icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

medunka21
3. dec 2012

@monr tak po tom overlocku pokukavam tiez.aj som sa pytala,no nik s nim nema skusenosti.

medunka21
3. dec 2012

@beky52 krasne saty a este krajsia prvorodena.velmi jej to pristane.sikovna maminka

terezita
3. dec 2012

@anastazieb ad fotky, svetlo nemam, mame tu taky tmu, takze mi trva vzdycky vecnost, nez se mi to podari vyfotit aby to nebylo uplne cerny.. 😝 no a pridam tomu trochu kontrast v picasech, aby se to rozjasnilo.. kdyz to nasvitis normalni zarovkou, tak tu fotku budes mit do zluta.. 😝
a vic nedocitam, jste toho nakrafaly!! ale vytvory kraaasne!!

monr
3. dec 2012

@medunka21 mm sa rozhodol, že mi ho kúpi, tak zháňame referencie, ale asi sa k ničomu nedopracujeme.

a TEXI overlock skúsenosti? http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/texi-pie...

ucitelka70
3. dec 2012

@beky52 krásne ste, moja, nevyzeráš , žeby si bola jej mama, skôr sestra.... šikovná si, pekne si pošila 🙂

anastazieb
3. dec 2012

@terezita aha 😉 Ty to máš vždycky takové celé pěkně osvícené, mě se tam dělají hrozné stíny, protože okno je z jedné strany a fotím na zemi. S tou žárovkou vím, musíš vyvážit bílou 😉 Zkusím to s tou zářivkou, dala jsem sem nějakou novou, svítí víc.

caramilla
3. dec 2012

Přeji všem krásnou dobu adventní🙂

Naše slavnostní sukýnky, které jsem ušila na včera do kostela🙂 Bohužel fotil brácha, tak fotky nic moc, musíme přefotit🙂

Večerní vyprávění o hvězdičce, která vyšla na temném nebi 😎

Látky z Německa mám doma, takže začínám stříhat.

caramilla
3. dec 2012

ještě vás trochu zaspamuju tvorbou z konce týdne. Velký zimní Caramillí set 😀

Asi na dlouho na Fler všechno, protože mám plnou pracovnu látek na stříhání 😀

caramilla
3. dec 2012

Tady jsme včera trochu blbly 😀 😀 😀

caramilla
3. dec 2012

Tak a poslední, to jsem vám musela ještě vyfotit - Jasmínky první autorská sukně! Vlastní návrh, střih a dokonce to sama i částečně šila, já šlapala na pedál a pomáhla špendlit atp. Ale ona posouvala látku do stroje a odstřihávala všechny nitky. Opičku si taky vymyslela sama 😎
Sama přišla s odstřižkem, co našla v krabici, začala to zkoušet miminku a říkala "maminko, podívej, miminko sukni" 😎

Jsem ráda, že po mamince miluje Amy Butler:D Má dobrý vkus, děvče🙂

sinala
3. dec 2012

@caramilla ta kytičkovaná látka je úžasná

lillyzelvicka
3. dec 2012

@caramilla hezké jsou ty holé nožky 🙂

ivuska.h
3. dec 2012

@caramilla Klárka komentuje foto s vystrčenýma zadkama: "Mamí, proč mají chlap a holka stejné šaty?" 😀

palosek
3. dec 2012

@caramilla týjo, super fotky 😀 😀 😀 té tvojí ségře sluší úplně všechno 😀 😀 😀 😀 Dobrý marketingový tah 😀 😀 😀 😀
Tobě a Jasmí samozřejmě taky....

kucina1
3. dec 2012

ahojte dievcata ja som uplna zaciatocnicka v siti na sijacom stroji, ktory som dostala na meniny koncom septembra a spravila som zatial len par vankusov, malemu ciapku s prvou aplikaciu a dcere do kocika pre babiky obliecky pre babiky no a teraz by som chcela skusit usit detom domcek na postel vlastne len obsit okraje, vyrobit okienka a zachytit to o hornu postel suchym zipsom a na hornu chcem spravit tunel ale neviem kde mam objednat latky lebo chcem iba jednofarebnu zelenu a jednofarebnu oranzovu a vsade to vychadza 4-5 euro zda sa mi to dost lebo potrebujem okolo 8 -10 metrov aby som si mohla posit aj dake vankusiky, neviete mi poradit?

