icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

barcav
1. dec 2012

zbyl mi tu fuchsiový soft, napadlo mě z něho udělat přebalovací podložku, co myslíte ? 😨

lucijan
1. dec 2012

tučňáci po našem🙂

ucitelka70
1. dec 2012

tak náš drobec sa zaľúbil do autíčkovej látky, som zvedavá, ako bude reagovať, ked zajtra začnem strihať na nákrčník a futro čiapky....

ucitelka70
1. dec 2012

@zojec - ja som sa zaľúbila do plochého švu, dnes som drahému šila tričko - všade som to použila, niekde z líca, niekde z rubu plochý šev, a fakt dobre to ukáže na piké, a tu je moje triko, čo som minulý týžden šila, dnes som si robila so žltým piké.... vyperiem, vyžehlím, pofotím potom, tak tu je šev na spodku trička a rukáve

ucitelka70
1. dec 2012

@veronik77 slúbené foto- vesta a nohavice, nohavice som robila na gumičku v zadnej časti, aby sa dalo upraviť, spodok nohavíc som urobila podobne ako šije @terezita softky, ja som ale dávala úplet a patent na to, aby neťahalo, a na kolenách som urobila švy, aby nemala vytahané kolená

ruskea
1. dec 2012

Holky, takže jsem se dostala k tomu, abych Vám nahrála ty úplety. Zatím mám vyfocený jeden a to i se střihem, co z něj bude 😀 😀 Je to pro kamarádku 🙂 Kvalitka fakt báječná a kup to byl dobrý, ani ne drahý 😀 😀

veronik77
1. dec 2012

@ucitelka70 jsou moc pěkné!!!! Já měla kalhoty vzadu také do gumy, v nápletu 😀 moc se Ti povedly 🙂

zojec
1. dec 2012

@barcav funkciu to plnit bude, len to budes mat asi trosku velke v taske ked to poskladas.. pul s upletom je asi spratnejsi 😉 😉
@ucitelka70 nem provokuj :D 🙂 ja som vcera nebola schopna sit, dnes tam asi vybehnem... ja mam nejaku zradu na OL, chvilu sije dobre, potom ako keby sa pnutie posunulo a nesije tak ako ma.. cize na tych par cm co to skusam, sije dobre, ked idem urobit tricko , tak strajkuje...

ucitelka70
1. dec 2012

@zojec skús vymeniť kvalitu nití, ináč ja šijem hocako, 2 veľké kony, a dve hodvábne napr., mne sa zdá, že dolným nitiam to nevadí, dávam pozor, aby tretia niť čo šije kľučky bola v tej farbe, ako šijem látku a na ostatné približne, z ničoho nemám 4 rovnaké kony, ešte musím pošetriť, ja dám skôr na látky a pomínam kadejaké zvyšky níití, čo som mala doma, brala som po dve kony zatiaľ zo základných farieb.
Istotne prídeš na chuť, ja som len teraz skúšala plochý šev,a to už mám OL od februára

ucitelka70
1. dec 2012

@ruskea krásna látka.... a aká aktuálna 😉

ruskea
1. dec 2012

@ucitelka70 no právě to zítra musím honem šupnout dohromady, ať je malá princezna ja trendovou kočenu 😀 😀 akorát u nás teda sníh není žádný ☹ a já mám nakoupené kombinézy na dítko a zatím fakt naprd

ucitelka70
1. dec 2012

@ruskea u nás je teplo vyslovene...

ruskea
1. dec 2012

@ucitelka70 tak tady sice je pod nulou, ale já mám ráda ladovskou zimu, tak toužebně očekávám 🙂 Případně uvažuji o přesunu na sever, ale vážně na sever 😀 Láká mě Švédsko 😀 😀 😀

mahafi
1. dec 2012

Jak netradičně využít tučňouše v adventní barvě 😀 🙂. Adventní věnec jsem pekla poprvé, výhodou je, že je tak kamenný (schválně 😀), že ho nikdo nesní 😀 (svíčky letos s ohledem na naší malou výtržnici nebudou ☹ (manžel teda jásá 😀).

alinn
1. dec 2012

@mahafi 😀 😀 😀 tak teď jsi mě pobavila..to jsem fakt nečekala 😀 to je parádní..Hele a co to je za těsto? Já jsem dřív dělala z vizovického..ale mám problém s vypracováním těsta (bolejí mne z toho ručičky až se mi pak už nic tvořit nechce 😅 😀)

mahafi
1. dec 2012

@alinn viď 😀, to bylo dílo okamžiku, taky jsem to neplánovala 😀. Ale najednou jsem si uvědomila, že nemám fialovou stuhu a zrak padl na tučňáky 😀. Tohle těsto je úplně super, nelepí se, nedělá binec v kuchyni a je propracované hned 🙂. Tady odkaz: http://hobby.idnes.cz/upecte-si-trvanlive-adven...

alinn
1. dec 2012

@mahafi 🙂 super, dík..tak už vím co budeme dělat zítra 😎

beky52
1. dec 2012

@ucitelka70 ako sa šije ten plochý šev..? viem,e ste to tu rozoberali..daj link ak existuje:-P

beky52
1. dec 2012

@petkasv užasné vecičky..prosím ťa ako háčkuješ tie palčáky..? máš niekde návod?..moje 3 ročé baby neznášaju 5prstové rukavičky..rada by som im uháčkovala.. 😉

ucitelka70
1. dec 2012

@beky52 aj tu sú návody na palčiaky, ale šité http://ocd-obsessivecraftingdisorder.blogspot.s...

beky52
1. dec 2012

@evaon užastný kabátik..

beky52
1. dec 2012

@ucitelka70 ...díky

beky52
1. dec 2012

@ucitelka70 ..toto mi nefunguje..stále nemám ako tens skrytý..či plochý šev ☹

ucitelka70
1. dec 2012

@beky52 ,
vypni nôž, ľavá ihla bez nite, pravá ihla - napätie nula, trojka-štvorka nite napätie okolo 6-7

beky52
1. dec 2012

@ucitelka70 ..mne sa nedá vypnut..len ked by som vybrala..a ako tam založíš látku?

ucitelka70
1. dec 2012

@beky52 @zojec

https://www.youtube.com/watch?v=p41Pf2nRfds

11,30 minúta sa to cca začína - plochý šev

ucitelka70
1. dec 2012

@beky52 @zojec a toto celé video je o plochom stehu

ucitelka70
1. dec 2012

@beky52 tak vyber nôž, lebo ak orezáva, nemá čo zahnúť, kukni tie videá, čo som teraz dala, ak ti to nepôjde, zajtra doriešime, idem do hajanov, dobrú noc