icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

macin73
30. nov 2012

@caramilla no to by mě zajímalo, jak dopadla ta, co jsem měla původně vyhlédnutou... 😕

veronik77
30. nov 2012

@macin73 a jaká to byla?

veronik77
30. nov 2012

@caramilla jakou, že to nakonec máte? 🙂

bordino
30. nov 2012

Při objednávání nití jsem měla asi nějaké momentální zatmění, nebo nevm co, takže místo tmavě hnědé tu mám hromádku tohohle, co nevyužiju. Nechcete?

zojec
30. nov 2012

@komisakpd no kvalitnejsie bude to drahsie zatkavane do bavlny.. 🙂 nemala som ho, porovnat neviem, ale mam to zatkavane do PES a plni funkciu super. . robila som podlozku do kocika a mm si z toho vystrihol aj do topanok, nalepil na vlozku a myslim, ze mu to drzi doteraz 😉 ak chces do topanok, tak to do pes bude fajn, je aj take celkom pevne 😉

komisakpd
30. nov 2012

@zojec presne do topanok..capaciek :D dakuje..za rychlost lebo to potrebujem teraz vediet

wzorcek
30. nov 2012

@komisakpd si ma namotala na tie capacky :D odkial mas kozu?

bordino
30. nov 2012

sháním střih na nějakou příšerku, nevíte o něčem?

macin73
30. nov 2012

@veronik77 Ta Siemens... nakonec mám tu o třídu vyšší.

caramilla
30. nov 2012

ta naše tam vůbec není, ani jedna elektrolux tam není, ale AEG dopadlo líp než siemens... takže to byla nějaká pěkná propaganda, jak pán říkal, že Aeg jsou šunty a siemens je jednička...

veronik77
30. nov 2012

@caramilla a není aeg electrolux?

sinala
30. nov 2012

@zabza40 asi 30 cm, kdybys dala foto, to by bylo super, dík 😀

evaon
30. nov 2012

Softshellovy kabatik pre nasu Hancu 🙂

piecee
30. nov 2012

@sinala no z lineckého jsem taky dělala a to mi kluci rozdrobí a je toho víc na podlaze než v nich :( mám v plánu si koupit takovou pistoli /plničku na váoční cukroví tak mě napadlo jestli by se do toho nedalo nacpat nějaký těsto na sušenky🙂)

piecee
30. nov 2012

@bordino mě se hrozně líbí tyto příšerky🙂 http://www.farbenmix.de/shop/Alle-Kreativ-Ebook... aůe nevím jakou máš představu

sinala
30. nov 2012

@piecee já tu pistoli mám a pokud jsem dala trochu tužší těsto, tak mi to moc nešlo, asi to neumím 🙂 🙂 🙂

sinala
30. nov 2012

@evaon supeeer 🙂

mahafi
30. nov 2012

@piecee já sušenky dělám, ale na pistoli to není.. ale jestli chceš i tak recepis, tak ti ho opíšu 🙂

bordino
30. nov 2012

@evaon ten je náááádhernej!

bordino
30. nov 2012

@piecee nějak tak. Jolanka si namalovala do dopisu Ježíškovi, že chce nějakou zubatou příšerku, ale hračku. Každopádně tady bych se mohla inspirovat, díky

petkasv
30. nov 2012

@evaon ten je krásnej 🙂

caramilla
30. nov 2012

@evaon wow, tak ten je absolutně božskej! A moc zajímavej střih na kapucu, to je tvůj vlastní nebo nějaký kupovaný?

caramilla
30. nov 2012

@veronik77 jj, patri to pod sebe, ale delaji serie AEG a serie Elektrolux a ty Elektrolux tam nemaji v tom testu. Ja prave nevim, zda to maji treba jako Bosh a Siemens, ty delaji uplne stejne modely i stejne cislo to ma na konci a jen to ma jiny design a jinou cenu, ale funkce atp. stejne.

macin73
30. nov 2012

@caramilla Electrolux je o kousek níž, než AEG... stejně tak dřív Siemens byl o kousíček výš než Bosch... ale teď mi přijde, že se tyhle dvě značky vyrovnaly... ale to AEG by teoreticky mělo být o třídu výš, než ten E.

piecee
30. nov 2012

@mahafi jo děkuji to budeš hodná 🙂

ucitelka70
30. nov 2012

@veronik77 práve som dokončila tie dva mesiace rozšité softky pre vozíčkárku aj s vestou, nakoniec som nemohla vycestovať za nou, lebo som od leta na péénke, tak som jej pred mesiacom poslala poštou, ale vraj skoro všetko sadlo hned, len malé nedostatky, akurát na drieku som potrebovala zúžiť o 5 cm v stredovom šve.... tak som dokončila štepovačky, zajtra hodím foto do éteru, ale je ťažko šiť na dialku, zvlášť, ked nie je určená veľkosť, miery veru až tak nepomôžu.... ale sa teším, pekne som ušila, bude mať odo mna krásny vianočný darček.....

season
30. nov 2012

@sinala strašne sú drahé, ale mám tie ešte užšie . Už som to tu dávno nezaplienila 😝

sinala
30. nov 2012

@season moc krásné.
Ty užší jsem měla objednané u caramilly, ale už byly vyprodané 😉

ucitelka70
30. nov 2012

baby, kuknite aká krásna chlapčenská košeľa http://4.bp.blogspot.com/-wlnU4u4I6XU/ULSoOj5x3...

@bordino -- táto baba isto mala aj príšerky, ale neviem, kde presne, dohľadaj http://mynata-sewingroom.blogspot.sk/