Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
dievcata, nesli ste niekedy okolo strihu na taketo nieco? viem, ze je to zhruba ako stvorec prelozeny na 2 trojuholniky, ale neviem, ci by som to od oka utrafila, najma ak to je pod bradou tvarovane. mam aj strih na nakrcnik pre dieta z ottobre, ale neviem, ci to bude vyzerat tak ako na tych obrazkoch
http://www.dhgate.com/compare/85dc228ce8be49406...
alebo aj tu to je
http://www.lelaeshop.sk/lelaeshop/eshop/5-1-pot...
@mahafi jo..tak na fotky se raději moc netěš 😅 já nejsem schopná (jako doslova a ne ve smyslu, že by se mi nechtělo) vyfotit ani oblečení z tučňáků..tak nevím jestli se dočkáš fotky věnečků ...no uvidíme, třeba se zadaří tento týden..jestli ano..tak k tomu zkusím přidat i ty věnečky..no ještě se na tom svým chystám vyřádit barvama, tak jsem sama zvědavá co z toho bude a jestli to vůbec bude použitelný 😀
@beky52 tak tu raz niekto hodil do fora, možno @caramilla, možno druhá
plochý šev
vyndat pravou jehlu, napětí 0-4-mezi 7 a 8, šířka stehu 5R, délka 2,
vzdálenost mezi patkou a tím plastovým vodítkem 2,5 mm
ale ja nevyberám ihlu, mne sa s tým nechce babrať, ušije to pekne aj tak.... takže prvá niť je na nule, druhá bez nite, tretia na 4 a posledná na 7? dúfam, dobre som pochopila,
dnes som sa namordovala s páskovačkou a veru ušila som to nakoniec bez páskovačky, odpárala som, čo som prišila, lebo sa mi nepáčilo, niekde mi neprišilo spodok, niekde to bolo natiahnuté, tak už čo.....
budem bez toho, snaha bola priveľká...
holky podařilo se mi zlomit jehlu u OL brotheru :( máte někdo zkušenosti?padne do toho univerzální jehla?
Krásnou první advetní neděli 🙂 zatím nepeču, naklizeno mám 😝 věnce hotové, a ušila jsem tričko 🙂 nejdřív bylo bez nápletu dole, ale protože mi vadilo, že mi lezou záda, tak jsem ho tam přišila 🙂 fofrovka na OL 🙂 už mám v plánu další šití ale potřebuju štítky, tak než přijdou z dalšíma látkama, tak se aspoň naučím na státnice 🙂
@zojec no břicho už nemám, když mě vezl brácha na mezi pauzu z porodnice tak se mě ptal 4den po porodu, kdy shodím ten převys 🙂 tak jsem mu řekla že to nějaký ten pátek potvrá a nebo že třeba nikdy, a on byl do týdne pryč 🙂 s váhou teda nevim jak na tom jsem, ale kůži mám vytahanou a po císaři nesmím nic dělat, tak z toho jsem taková nesvá 😖
jooj..tak tiez by som si vedela vybrat..vsetky
@macin73 , @lucijan holky klid 🙂 já mám zatím spací miminko, má dva intervaly, kdy je vzhůru cca dvě hodiny a to je všechno, trikko jsem ušila když obě spaly po obědě, Bětka dnes výjimečně do 3 a Rozárka se vzbudila v půl třetí 🙂 a Bětka je úžasná opatrovnice 🙂 takže jinak se převážně věnuju jí, ty věnce jsme dělali spolu 🙂 bavilo jí, že to jehličí píchá, mě už teda míň 😖 a dneska zcela výjímečně s náma byl chlap celý den 🙂 to už se dovánoc asi nestane, do tý doby musim vypracovat ty otázky na státnice, a o vánoích se budu snad učit ☹ uklizeno mít musim, jelikož máme blbce psa a venku je hnusně tak stírám snad 6xdenně, prostě po každý, když jde ven a dovnitř ☹ ještě že mrzne, když prší musim mu drhnout tlapy ☹
@macin73 to se nesmíš nechat nervóznit těmi superženami 😀 😀 😀 . To je nad moje chápání šít, uklízet a ještě studovat.....já jsem taky ráda, když zvládnu jednu věc 😀 😀 😀 a když jsem studovala na mateřské, tak nic jiného neexistovalo a uklízelo se po zkouškovém, v době školy jen to nejnutnější 😀 😀 😀
Holky, pls, nemáte niektorá skúsenosti s OL AEG 760? Ďakujem

@beky52 děkuju moc, návod je podle oka, ve špitále jsem žádný neměla, ale na mmb jich je hodně, zadej si do vyhledávace Renata Gogolová-háčkované rukavičky a ta má snad nejlepší návod jaký jsem viděla 🙂