icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

firstbaby
29. nov 2012

Ahojte zienky, uz dlhsie citam tuto temu ale az teraz som sa odhodlala, ze budeme aj my latkovat. Prva latkova plienka je uz doma, na sitie sa necitim ale za to pomoze kazda rada, ako usetrit, co vsetko a kolko je na zaciatok potrebne. Dakujeeeeem 😉

caramilla
29. nov 2012

@komisakpd ja teda zimni soft striham tak i tak, na vysku na sirku, me prijde, ze je to jedno

ucitelka70
29. nov 2012

@komisakpd isto by neboli rovnaké, ved len koľko návrhov bolo na mamafator... a na štítky vôbec, a sú odllišné..... a sme z rôznych kútov československa.... 😉

ucitelka70
29. nov 2012

@komisakpd ved ju nekradneme, len som hodila milú poklonu pre @alinn

komisakpd
29. nov 2012

@caramilla diky..toto som potrebovala pocut..ze mozem strihat ako chcem..ze mozem usetrit latky..

komisakpd
29. nov 2012

@ucitelka70
@alinn ja som nevedela ze to vsetko robila alin...tieto vsetky navrhy..parada...

piecee
29. nov 2012

holky poslala jsem společný mejl ohledně objednávky z latka.cz

alinn
29. nov 2012

@ucitelka70 @komisakpd nene všechny jsem nedělala já 😉 to děla loleloe
ale ani tak, nemám stejný styl...já tvořím podle toho jak se zrovna vyspím 😉 😀 😀 😎

komisakpd
29. nov 2012

@alinn a ktore si robila ty :D

ruskea
29. nov 2012

Holky, já mám blbý dotaz. S mamkou chceme lemovat trička coverlockem, ALE. Vše nastavíme a docela se nám to daří lemovat, ale jenom 10 cm, pak se začne vynechávat niť a je tam třeba centimetrová lochňa na zadní straně. Máte s tím zkušenosti? Moc děkuju.

Jinak mi došly dnes úplety z Allyfabrics a já jsem asi hodinu seděla a čuměla na ně 😀 😀 😀 To bylo něco neskutečně nádherného, barevného, rozotmilého. Ještěže máme v okolí tolik dětí, to bude radost šít 😀 😀 😀 Až to teda vyřeším s tím lemováním 😠

alinn
29. nov 2012

@komisakpd jsem to napsala špatně, já jsem se štítkové hromady neúčastnila..ale nechala jsem se strhnout tady tím vymýšlením sloganů pro puberťáky a napadlo mne to "šila matka.. ..kámo" 😀 no a graficky jsem zpracovala jen "handmade.. ..kámo" 🙂 jsem v té době neměla moc čas ani sílu 😉

komisakpd
29. nov 2012

@alinn aha tak dik za vysvetlenie..ale ten moja navrh ti vysiel super 🙂 🙂 vdaka

jemi
29. nov 2012

Pomoooc, nabila jsem první plastovou (plenkovou) patentku kleštičkama a nejde mi rozepnout? Máte fígl? případně kde byla chyba?

kamishek
29. nov 2012

tohle jste viděly? 🙂 škoda, že nemám trička na výhoz, aj bych to zkusila 😀
http://www.sashe.sk/sassenka/journal/rozvesel-s...

mikulka45
29. nov 2012

@ucitelka70 tak ja ti neporadím, zatial som nič také nepotrebovala, ale určite mi to niekedy bude treba, keď vidím, ako "súrne potrebujem" skoro všetko, čo sa tu spomenie 😀 😀 😀

wzorcek
29. nov 2012

@komisakpd ja som sila jednu nohavicu nalezato a neni to vidno, teda mozno nejaky profik by to videl, ale ja neeee :D

timkoemkamatko
29. nov 2012

@ucitelka70 farby na textil aj sablony som kupovala v predajni Da Vinci , maju aj farby na sklo a vsetko ostatne. U nas v Nitre je Da Vinci v nakupnom centre, ale urcite aj niekde blizsie k Tebe ho najdes alebo nejaky podobny hobby obchod

