icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zzzzazi
3. dec 2012

@macin73 no tak innov by měl být už ta lepší třída kdy to nebude rukama, ale strojem :D

macin73
3. dec 2012

@zzzzazi v to doufám 😀 protože jestli ne, nevím, co budu dělat...

jam3
3. dec 2012

Ahoj, mám dotaz:
Neměl by náhodou někdo zbytný půlmetr ČERVENÉ LAMY? Dík.

mahafi
3. dec 2012

Včera jsem konečně došila kalhoty, se kterými jsem se trápila dlouho.. , střih z prehistorické burdy nakonec vůbec nesedl, zužovala jsem, zkracovala.. no.. ještě by to sneslo, ale už jsem na to neměla sílu, aspoň to bude mít dýl než do ledna 😀. Jsou podšité flísem, dávám foto i na modelce (byl to trochu boj jí dostat do záběru). I na opicovou cedulku nakonec došlo 🙂

jitu22
3. dec 2012

@macin73 určitě nejsi nešikovná a je to ve stroji. Mně jdou dírky samy a to určitě nejsem nijak nadaná...
Obecně si říkám, že čím lepší stroj, tím míň šikovný člověk musí být. Se starou ladovkou jsem nebyla schopná ušít skoro nic pěkně a na novém to najednou šlo úplně samo.

terezita
3. dec 2012

@macin73 tak doufam, ze ti ho opravi a uz bude slapat jak svycarske hodinky!! u me je to rukama, nejak s tema knoflajzama furt bojuju.. 😀 😀 😀

season
3. dec 2012

@caramilla ešte že si tú doobjednávku uzavrela, už som sa šla napísať na ten úplet kvetovaný... fuuu, ušetrila sooooom 😀

animal
3. dec 2012

@terezita knoflíkům se vyhýbám jak čert kříži 😀 😀

ivca79
3. dec 2012

@macin73 tak hlavně, ať máš stroj brzy v pořádku 😉

ucitelka70
3. dec 2012

baby SK, idem objednávať zo strimy, chcete niečo? do štvrtku dajte vedieť

bordino
3. dec 2012

Hlášení k MTX: vše nastříháno, může za vámi vyrazit, mám dvě komplikace, umřel mi osmák a počítač, takže dneska jsem místo pošty lítala po veterině a nemám odkaz na tabulku ani vašee-maily s adresou. Můžete mi někdo poslat odkaz? Omlouvám se Crawler, pošlu zítra, Jancasoch to má připravené od zítra k vyzvednutí na Dobříši. Jsem unavená, smutná, jdu spát, na zprávy odpovím zítra. Díky

beky52
3. dec 2012

@ucitelka70 ..čo tam maju?
🙂

ucitelka70
3. dec 2012

@beky52 stadiaľ som objednávala OL, a majú tam nite hardy 5000 za 30 Kč, rôzne patky, pozerala som, či nemajú na buttonky pre teba, ale som nenašla

ucitelka70
3. dec 2012

@beky52 no a mám bonusové body za nákup, ktoré musím minúť do konca t.r.

caramilla
4. dec 2012

@season zamerem bylo to sem dat pred uzavirkou, ale nestihla jsem 😀 Tak jsem si 2m prihodila alespon ja, kdyz jsem vcera ty fotky videla 😀

season
4. dec 2012

@caramilla tak to si faaakt dobre spravila.... ja somodolávala odolávala a ked som už nezvládla, bolo neskoro ☹ skoro som podlahla aj tej vlnenej teplej látke na sukni, čo máš... ale som si povedala, že nepotrebujem až tak, ale ten úplet, jooooj

lenasss
4. dec 2012

@jam3 ahoj já mám pokud chceš písni mi IP 🙂

bordino
4. dec 2012

tak nabízím přebytky: přebývají 2m petrolejového finu, půl metru tyrkysu, 3 m modrého a metr bílého patentu.
L.

komisakpd
4. dec 2012

baby tak moj prvy soft ktory nie je pre nas...uz ho ma jedno dievcatko

komisakpd
4. dec 2012

inac musim povedat ze podla @caramilla fotonavodu a popisu to uplne sedi..hlavne ten zahynaný patento dovnutra nohavic..naozaj su potrebne pevne nervy 😎 .. no ale snad je ten sev rovny 😀 😀

bordino
4. dec 2012

Jdu sem hodit jednu profesionáolní modelku, fakt mě pobavila, vyfikla to na první pokus :D

kuna
4. dec 2012

@bordino to je mi moc líto 😢 😢 . Taky jsem měla osmáka, byl to člen rodiny, takové naše dítě. Jsou to už čtyři roky, tehdy jsem řvala několik dní. Kdo osmáka neměl, nepochopí. Přeju, ať to brzo přebolí ☹

maly_prcek
4. dec 2012

@macin73 Ad dírky a Innov - To bylo poprvé, kdy jsem měla pocit (a ono to tak taky je), že ten stroj šije sám 😀 😀 😀 Takže to rukama nebude.

beky52
4. dec 2012

@ucitelka70 ako sa na ich stránku dostanem? kukla by som nite

beky52
4. dec 2012

@komisakpd kde má ten fotonávod? chystám sa aj ja už konečne na softky 😝

komisakpd
4. dec 2012

@beky52 http://ekozahrada.blog.cz/1204/softshellove-kal... pre mna bolo najpostratnejsie iba ten zaver..tie naplety do vnutra..ale trochu som si to prisposobila..nepouzila som zipsovu patku a sila som to zvonku nie z vnutra...

jancasoch
4. dec 2012

@bordino já se tam dostanu nejdřív ve čtvrtek, doufám, že to moc nevadí. JInak bych musela nějak vyslat posli 😉

komisakpd
4. dec 2012

baby potrebujem radu ako sa sije taky pas kde sa dava ta guma na stahovanie..dik

caramilla
4. dec 2012

@bordino wow, super fotka, jste byli v atelieru nebo sis poridila fotopozadi domu? 😕

caramilla
4. dec 2012

@komisakpd hele a jak jsi to udelala, ze to mas prisity dole tak rovne???? Ja to asi nechapu!!!! Co jsi u toho pila, ze ti to tak rovne silo? 😀