Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@terezita Teri, jak jsi posílala ten odkaz na šitý adv. věnec, tak jak se prosím tě šijou ty řasené kolečka? Díky...
@veronik77 super! to bude mít pod stromeček? ja si jeste netroufla ani na svojí🙂
jdu sem neco hodit, co jsem si tak pomaličku plichtila:
čapky mi daly zabrat, moc mi to nejde s lemovací gumičkou, tak jsem po několika párání pořádně našpendlila a stejně mi párkrát utekla z látky, fakt obdivuju ty co maji čepky během chvilky, pro mě to byl boj...ale příští už snad pujdou snáz!
no a kaťata jsou reci a vyfutrovaný irmou - fotky nic moc, ale Toníkovi parádně sedí a pro nás zimomřivce spolu s merino kamašema je to ted super...co budem delat v zimě nevim!
Ještě jsem ušila dvě trika pro chlapy k Vánocům z prozkovanýho oboulíce, to vyfotíme až pod stromkem🙂
tak jsem jenom rychle koukla na poslední výtvory, co jste tu holky daly, a málem jsem přestala dýchat!!! úžasné!!!
jinak jdu zase pro radu, chci malému ušít rukavičky ze softu, ale on má rád jedině prstové, jiné mi nosit nechce, nemáte s tím někdo zkušenost? našla jsem dva odkazy na střih, ale nevím, jak to bude fungovat z toho softu:
http://www.threadsmagazine.com/item/8892/patter... a taky http://www.jaszmade.com/2011/11/sew-along-diy-g...
velikost si snad přizpůsobím podle obkreslené ručičky... snad 🙂
Tak jsem včera utekla relaxovat od balíků ke stroji a stvořila úchylnej počin z jablíček. Jasmí ráno byla tak nadšená, že pyžamo odmítala sundat 😀
Fakt krásné látky a super kvalita, ten oboulíc, jsem nadšená.
A ještě výlet na poštu dneska, fotila jsem Jasmí kalhoty z MMB od Pomp de Lux. Se mi jejich věci moc líbí, i když jsou někdy takové moc usedlé a říkala jsem si, že je to příklad těch značek, co jsou šíleně drahé a když to člověk koupí a oblečen, tak to vypadá, jako bych to vyhrabala v popelnici nebo to podědila po babičce 😀 Ale jsou tak krásný ty harémky, že je asi pajcnu 😀
holky prosím takle nááhodou neměla by jste některá na prodej cca 10ks(párů) bílých nebo modrých patentků?
prodírám se tím testem sušiček a hodně zajímavé je, že shodné modely Siemens WT46W563BY a Bosh ETE86563BY nedopadly v testu stejně. Mají někde fakt dost zvláštní rozdíly. A třeba v mačkání prádla ona slavná Siemens dopadla nejhůř v celém testu, jen 12%! Přičemž ostatní mají kolem 30%. Ta Siemens má doporučení dTestu kvůli dobré ceně a samočištění. Jelikož čištění tech dvou základních filtrů je jednoduché a zabere asi půl minuty po sušení, tak jsem ráda, že jsem koupila tu elektrolux. Sice v testu nebyla, ale kdyby byla, určitě by vyhrála 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
a stejně už ji máme koupenou a doufám, že bude sloužit dlooouho 😎
Holky, dlouho jsem nepsala, ale tatka si vymyslel, ze by chtel na vanoce cervene softky a ja mam malo softiku.... nemel by nahadou nekdo metr a pul navic? nebo aspon metr?
Nebo taky tip na to jak usit cerveno cerne softky z jednoho metru cerveneho softu a dostatecneho cerneho? udelt predky cervene a zadky cerne? nemam predstavivost ☹

@kuna @sinala Taky jsme ho měli a musel být v autosedce/sporťáku s prostrčenýma pásama, jinak jel ten šusťák na šusťáku jak divý... a ještě jsem tam měla takové gumky navrchu, co se převlíkaly přes záda třeba sporťáku, možná by to šlo nějak tím zaháknout i na těch golfkách...
Jinak já to s ním teda nevydržela a ušila jsem si zavinovací, flísový s beránkem... Jak já ho miluju 😵 😀 😀 Ale to upnutí stejně musí na sezení být, i ten flís by sjížděl, i když teda ne tak ochotně jak šusťák...