Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@bordino tie kulickove kalhoty su uplne bomba! Hrozne sa mi pacia, uz som kukala, ci nahodou nepredavas a nic 😀 A tranquillo je teda super, ja som na nich mala referencie, ale nenasla som ich, pozeram, ze a stahovali, tak to vypada, ze si tam pojdem najeziskovat.... Nevis, ci mavaju vypredaje po novom roku? 😅
A este k kockam v kociari, u rodicov to mame podobne, este pes dolu v kosiku, bo ma pud sebazachovy a vie, ze kto lezi v kociari, ten leti 😅
@caramilla Zaujalo mě to vaše adventní povídání, to máte na každou neděli nějaký příběh? To vymýšlíte sami? Vypadá to fakt hezky 🙂. U nás teda zatím moc adventním vyprávěním M. nedojmu 😀, ale za rok už by jí to bavit mohlo. No a letos je advent hrozně krátký.. včera jsem si v kostele uvědomila, že mi naprosto ujel vlak (hlavně, co se týká příprav duchovních 😅)
střih je z ottobre ale upravovavý protože jinak by neseděl 🙂
@kuna proč jsi to sem nedala dřív!!!! já se jak blbka patlala s polevou..
Jinak už mám 4 druhy a málem jsem se u toho zcvokla. Dokonce i můj flegmatický mažel prohlýásil, že jsetli takhle bude vzpadat každoroční pečení ať se na to radši vykašlu. Ono je letos nějaké hrozně nekvalitní máslo a všechno těsto se úděsně drobí...
@petkasv 😀 divila by ses,ale bezesrandy večer v osm sedím u televize a relaxuji nebo u knížky ale v osm už chci mít klid a ráno stávám v těch 4:30-5:30 o půl osmé vyjíždíme do školky a kolem deváté se vracím po o bědě dám dítko spát a za ty dvě hodinky musím stihnout nevýdané 😀 😀 😀 😀
@lenasss paráááda 😵 ty prdeláčky jsou boží 😵 😵
se jdu taky vysemenit 😉 aby to nevypadalo že se jen flákám 😀 takže něco softshellek-2 pro kamarádky vnoučata a jedny pro neteř k vánocom 🙂 a pak včerejší porod=zimní fusak pro mládě bo ten Emitexovej co máme je pěkně na hovínko 😝 ale teda bylo to šílený a stejně jako vždy říkám že nebudu šít šusťák a flís a no samo že jsem se do toho zase pustila 😅 jen teda mi přijde docela ouzkej 🙄 no tak uvidíme kdyžtak ještě bude oprava a přešívání 😝 😝 😝 a pak 3 tričenka pro moji maličkost 😉 😀 na mě teda vypadají něco líp,ale nemám tu nikoho kdo by mě blesknul 😀 😀
Holky já jsem musela včera vrátit půjčený OL och me srdce pláče :(:(:( 😀 btw:chtěla jsem se zeptat...máte některá zkušenosti se SÁŇKAMA s takovou tou vysokou rukojetí vzadu?uvažuji o koupi páč tahám na klasických sáňkách oba kluky (3r a 20m) a docela se u toho nadřu jak je táhnu za sebou (bydlíme skoro v horách takže sněhu dost) napadlo mě že kdybych je tlačila před sebou bylo by to lepší,ale nevím jestli to nejsou zbytečně utracený peníze když už sáňky máme 😕
Baby, viete niektora poradit? Trapim sa s cik-cakom. Tu su presite 2 vrstvy vyplnku 250g/m2 upletovou ihlou v sile 90. Drobny cik-cak (B) este ako tak ide, stredny (C) uz vynechava a siroky (D) pomaly ani nezatne. Toto je moje najuspesnejsie cik-cakovanie, ked som skusala jednolic s ihlou 75, tak vynechavalo vsetky stehy, po 3-4 cm sa nite zauzlili same so sebou a potrhali sa. Ked vsivam naplet do teplakov, tak je to strasny boj, kazdu chvilku sa mi nit trha, cik-cakovanie je sporadicke.
Netusim, ci je zle zvolena sila ihly na material (ale upletove mam len tieto 2: 75 a 90, dala som zakazdym novu), nit mam kvalitnu. Je chyba v masine? Alebo robim nieco zle?
prosím stupidní dotaz, kdo prodáváte na fleru, dá se tam nějak řadit zboží? Myslím tak, aby v těch třech okýnkách u profilu bylo to, co si tam sama natáhnu, ne naposledy přidané zboží?
@keziah zkus dát ještě silnější i neúpletovou jehlu... a třeba trochu povolit napětí nitě. Jinak se mi to taky stává, pomůže silnější jehla, ale jednou mi to nešlo a nepomohlo nic 😀
@ucitelka70 já chodila na masáž celé druhé těhotenství 😉 jináč bych se nehla a masíroval mě v sedě a vše úplně v poho 😉 ono asi spíš záleží o jakou masáž jde 🙂
@zikie driv jsem to sem nedala, protoze jsem kuze lina a jeste jsem nepekla 😀 😀 Budes mit inspiraci na pristi rok 😉
@katka82 hezky, ale fusak me rozesmal, to mam model mikinu naopak, aby byl inkognito, nebo v tom zadne dite neni 🙂 ?
Ja jsem taky vyresila debilni emitexackej fusak. Spocitala jsem si naklady na material na novy a objednala si jiny rovnou z netu 😀 😀
@keziah moc neporadim, nekdy se to stava...ja uplety siju jen 75 jehlou, silnejsi ani nemam. Mozna to muze byt tou niti, obcas je i u kvalitnejsich (treba aspo amann) hur navinuta civka a pak to dela neplechu. Nebo postelovat na stroji napeti nite. No a nekdy je to cele k hov...a nepomuze nic. ☹
@anastazieb dakujem, vyskusam sa este pohrat s tym napatim.. a popripadne zohnat hrubsiu uplet. ihlu. inak fakt, niekedy masina slape viac-menej bez problemov a niekedy mi robi taketo kusky nonstop, to len prevliekam, vymienam ihlu, menim steh.. posledne 2 kusy teplakov, co som sila, iba penim. fakt je, ze posledny mesiac nesije idealne.
@caramilla to je moc hezká tradice, to adventní povídání. Něco takového bych chtěla jednou s dětma zavést taky. U nás se na toto moc nedrželo. Ne že bysme na to pekli úplně, zpívali jsme koledy, atd., ale toto se mi moc líbí. Jestli máš ještě nějaké hezké zvyky, tak šup sem s něma 🙂

já se letos u perníčků chystám na toto, vypadá to hezky a je to bez práce 🙂
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=2507