icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
9. dec 2012

@medvi11 také niečo by chcela ušiť, majú to v katalogu, ale stojí to 70 eur, to je hrozne veľa, a má celú triedu až na 2 výnimku rómsku.... proste žiadni anjelikovia, tak som zasrandovala, že úchytky by boli na suchý zips... 😀 - na ruky ako obojok...

bordino
9. dec 2012

uff, dva dny párání, párání, párání, měření, šití, párání, vyšívání a párání 😀
a z obludnosti vel 38

kuna
9. dec 2012

@veronik77 petka byla rychlejsi 🙂

@sufik1 no nektere ty free strihy jsou zdarma jen v ten urcity den, musis otvirat poctive denne 😉

bordino
9. dec 2012

je naprostá šílenost, trochu pajc jedné mé oblíbené značky (Desigual mě nebere, ujíždím jinde - poznáte kde? 😀 )

vel. 42. Jsem fakt zvědavá, co mi na něj kamarádka řekne :D

medvi11
9. dec 2012

@ucitelka70 Otázka je, jestli by ten sucháč zlatíčka neroztrhla...dala bych tam přezku s bezpečnn pojistkou (jako je třeba na nosítkách - manduca apod.)...to dítě rozepíná déle 😀

medvi11
9. dec 2012

@bordino značku nepoznávám, ale moc ti to sekne a máš super gatě!

ucitelka70
9. dec 2012

baby, prosím lopatistický návod, ako stiahnem z farbenmixu zásteru.... už som sa zaregistrovala, prišiel spätný email.... ale ako dalej? ešte som nič také nekupovala

bordino
9. dec 2012

@medvi11 myslíš moje chudinky vyřazený, 2 roky včetně těhotenství denně nošený? 😀 Potřebovala bych sehnat džínovinu na nový...

veronik77
9. dec 2012

@bordino krásný kabátek a dám se podat 🙂 jsem módní ignorant, jaká že je Tvoje oblíbená značka? 😀

bordino
9. dec 2012

@veronik77 Tranquillo. Teda ne, že bych od nich něco doma měla, ale pajcla bych kde co. Už mám podle nich i bokovku 😀

veronik77
9. dec 2012

@bordino tak jsem si to našla a pěkné 😉

sufik1
9. dec 2012

@bordino tak to je bomba. Fakt super modýlek a z takovýho zvěrstva. 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

monr
9. dec 2012

@bordino pozerala som na nd, klobúk dole, urobiť z 38, 42, paráda, a vyzerá fakt super. ale neprišla som na to, kde si sa inšpirovala.
edit, tak už viem 😀

zojec
9. dec 2012

tak tu su moje gate.... a kapsa v akcii 🙂 ja viem, gate vyzeraju uplne jednoducho, ale teda toho sitia :D velke jak svet..
a dakujem @maryol, ze mi pomohla so strihom, konecne viem ako pajcovat uz usite gate 😀 aj ked tieto som este trosku prerobila.. detaily som este nestihla pofotit, nie je ale velmi co.. hore je zips (moja prvotina) patent, v nom gumicka.. celkovo su velmi prijemne a teple 😉 na domace nosenie okolo domu super 😉

petkasv
9. dec 2012

@bordino krásný moc ti to sekne 🙂 koukala jsem na značku a šaty (tuničky) jsou boží 🙂

ucitelka70
9. dec 2012

@zojec zlatí ste... a gate sedia ako uliate.....

kuna
9. dec 2012

@ucitelka70 prostě jako by jsi nakupovala...dáš do košíku, jdeš na checkout, pošleš objednávku a pak se ti zobrazí odkaz na stáhnutí souboru.