wzorcek
29. nov 2012

@firstbaby no ak chces usetrit tak to tu asi nie si spravne :D my miname vsetky rodinne peniaze na latky a jeme suche rozky 😅

komisakpd
29. nov 2012

@wzorcek to si ma potesila lebo aj ja sa tak chystam

wzorcek
29. nov 2012

@ucitelka70 my tu mame tiez par obchodov s umeleckymi potrebami, ale kupis v pohode aj cez net, napr. http://www.gastanko.sk/farby/farby-na-textil/ alebo http://www.raj-umelcov.sk/, aj moj obchod posiela postou, len si neviem spomenut ako sa vola :(

zabza40
29. nov 2012

@ruskea tak dej fotku úpletů 😉

zabza40
29. nov 2012

@ruskea Mě toto dělá cover, když mám blbé nitě. Zkus vyměnit 😉

veronik77
29. nov 2012

@ruskea
@zabza40 ty úplety jsou fakt úžasné, úplně škoda z toho šít 😀

zojec
29. nov 2012

@jemi mne sa to tiez obcas stava.. zavisi od toho ktora cast to je.. zvycajne ju dostriham noznicami a vylamem.. a nadavam pri tom ako pohan.. neodporucam pouzivat zuby.. o kusok z jedneho som pri tom prisla... 😠
story slepy steh pokracuje... na "šmiraku" vzdy na 100% na tricku tentoraz do polovice.. druha polovica naho...no.. mam pocit, ako keby sa pokazilo pnutie, jednu nit nezaklada ako by malo.. ale uprostred sitia by sa to teda nemuselo stat 😠 a este aj na prednej strane.. no nic.. je to len obyckove merino, pojde do gati zas 😀
a este otazka.. climayarn, pred sitim predpierate? sprava sa to ako merino?? na 30?
@season, konecne som si vcea bola na poste pre balik.. a teda ten fialovy sp. uplet, je teda echt fialovy.. som zvedava co z takej divokej farby idem sit 😀 😀 😀

ruskea
29. nov 2012

@zabza40 Tak zítra to hodím do foťáku 🙂 A pochlubím se teda, noooo 😀 😀 😀

ruskea
29. nov 2012

@zabza40 Jedině to zkusím. Mamka je z toho na vývrat, už chce házet stroj z okna ven 🙂 Já jsem trochu mírnější a dávám mu šanci 😀

ruskea
29. nov 2012

@veronik77 Přesně tak 🙂 Taky jsem si říkala, že bych se s nimi "muchlovala" a nikomu nic neušila. 😀 😀 😀 Aj jsem přemýšlela nad sebou, že si taky něco spíchnu. Nemohu v obchodech najít žádné tričko, které by mi sedlo a taky vyhovovalo mým hodně přísným požadavkům 😠 😠 😠

veronik77
29. nov 2012

@ruskea že by další obět látkoholismu? 😀 já chci našít dětem dárky na Vánoce 🙂 Jen ten čas... Ale teď snad o víkendu sfouknu softku pro manžela a můžu se vrhnout na pidilidi 😉

laeela
29. nov 2012

@veronik77 taky jsem už látkoholička, teď jsem si zakázala hromádky a další nákupy látek, páč opravdu už není kam dávat a mým tempem to možná vyšiju až v důchodu, takže spíš sním, co bych vše mohla ušít, kdybych měla kdy. 🤐
No a teď večer přišel manžel, jestli bych si nechtěla objednat jednu látku, co jsme na ní koukali spolu a kolik bych prý tak potřebovala na šaty. 😀

Jinak holky, našla jsem hromadu free návodů na všelijaké tvoření, tak sdílím:
http://weefolkart.com/content/free-patterns-gal...

veronik77
29. nov 2012

@laeela je to silnější než já 🙂 ale taky se už celkem krotím - i když to muži tak nepřijde 😀