Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 já jsem ty svoje vozíčkářské softky už poslala, ani jsem je nefotila... Byly celé khaki a manžel říkal, že vypadají jako rybářské kalhoty do vody, jak měly vzadu hodně vysoký sed, aby netáhlo na záda. Zatím žádná reklamace, tak je snad kamarád spokojený 🙂 Kdyžtak ho vyfotím v těch kalhotech, až ho potkám 😀 A dostala jsem za ně vínko 😉
@veronik77 tak moje je darček k vianociam, síce si nekupujeme, ale len tak z lásky....
možno aj ja dačo za to dostanem 🙂
ale som spokojná, na výzor vyzerá fajn, a samozrejme veľké..... no ale som ešte nič veľké nešila..... presne kvôli vysokej zadnej časti a predlženým nohaviciam, aby neťahalo...
@ucitelka70 velké kalhoty teď doufám dlouho šít nebudu, na děti se mi šije líp 😀
Holky, potřebuju radu. Už jsem fakt zoufalá. Co ještě můžu udělat, když se mi furt zamotává spodní nit? Už jsem komplet rozebrala, co se dalo, vysála, stejně to pořád dělá 😠. A ke všemu jsem při tom vyprošťování rozstřihla podšívku ☹.
@jitu22 tak ještě zkusím převlíct tu horní nit, to jsem nedělala... jsem z toho už fakt zoufalá, potřebuju udělat 5 knoflíkových dírek a hodinu a půl jen pářu a vztekám se u toho... jediné pozitivum je, že jsem si vysála ten binčus z flísu, který nejspíš způsoboval to rachtání.... díky, jdu vyzkoušet
Tak moje sebevědomí se vytratilo úplně... prostě mi to nejde. Jednou to aspoň dírku ušilo, ale horní nit je šíleně volná. Jinak všechny další pokusy skončily totálním zacucháním spodní nitě. Už nevím, co mám udělat jinak ☹. Líc je fialový, rub sovičky. Jo, a rachtá to chvílemi snad ještě víc než předtím... ☹.
prosím, NEMÁTE NĚKDO PRAŽSKÝ PÁR ČERNÝCH PATENTEK? tak 15 kusů, stačili by jen samečci?
@macin73 A máš správně nandanou spodní cívku? Horní i spodní se musí prý odvíjet správným směrem a spodní niť se musí vést přes takové pacičky (je to v návodu). Já to tak u starého stroje neměla a i když jsem četla návod asi 5x tak jsem si toho nevšimla. Mě pak úplně blblo napětí nitě a přitom stačilo číst pozorněji.
A už jsem vyzrála na kóny u Brotheru. Navinu 2 spodní cívky a jednu dám nahoru místo niťě. Mám těch cívek zatím dost.
@mooncaa Já už jsem fakt úplně vyřízená... pokaždé to v tom zarachtá a v tom okamžiku se ta dolní nit začne cuchat. Už jsem udělala všechno asi pětkrát, navinula horní nit, dolní nit, zkontrolovala jehlu (mám tam 90 univerzal), vyměnila ji za 80 univerzal, prostě buď mám levé ruce, nebo je něco špatně se strojem... chjo. ☹
Mám depku. Fakt. No nic. Tak jsem to konečně dopárala a jdu spát. Teda doufám. Budu pořád myslet na to, co dělám blbě 😖. Nevyspím se a vesta taky není dodělaná. ACH JO. 😢
Holky, tak nad tím furt přemýšlím... Taky jsem si říkala, jestli vlastně šiju tou správnou jehlou... je někde přehled, na který materiál jaky typ a tloušťku? No, volala jsem do Ragosu, paní že to mám donést, no tak musím ještě počkat do vánoc a doufat, že tam mezi svátky budou (dřív se do Brna nedostanu). Tak to ty vesty neteřím budou už malé, než to dodělám ☹. Jednu už mám hotovou, ale zase je blbé, aby ji jedna dostala a druhá ne... 😕
@caramilla Tiež som v tom teste pozerala že elektroluxky tam vobec nie sú. Lebo ja som minulý týždeň kúpila túto http://www.levneelektro.cz/p268873-susicky-prad.... Rozhodnutie bolo velmi rýchle, hneď ako som zistila, že nám plesnivejú spodné okraje na velkých francuzskych oknách, do týždňa bola doma. Nasťastie muž moc neprotestoval 😀 Tak dúfam že bude OK, zatial spokojnosť a nadšenie, hlavne pri látkovaní dvoch detí si neviem vynachváliť🙂
Ahoj, nepotřebujete někdo Climayarn? Stačilo by mi tak kilo, tak kdyby se někdo přidal.. Asi tohle bych brala http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... Kdyžtak dejte vědět do IP..
@ardila tady je tabulky od car bere se clym 🙂 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...
@lillyzelvicka Díky 🙂

@piecee tak nakonec nemusím datlit, našla jsem je na webu 🙂 http://www.apetitonline.cz/recepty/7300-domaci-... já jsem se už teda vykašlala na to, že bych krájela zmrzlý těsto (stejně jsem neměla jednu jako druhou 😅 ), ale dělám z toho placičky rovnou na plech 🙂. a do nich dávám třeba rozinky, čokoládu, mandle, co mě napadne.., nám moc chutnají.. ale na dělání strojkem to není ☹. (a ještě je dělám z celozrnný mouky, ale to je moje úchylka 😀)