icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zojec
8. dec 2012

@ucitelka70 ja uz mam na tento a asi aj bud. rok vycerpane :D 🙂 nie dakujem, fakt uz mam vsetko, len cas mi chyba.. dnesna noc bola nejaka besna, b. bola o 1vyspata (akurat ked som sla spat), tak som ako mechom udreta, idem rovno spat.. vyfotim zajtra, aj ked este zvazujem ze ich dole trochu zuzim.. len sa mi nechce parat vonkajsie svy, takze ich asi smiknem trosku zvnutra.... dufam, ze to nepokazim 😖

komisakpd
8. dec 2012

@zojec no daj foto...moje softky su uz tiez dosite...len nemam kvalitne foto...musim zajtra pofotit, ak stihnem...lebo mame oslavu..
ale na ozaj v softe aj ja vyzeram ako slon...a robila si na zips..ja len na patent..

beky52
8. dec 2012

@caramilla veľmi vám to sluší..si veľmi sexi na fokách..najlepšie foto čo som videla..kočka..samozrejme aj princeznáá

komisakpd
8. dec 2012

@ucitelka70 som na strane 1715 a zatial som to nenasla, ten strih..datum 4.12

timkoemkamatko
8. dec 2012

@komisakpd pozri na diskusiu vedla str. 182

komisakpd
8. dec 2012

@timkoemkamatko dik idem na to

komisakpd
8. dec 2012

@timkoemkamatko dakujem..mam to :D

sinala
8. dec 2012

už jste viděly tučňákové plenky??? jsou krásné 🙂

komisakpd
8. dec 2012

@sinala dik za odkaz.. kde su tie tucniakove plienky

komisakpd
8. dec 2012

@sinala krasne :D tazko uverit ze sa dostali az tam :D
uz to videla @alinn

sinala
8. dec 2012

@komisakpd ty asi nevíš, kdo je šije, že?

macin73
8. dec 2012

Holky, tak přidávám můj první pajc (díky za inspiraci @terezita 😀 ) a zároveň absolutně první pokus na OL. Prostě zkouším, jak se s tím šije a co to dělá, tak jsem vzala froté a jersey z Dadky, pár FM stužek a první muchláček je na světě. Je to teda hodně amatérské, ale i tak mám z něj radost 😕

kuna
9. dec 2012

@lucijan krása díky za info, můžu vesele šít dál 🙂 Já ten lem stříhám od oka, ale jdu mrknout do ottobre......hm, tak tam nic nepíšou. No nic, já většinou šiju ten druhý boční šev až po olemování, tak si to moc nehlídám.

kuna
9. dec 2012

jo a miluju FM kalendář, nejdřív jsem byla zklamaná, že bych taky něco ušila, ale toto mi je taky super. Dneska je tam zadarmo zástěrka, kdo by měl zájem.

veronik77
9. dec 2012

@kuna kde je prosím ta zástěrka? Já mám nějaké zamžení mysli, či co... nemůžu to na FM vyhrabat 😢

petkon
9. dec 2012

@veronik77 http://www.farbenmix.de/advent2012/adventskalen... dole "für alle" je ke stažení "Schürzen-Kreativ-Ebook"

komisakpd
9. dec 2012

@sinala myslím ak som to z diskusie správne pochopila tak ivuskah?

esteruska
9. dec 2012

@caramilla to je provokace🙂 moc pěkné!

veronik77
9. dec 2012

@petkon děkuji, ono to bylo tím, že už není 8. 🙂

ucitelka70
9. dec 2012

kočky, je tu niekto z materskej škôlky? zaujíma ma niečo také, ako vychádzkový had či vychádzková húsenica, deti sa nedržia za ruky ale za úchytky na tele húsenice....

petkasv
9. dec 2012

@ucitelka70 to neznám, u nás se drží za ručky 🙂

sufik1
9. dec 2012

@petkon hele jak se dostaneš přímo na ten den, když klikám na ten kalendář, tak to nereaguje... a z minulých dnů jdou otevřít asi jen dva dny. Zkoušela jsem to ještě než jsi dala odkaz a nešlo to....

kamishek
9. dec 2012

@sufik1 obnov stránku... mi to taky tak dělá, když si ten kalendář otevřu, ale po ťuknutí na F5 mi už jedou všechny dny až do dneška...

ucitelka70
9. dec 2012

@petkasv aj tu sa držia za ruky, ale vraj je také niečo, tak bližšie info som chcela pre sesternicu, tá je teraz riaditeľkou v škôlke

petkon
9. dec 2012

@sufik1 jak psala @kamishek F5 by mělo pomoct

petkon
9. dec 2012

@ucitelka70 u nás mají děti v jeslích takové kroužky (ale zblízka jsem to neviděla), ve školce se vodí za ruce

medvi11
9. dec 2012

@ucitelka70 takového "krokodýlka" měla Jana ve školičce (malé děti cca kolem 3 let), chodilo na tom navázáno asi 6 dětí a neutekly třeba do silnice, chodily 2 krokodýli za sebou 😀 a učitelky je vypustily třeba na hřišti,...