chce tréning a jelikož ho mám cca měsíc tak taky trénuju 😉 😀 a semo tamo mi to už jde
@ruskea Díky, koupím ty Kai.
@maroubrabeach Myslíš na COL nebo OL, na OL ukoncuju jako maly_prcek a na COL přestanu šít na vhodném místě, pak páčkama na uvolnění horních nití (mám Brothera) uvolním napětí (dvoj/trojhmatem držím páčky) a tím pádem mohu rukou natáhnout nitě nad jehlou. Pak v poloze patka dole a niťě co nejvýše nůžkama vytáhnu niťe pod jehlou, odstřihnu v půlce, pak zatáhnu trochu za látku (je vhodné povolit páčkou napětí spodní niťě), odklopím kryt spodní niťě a uvolním smykovač, pak vytáhnu látku jak potřebuji, vrátím smykovač, zavřu víko, odstřihnu spodní niť. Přitom se mi kličky horních nití dostanou dolů, tak mohu rovnou zauzlíkovat a nemusím protahovat niťě shora dolů.
@mima2011 mam ho 2 tyzdne. brother 2340CV.
@maly_prcek diky. jedna sa mi ked lemujes spodok tricka a je to v kuse (v kruhu). nemam kam uhnut z latky 😀 iba ak do boku, ale to by aj ten steh bol uhnuty🙂
@mooncaa hmmm. zaujimave. myslim COL.brother. ten postup je podobny. prestanem sit, chcem packami uvolnit napatie (vsetky 4 packy mam zatiahnut alebo len niektore?), ja sa snazim vsetky 4. a nejde mi natiahnut nite.. resp. musim dost dlho lomcovat.. no tak to teda skusim znova podla tvojho postupu🙂
@maroubrabeach Pak v poloze patka dole a niťě co nejvýše ... - v této větě má být jehly, co nejvýše ...

@maly_prcek aha, takže pak je to jedno 😝 to je teda špatné, tak jedině si koupit domů umělý trávník 😠