medvi11
9. dec 2012

Hooodně dlouho jsem tu nic nedávala, tak jeden pajc trika (nevím čí, už to tu někdo taky pajcoval...) i s majitelem a háčkované nákrčníky pro pipkabazar

caramilla
9. dec 2012

@bordino krása! Moc hezké a originální, šik, kam se hrabe Desig, co? 😀 😀 😀

Já hlásím, že jsme nezachumelili u nás na vesnici u rodičů, domů jsme se dokodrcali, Jasmí byla nadšená z pluhů a vánice. Jenom jedna Flerovka, Jasmí konečně dnes vytáhla benettonovou péřovku do kostela. Dnešní povídání o pastýřích, co uviděli hvězdu. Postavičky jsem včera šila, pidi softshellové bundičky. Doufám, že to jsou alespoň první pastýři oblečení v historii do softu 😀 Zítra vám je nafotím ještě detailně, to stojí za to 😀 😀 😀

S hrůzou jsem zjistila dnes, že za 14 dní zvoní zvonec a adventu je konec, nějak nestíhám, nemám ani blbý perníky 😖
Jo a hlásím všem, kdo mají úplety doplacené, že zítra na poštu s.... nebudu 2 hodiny dolovat auto ze sněhu a na pěší výlet toho je asi moc. Možná to dovezu kočárkem na víckrát, blbé je, že depo je úplně přes celý Benešov a chodníky dost nesjízdné ☹

caramilla
9. dec 2012

@beky52 fakt? To zírám. Já čím méně se upravuju, tím je to asi lepší 😀 Je to focené po ránu, otlačená huba, jen na rychlo, manžel protestoval, přišlo mu to málo umělecké v tom interiéru 😀

beky52
9. dec 2012

@caramilla ..fakt ..nezvyknem tárať len tak🙂 😉

caramilla
9. dec 2012

@beky52 no, tak asi je to tou dokonalou látkou taky. To tričko je fakt super, kam se hrabe desig 😀 😀 😀

beky52
9. dec 2012

@medvi11 občas by som taku vecičku potrebovala aj JA 😝

lenasss
10. dec 2012

právě jsem asi rozchodila můj stařičký foťák 😀 😀 😀 😀 tak vám to tu zaspamuji fotkama jen jak se trošku rozední a přijedu z města jdu na to 😀 😀 😀 😀

zojec
10. dec 2012

@caramilla aka otuzila sestra :D 🙂
baby, viem ze sa to tu uz raz preberalo, ale mam dotaz este k nohaviciam.. ako ich spravne zosivat? teraz ma to zaujima aj so zipsom.. ja vzdy najskor zosijem predok, zadok, boky a potom medzi nohami.. teraz som zips vsivala uplne nakoniec.. nie je lepsie zips usit ako prvy a potom zosivat? lebo nejak mi to nepasovalo 😕

kuna
10. dec 2012

@bordino kabát super...já jsem si první myslela, že ta první fotka je hotový výrobek a říkala si, hm, to se jí moc nepovedlo 😀 😀 😀

@caramilla já peču až tento týden, takže ještě máš taky čas 😉

behulka
10. dec 2012

@zojec nohavice super 🙂 ja to so zipsom šijem rovnako ako bez - predok, zadok, boky a medzi nohami.

sufik1
10. dec 2012

taky nemám napečeno a nestíhám a prdím na to. O víkendu jsme byli na horách a zvířátko si moc užilo sněhu. A tenhle týden dva vánoční večírky a hlavně jdu dneska na masáž 😵 nějak se mi blokly záda a to jsem zatím přibrala -2 kg... to nevím teda jak moje záda a hlavně bedra zvládnou ten dvojčecí pupík...
ale aspoň ty perníčky chci udělat, J. moc rád vykrajuje z plastelíny, tak by se mu mohlo líbit i to těsto. Krom toho na stromku budou vypadat moc pěkně.

zojec
10. dec 2012

@behulka cize zips vsijes skor ako zosijes cele gate?

mitape
10. dec 2012

@zojec nohavice sa zošívajú najprv boky, ( ak chceš vrecká, tak tie sa robia ako prvé ) potom vnútorná strana nohavíc. zošité si ich vložíš do seba (lícom k sebe) a zošiješ sed. až potom sa všíva zips 😉