Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Poradíte? PROSÍM O RADU. Chcela by som "dostať" na búdu špotr,časti kočíka reflexné pásiky, lebo cestou na dets. ihrisko nie je ani meter chodníka ☹ a hlavne pri nakladaní do auto sa manželovi podarilo na 2 miestach tú látku natrhnúť a chcem to týmto zároveň "zamaskovať".
1. Ako ich tam dostať ? ... nažehliť, nalepiť /ako?/, prišiť....
2. kde tie pásiky zoženiem a aká je asi cena?
P.S. Vopred ďakujem.
@macin73 já OL nastavuju tak aby ten steh vypadal dobře 😀 Jsem se to učila podle návodu tak, že jsem si navlékla každou nit jinak a točila různě kolečkama abych přišla na to co to dělá..ale myslím, že @sinala má zapsaná nastavení na různé materiály..já mnohdy nastavení ani neměním 🙂
a já mám čtyřikrát jen bílou a hódně tmavě modrou..a improvizuju podle toho co šiju, když mi tam nevadí bílá nebo skoro černá, tak na smyčky a pravou jehlu nechám ty..a na levou jehlu používám nit v barvě šitého materiálu (aby to z venku dobře vypadalo - aby tam ve švu nebyly vidět černé tečičky) a když chci aby to ani zevnitř nebylo jinou barvou, tak to řeším tak, že levou jehlu a vrchní smyčku dám barvu materiálu a spodní smyčku a pravou jehlu dám nejpodobnější co najdu - ale není to žádné pravidlo...prostě to kombinuji jak se dá 😎 😀
@petkasv @macin73@alinn nastavení OL? 😀 😀 😀 taky nastavuji na kousku látky než začnu šít....ale včera kuriozní situace... 😀 😀 😀 Odpoledne jsem šila...pořád ten steh nebyl ono...až jsem to vychytala....večer děcka šly spát, sednu ke stroji...a jak kráááásně mi ten steh šije...no radost jsem z toho měla, jak se mi to povedlo nastavit 😅 😅 😅 😅 Pak na kolečka koukám 😨 😨 😨 divočina neskutečná 😅 😅 😅 v životě bych to takhle nenastavila 😝 Ona mi k tomu asi v nestřeženém okamžiku vlítla D. A kupodivu to nastavila skvěle 😀 😀 😀 😀 Tož jsem to tak nechala.... 😀 😀 😀 😀
@macin73 já jsem nakoupila dost barev a možná jsem to přehnala, ale mám ráda ladící nitě 😀 😀 😀 i když u OL to zas tak nevadí, když se šije i jinou, ale 4 stejné barvy mám jen bílou, černou, červenou, modrou, zelenou a šedou, jinak kombinuju. Barvu nitě, aby ladila k látce dávám do levé jehly a spodního kličkaře. A šiju i s malýma špulkama nebo i kombinuju malé a kony. Když jsem neměla tolik barev, tak jsem šila vanilkovou tyrkysové kraťasy a taky to šlo 😀 😀 😀
Pokud chceš nastavení co mám já, tak napiš IP.
@monhla zadej si do vyhledavače reflexní pásek na ruku. Vyjedou ti e-shopy. Vypadá to takhle https://www.google.cz/search?q=reflexní+pásky+n... a sám ten proužek se smotá do kroužku. Já měla nějaké reklamní - charitativní, co jsem koupila někde na ulici. Dala jsem kolem každé tyčky kočárku jeden a vidět to bylo super.
@komisakpd hej, dávala som link na strih z ottobre, asi den pred mikulášom
tak dělají reflexní izolepu v různých barvách i šířkách, najdeš v autopotřebách. Nažehlovací pásek dělá VTC, ale moc nedrží.
@lenasss jasné, má postroj, ale ťahal len trošku, možno na 10 m, to vieme, že do 1,5 roka nesmie ťahať, inač ťahá jak besný aj pána bez saní, majú mladí čo robiť, ked chodia na vychádzky.... a ten postroj má aj na bežné vychádzky, aspon ho vodítko-škrtítko neškrtí, lebo on ide ako tank, fakt, silu má, to cítiť...., pamätám si tvojich samojedov, koľko ich máte 5-6?
@monhla reflexny pasik sa da kupit aj v dobrej galanterke,tusim stala okolo 0,80 eur/ meter, ale nie som si ista. napr. http://www.postaramese.cz/reflexni-c-69.html?ze... tu.
ak sa ti da dat potah z kocika dole, skus najpr zasit natrhnute casti a potom nasit reflexny pasik...alebo skus nejake pekne reflexne nezehlovacky najdes tiez na nete. http://www.gabinka.cz/57-nazehlovacky-reflexni
@vianne A nebude sa to trhať po našití? Jedna časť je totiž napevno na kočíku a asi to musím prišiť v rukách - preto uvažujem o viacerých možnostiach, ako to tam dostať. Inak Vďaka za linky. Ja nešijem na stroji / bude mi pomáhať kamoška/ a preto otýchto veciach nemám ani páru. Som rada za každú odpoveď.
