Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@janette1972 Ty jsi opravdu přečetla celou tuhle diskuzi? To jsi teda dobrá...
@raskonka Ano, som taka "nocna citacia otrokyna"(dovolila som si parafrazovat jednu uspesnu siciu blogerku) 😀 , az na to, ze ona a Vy vsetky ostatne po nociach sijete a ja o siti zatial iba citam. Tych uzasnych rad,co tu baby zverejnili, to sa jednoducho nedalo preskocit. Na zrealizovanie nazbieraneho materialu by som vsak potrebovala zit 300 rokov, tak idem konecne nieco robit! Kto robite hromadku na viac volneho casu???
@janette1972 já taky buď čtu nebo šiju, obojí nestíhám... Dneska čtu 😀 😀 😀 Adventní kalendář budu šít v pátek v noci, na poslední chvíli 😀 😀
@janette1972 já to tu taky pročetla celé 😀 snažím se i šít, nejen hromadit látky a další materiál 😅 ale čtení mi šlo holt vždycky líp a hlavně rychleji 😠
@beky52 wow, tak to si super, to by sa mi nechcelo 🙂) a keby aj, no vyzeralo by to inac :D
@janette1972 to nemyslis vazne :D ja nestiham ani docitat co sa tu nakeca za par dni ked sem nepozriem, obrazky vzdy popozeram iba tak par stran dozadu... a ani sit poriadne nestiham... som nejaka velmi pomala asi 🙂)
Holky šikulky, hoďte nějaké tipy na advent. kalendář, jo? Potřebuju nutně inspiraci... Dííííííííííííííííík
Dávno dávno jsem tu loudila střih na lamu. (dobrá rada - kříženec osla a klokana) Naštěstí z toho sešlo...
@wzorcek tak tieto som šila na svadbu..dievčatku sestra sa vydávala..ona trošku postihnutá..tak bolo treba ušiť na mieru..ale mala taku radosť.. 🙂 aj ja radšej také 10 minutovky..na oddych..teraz šijem dcere na stužkovu korzet a suknu..bolerko..práve som dneska našívala posledné korálky..potom hodím foto..ušetrila som cca 80 eur.. 😉 ale asi za tie musím kupiť fotak..lebo tento 5 ročný je uplne hotový 😀
holky je blbost podfutrovat softku úpletem? 😒 😒 😒 😒 😒 chci minimálně do kapucy, aby to bylo hezké, ale uvažuju na tím, že podfutruju celou. Jen nevím, co to udělá s teplotou a asi to taky bude hůř schnout... i když stejně budou náplety v rukávech a ty schnou dlouho.
Tak a teď jsem zjistila, že to Ottobre kupuji zbytečně, znáte tohle? 😀
@janette1972 hele, tak ty bys zasloužila teda metál 😀 Teď se teda stydím za to, jak jsme to tu zakecaly spamem o ničem... 😠
@sufik1 já ji podšívala, když jsem šila první softku, mě se nelíbilo, že je uvnitř ten černý vlíz. Ale neosvědčilo se mi to. KOnce rukávu se špinily a hrozně dlouho to schlo a dovnitř mi to přišlo vysloveně vyhozená látka, protože to stejně není vidět 😠 Letní softku jsem šila, že jsem podšila už jen kapucu. Nelíbí se mi v kapuce ty kostičky 😀 Takže jde to, ale neschne to 😀 😀 😀
@jitu22 slečna tam má těch videí víc 😀

@ruskea Ja som v tom istom bode, tak sa mozeme dohodnut, ze raz sa budes pytat Ty a raz ja, nech to percento primitivnych dotazov eliminujeme 50 na 50. 😀 😀 😀 Rok mi trvalo, kym som sa preluskala touto temou, nakupila zariadenia. Ked vidim vytvory bab z fora, mam hlavu v smutku,ale uz je myslim cas sa pustit do prace a zacat nakupovat matros a nieco vytvorit, aby MM videl nejaku pridanu hodnotu. 😀 😀 😀 Rada sa preto pripojim k hromadkam. A dakujem vsetkym velmi pekne za inspiraciu!!!!