Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla na omak je to podle mě mtx. Brala jsem ještě jednolíc a ten je hezký, ale nižší gramáž než má Batani, já si totiž myslela, že je to ten samý, tak je to možná taky mtx?
A brala jsem tuto:
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=60241881&tab=0
a tuto - a to je fakt boží:
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=59228768&tab=3
holky OT jak jsem řešila tu rostoucí židličku, tak jsem sehnala bazarovou Stokke i s madlem a podsedákem za 1200,- nemá jediný škrábanec a ještě mi jí paní dovezla do Prahy. I zázraky se dějí 😀 😀 Mám radost. 😀
holky tak z látka.cz mi odověděli toto ohledně velikosti čtverečku zvířátek : Čtverečky jsou cca. 5cm veliké. Rapport látky je - šířka: 34,5 cm, výška: 24 cm. co je prosim vás raport? 😕
@sufik1 ty jo tak to jsi narazila dobře teda 😵 já taky sháněla ale muž mě s tím vyhodil 🙄 že je to zbytečný tak jsme jidelku uklidili klukům dali malý ikea stoleček a jedí u toho oba dva🙂) jen nemáme židličky pořádný:-/
@laeela jo tady jsem z MMB taky chtěla nakupovat (až budu mít teda peníze:-/ ) ta jsem ráda že je to ověřený prodejce
@sufik1 úplně jsi mě na tu stokke namlsala. Zatím teda vystačíme s antilopou, ale brzo asi budem nutně potřebovat tu rostoucí, protože prcek začíná protestovat, že není s námi u stolu a nemůže se nám hrabat v talířích 😀 Akorát si k ní budu muset vytvořit takové to látkové přichycovátko (nebo jak se ten kujebák jmenuje), aby mi z ní nesklouzl.
Co novorozenecké plínky? Jak to jde? Mně teď čekají pro švagrovou na nové mládě, tak pomalu začínám promýšlet střih...
@caramilla Car Jolča má pexeso od roku a půl, líbily se jí obrázky :D Ale úplně na chuť mu přichází teď (3,5 roku), má zvířátka ažebrá po mě ještě dinosaury http://www.latkymetraz.cz/?zbozi=1133
@jitu22 novorozenecké plínky akorát šiju. 5 kousků, 3 různé střihy a zkouším různou kombinaci materiálů včetně froté z dadky a sucháč/snapka/patentky. Střihy pak dám, ale počkej co naše malá testerka.... zítra nebo večer snad nafotím, zatím mám 1 a za chvíli se vrátí zvíře, ale snad bude utahaný a půjde brzo spát a dodělám to.
@laeela tak jsem si ten odkaz na patenty dohledala 🙂 a MTX to není, mám tip, kdo by to mohl být. Pokud tomu tak je, tak mě tyto patenty neoslovily, jelikož jsou hrozně moc tlusté takové "nepoddajné, neforemné" ale musela bych porovnat se vzorníkem až přijedu domů - kouknout na gramáž, šíři a to bych podle toho zjístila,jestli je to ta firma
holky kupovala jsem patent žebro i hladký za 10kč 10cm. Pěkné barvy.kdyby jste chtěla některá dám info ip 🙂
@lucijan jsem ráda 😀 Manžel dělal zapečené noky s bešamelem, hořčicí, špenátem a parmezánem a nivou a taky jsem přežraná a to se mu prý nepovedly 😎
@lillyzelvicka chci, to je tam, jak jsi mi posílala už jednou odkaz na shop své kamarádky nebo jinde?
@laeela mtx. má barvy pokaždé jiné, oni barví pro velké firmy, a když jim zbyde místo v lázni, tak to tam hodí. Takže proto nemají vždy vše a některé odstíny třeba nemají pak už nikdy 😠 Jinak jednolíc s elastanem MTX taky má a kvalita je horší, o dost nižší gramáž a pružnost, ale zase fajn cena 😉
Nechcete někdo letošní Burdy duben až prosinec? Netknuté.... 😉
@caramilla
@animal
Tak jsem vytahala v kuchyni všechny patenty a na omak mi teda přijdou totožný s mtx, ale nejsem zas takový látkoznalec. Vítězí teda Mylly patenty, ale zas cenově jsou trošku jinde.
A mám velký kus nějakého hodně nepoddajného zářivě růžového, hodně tlustého a ten vůbec nevím odkud je, ale od tady té paní určitě ne, už jej mám déle. 🤐
Asi půjde do softek, páč na trika je fakt hutný.
holky vedle do diskuse dam tabulku na látku z látka.cz:)

@laeela Tý jo, odkaz super, ceny taky dobrý, nevíš, odkud jsou ty patenty? Podle fotky vapadají jako mylly, ale podle ceny to bude asi mtx?