Naše trička. Jasmínka tomu říká "lízátka", furt jsem nevěděla, jak to přesně pojmenovat a lízátka jsou fakt přesný 😀 😀 😀
Je to fakt dokonalá látka, @esteruska - těš se!
Jinak holky, všechny ty oboulíce se celkem dost sráží, 10 cm na metr. Což je teda normální srážlivost bavlněné látky. Ale jen upozorňuju. Prala jsem na 60 + sušička na nejvyšší supeň, tak teď srážím, tak snad se to už víc srážet pak nebude. Látka je úplně super, příště beru roli od barvy 😀
@caramilla no já už se těším na ty úplety. 😵 😵 😵 😵
a jsem ráda, že se ti mašinka líbila a že je prostě "moje" . Na závory prostě ohlý pásek softu, na to reflexka, z jedné strany přišité jen na jenom místě bez posunu na 0 a z druhé strany patentka... PAtentky na upevnění závor jsou 3 - na prostřední se zavítají/otvírají obě závory.
Ale teda fotit neumím a hlavně tím mým pidi foťáčkem to prostě nenafotím ani neudržím v ruce.
@monhla nebo tam ten pásek zkus nalepit... Pořiď si lepidlo na textil a ten pásek v galanterii. Ale nejdřív bych to možná někde na skrytém místě vyzkoušela, co to udělá.
jak vy to ženy kurňa děláte, že máte ty ušitý věci tak hezky vyfocený?? mě ta fialová nejde vyfotit vůbec...
@kuna @bordino bodíčko jde přes hlavu parádně, jen jsem si tu a tam kousek přidala, aby Amálce vydrželo - a asi jí vydrží až do tanečních 😀 Ještě nemám hotový dolní lem, o kolik má být kratší? 0,8 obvodu?
@caramilla ...sleduji vždy diskuzi od posledního příspěvku 😀 😀 😀 ..a vidím foto dekoltu...a pak zas něco, co vypadá na dítě 😀 😀 😀 si říkám, kde k tomu přšla???? 😅 😅 😅 😅 Tak pak z toho vylezlo lízátkové duotriko 😀 😀 😀 😀 Vypadá to nádherně a oběma vám to sluší..... Kdy že to děláš další hromááádku??????? 😅 😅 😅 😅 😅
@lucijan nám taky sedí, zapomněla jsem to napsat, to je to, co má Jáša na nové profilové fotce 😀
A držte mi palce, dneska skládám návrhářsku a šicí maturitu, z vlněného kabátku bez kapuce, na knoflíky, vel 38, co vypadá jak po babičce mám udělat trendy kousek s kapucou, zapínáním na zip a ve velikosti 42 😀 😀 😀
@caramilla no jo, ale já musela googlit, jak že ty závory a semafor fakt v reálu vypadají, docela jsem v tom plavala... třeba to křížení nad semaforem by mě jinak vůbec nenapadlo.... Původně jsem chtěla kolej z té široké paspule nažehlovací, ale nešla mi ohnout na most. A myslím, že ty úzké vypadají i líp... no a hlavně jsem chtěla něco hodně viditelného za tmy, nějak na ty reflexky ujíždím. Jenou jsme šli za šera a já to dítě v kupované bundě pomalu nemohla najít...
@sufik1 určitě je paspule lepší, protože je 3D. JInak já, když šila ty kalhoty, tak jsem si taky googlila drážní semafory a právě jsem našla ten s tím křížením nahoře a řekla jsem si "tak s tím se nese..." 😀 😀 😀 😀 A právě mě pobavilo, že ty ses s tím s... Ale pro své dítě bych to taky ušila takto. Šila jsem to pro zákaznici na Fleru navíc, to, co si vůbec neobjednala a nezaplatila, protože mi to přišlo vtipné, tak jsem to ale ušila zase co nejjednodušeji 😀 Jinak google je můj hlavní pomocník při šití všech aplikací 😀 Ale to asi všech, že 😀
@palosek 😀 😀 😀 No, hele, lízátka jsem v podstatě vyšila, takže brzo 😀 😀 😀
gate som dosila a zas sa utvrdila v tom, ze na slona zas tak skoro nic neusijem.. roboty ako na kostole, vysledok ako monterky a 2 dni v prdeli 😕
@zojec ale nebuď smutná, isto ti budú dobre slúžiť na zimné prechádzky..... veď nepôjdeš v nich nikde na nobl miesto... istotne si ich pekne ušila, tak čakáme foto.... 🙂 , nechceš niečo zo strimy? idem zajtra večer objednať nite

@ucitelka70 ten pejsek je krásnej mi máme samojedy na tahání ale trošku víc 😀 a prosím tě dali jste mu postroj na tahání?Já jen že jsme taky zkoušeli zapřáhnout jednou mladého psa a do ted trpí na pravou přední si jí nějak přetáhl ☹ a tenkrát nám říkal jeden musher,že pokud člověk zkouší mladého psa měl by mít aspoň dobrý postroj 😉