terezita
3. dec 2012

@kucina1 zkus ikeu, tam maji myslim jednobarevne latky..

kucina1
3. dec 2012

@terezita ja som tam vcera bola ale nemali tam nic take co som chcela

caramilla
3. dec 2012

@ivuska.h 😀 😀 😀 tak přemýšlím, kdo z nás dvou vypadá víc jak chlap 😕 😕 😕

caramilla
3. dec 2012

@beky52 šaty jsou krásné!

beky52
3. dec 2012
beky52
3. dec 2012

@caramilla ..dakujem

beky52
3. dec 2012

@caramilla ..šikovné dieťa..asi po kom??? 😀

macin73
3. dec 2012

Holky, tak jen chci poreferovat, jak to dopadlo se těmi knoflíkovými dírkami. Zlobila jsem se s nimi skoro 4 hodiny do půl třetí do rána, pak jsem to vzdala 😖 . Stroj i vestu jsem zabalila a v sobotu vzala s sebou na návštěvu k mamce (taky šije). No nepřišly jsme na to. Jednu a půl dírky stroj fungoval a pak zase všechno špatně. V neděli dorazil brácha se švagrovou a neteřemi, vesty jsem jim chtěla konečně dát. Švagrová asi taky trochu šije, protože mě překvapila, když řekla, ať jí to dám, že si ty dírky zkusí dodělat. Takže tímto je téma mé šicí prvotiny ukončeno (pokud se jí to podaří). Zítra pošlu rovnosteh na "reklamaci" a vrhnu se na studium OL. Když jim nebudu moct zabalit pod stromeček ty vesty, zkusím vymyslet něco jiného. Ale nejdřív chci něco ušít těm mým cácorkám, kvůli nim jsem se na to šití přece dala 😀.

terezita
3. dec 2012

@macin73 ja s dirkama na stroji taky furt bojuju.. zrovna ted je tu trenuju, bo je musim udelat na jedny saticky.. ale stejne je budu sit nakonec v ruce, jak se znam.. tak mi to jde nejlip 😀 😀 😀

macin73
3. dec 2012

@terezita No mně to napětí už blblo i u "obyč" lemovacího cikcaku (nebo jak se ten steh jmenuje), někdy i u rovnostehu (resp. asi to blblo od začátku, ale vidět to bylo jen u těch pláten, u flísu to nějak výrazně nevadilo nebo nebylo tak markantní)... no a to rachtání je šílené, nastupuje znenadání a v tom okamžiku se začíná podivně namotávat jen ta spodní nit... no dírky nedírky, i tak to asi chce prohlédnout, jestli tam není nějaký jiný problém, protože bylo jedno, na kterou stranu jsem tím horním kolečkem točila, pořád to šilo stejně blbě. 😢

zojec
3. dec 2012

@caramilla ten kvetovany uplet je waaau a mnam 🙂

zzzzazi
3. dec 2012

@macin73 Já tedy jen šmíruju tuto diskuzi, ale mámnaprosto stejný problém jako ty. pls co máš za stroj ? Já bych chtěla vědět, že to není pouze mnou :D

macin73
3. dec 2012

@zzzzazi Brother NV10

ivca79
3. dec 2012

@macin73 tento stroj mám taky a dírky šije jedna báseň 😖

macin73
3. dec 2012

@ivca79 no já jsem si vlastně jistá, že tam je něco v nepořádku, tak jen doufám, že nezaúřaduje zákon schválnosti, že až to budou zkoušet, stroj bude šlapat jako hodinky... ze začátku jsem totiž ty dílní neúspěchy a věčné párání přisuzovala tomu, že se se strojem musím sžít, ale fakt si myslím, že tak nešikovná zas nejsem... 😖