icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mooncaa
12. dec 2012

@lilly2711 Držím Vám moc a moc palečky. Nelie přeji vše nejlepší k narozeninám a hlavně úspěšnou operaci, ať už se nemusí tak moc trápit a ty taky. Tobě přeji uzdravení a hlavně hodně sil, ať to všechno zvládneš.

stassy
12. dec 2012

@lilly2711 I já držím palce a přeju ať už je u vás brzy lépe a hlavně napořád.

A já si jdu taky povzdechnout.. Prodám stroj a rozprodám nasyslené látky. Dneska jsem se po měsíci dostala ke stroji, že došiju Báře softku.. nejdřív stroj nechtěl provazovat stehy, ačkoliv jsem ho vyčistila, cívku dala znovu, jehla nová ostrá 90! a nic. Když po asi hodině a půl konečně začal provazovat, tak přišitý zip vytváří na bundě vlnobití.. Uaaaaaa!
Netušíte někdo co s tím, v čem může být chyba?

mooncaa
12. dec 2012

@stassy Máš OL? Na vlnobití je nejlepší diferenciál na 2. Nesmí se natahovat ta látka, ale ten nepružný zip a látka jakoby zdrcnout. Já dneska nadávala, dcera má vlnobití i na kupované mikině (kupovala babička).
Neprovazování stroje neporadím jen jsem kdesi četla, že na dobré provazování je dobrá jehla stretch. Ale mé zkušenosti říkají když se se.e, tak je jedno jakou jehlu a niť člověk použije, nejlépe funguje ta nejméně vhodná.

caramilla
13. dec 2012

@lilly2711 pak dej vědět a budeme držet modlitební stráž 😉
@lenavos tohle je jednoduché:
http://ekozahrada.blog.cz/1206/asijske-suknokal...

A nebo myslíš něco takovéhleho? To je Pomp de Lux. To je uplne jednoduche, udelas strasne sirike nohavice, jakoby takove polodupacky, nizsi sed a je to vepredu i vzadu uplne stejny, takovy obloucek. V pase to nebares do gumy a ma to trochu vyssi sed, jinak strih dle meho nazoru stejny zadni i predni dil.
Hezky je to videt tady:
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=60924435&tab=0

lenasss
13. dec 2012

ráno jsem chtěla šít a cuchá se mi nit nevím co s tím.Převlékla jsem nitě,vyčistila stroj a vyměnila jehlu.čím to může být celé se to cuchá a jehla většinou zůstane zaklíněná v látce 😖 zrovna teď když potřebuji šít 😠

kuna
13. dec 2012

@stassy na soft se mi nejlépe osvědčily džínové jehly, to pak šije krásně. A na vlnobití - měla jsi ten zip nastehovaný, našpendlený, nebo "baj voko"? Jak píše moonca, chce to fakt ten zip jakoby co nejvíc natahovat (jasně, moc to nejde, je nepružný). Mně se na zipy osvědčil Stylefix z FM, má ho i Veselá jehlička.

katka82
13. dec 2012

@lilly2711 moc držíme palečky ať to s Nelli všechno v pořádku zvládnete 😉 užijte si krásné vánoce a oslavu narozenin 😉

palosek
13. dec 2012

@lenasss A co napětí nitě?

caramilla
13. dec 2012

@lenasss mě se tohle někdy stane, když čistím spodní nit - nebo tu cívku atp. a jak to zpět našroubuju, tak to někde nesedí a chroupá. Někdy to zašroubovávám třeba 10x, než je to OK. Vůbec jsem nepřišla na to, kde je ten háček, vždycky se snažím to udělat přesně správně a vypadá to OK a chroupe to. Tak třeba budeš mít ten samý problém...
Projevu je se mi to tak, že to choupá, cuchá to horní nit vespod látky na jednom místě do šíleného chuchvalce, co se ve finále zasekne dole a nejde ani vyndat, musí se to celé odstřihnout, rozšroubovat a pak vyndat na částečky...

zikie
13. dec 2012

Mám pitomý dotaz, dá se na OL šít svetrová pletenina. Koupila jsem si krásný svetr, ale je mi široký a má široké rukávy( dětská 146/152ehm...)tak jsem myslela, že bych ho přešila...

macin73
13. dec 2012

@lenasss Tohle mi dělal rovnosteh u té knoflíkové dírky, teď je stroj v servisu ☹

macin73
13. dec 2012

@caramilla Ta kaťata jsou boží. Kolik tak stojí normálně?

sinala
13. dec 2012

v mtx jsou nové fineriby 😀 😀 😀 http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...

stassy
13. dec 2012

@kuna Stylefix jsem právě použila, ale je pravda, že jsem zip nikterak nenatahovala. včera jsem to vzdala a nastehovala, uvidím, jak se s tím poperu dneska.

@zikie Já myslím, že to určitě jde. 😉

laeela
13. dec 2012

@zikie a to je strojová pletenina? Strojovou jsem šila i rovnostehem. Na OL ještě ne, ale určitě to bude fungovat. Akorát bych nastavila diferenciál na největší přítlak. Ať se ti to hezky sune a nenatahuje, všek si střihni nějaký kousek, který nebudeš potřebovat a vyzkoušej.

zikie
13. dec 2012

@laeela jj, strojová,ale právě ne moc hustá. Víceméně vypadá spíš jako ruční,ale pochybuju že by Lindex pletl ručně... 🙂

laeela
13. dec 2012

@zikie Tak jestli budeš zužovat rukávy, tak to nestříhej a jeď to rovnou na OL, to by mělo fungovat.

lenavos
13. dec 2012

@caramilla díky

ad ta zavinovačka, taky jsem měla kiddopotamus na obě děti, jsou fajn, ale brzy se z toho vymotávaly. ten odkaz mi taky připadá jako kopie, ale je toho spousta

za mě úplně nejlepší co jsem vyzkoušela je tahle klasická zavinovačka http://www.dita-angel.cz/zavinovacky/zavinovack...

sufik1
13. dec 2012

@lilly2711 myslím na tebe a hlavně až jste zdravé. Obě. Asi to bude ještě trvat, ale spraví se to.
@stassy zkus vyměnit nitě. Nejlíp mi to šilo befilama. Některé nitě to neprošily vbec a neprovázaly se. Taky zkus zvýšit přítlak patky případně na ní prstama tlačit.
@caramilla jsi hrdinka s takovou hromadou úpletů 😵 😵 😵 😵 a tak rychle

maly_prcek
13. dec 2012

@lilly2711 Taky přejeme Nelincem, tobě i rodině hodně sil a zdaru. Střelci jsou bojovníci, takže to Nelinka určitě zvládne. Moc na vás myslíme.

macin73
13. dec 2012

@caramilla Už to nechci vědět 😕 - jsem se do nich zamilovala a už jsem objednané 😎 😀. Tak si nechci kazit náladu, kdybych moc přeplatila - ještě jsem nic na MMB ani jinde bazárkového nakupovala 😝

zojec
13. dec 2012

@macin73 no cena bola myslim celkom v pohode 🙂 ale ak by sa tu chcel niekto ispirovat, tak kuk sem: http://www.pompdelux.com/en_GB/home/webshop , na mna je to velmi tmave, a nevyrazne pre deti, ale pekne kusky 😀

mehlo
13. dec 2012

@lilly2711 přeji hodně sil, krásné vánoce a at operace dobře dopadne. Drž se!

caramilla
13. dec 2012

@macin73 600? aha, dočítám 😀 😀 😀 sorry! Hele, já ty naše použité kupovala za 230 Kč a nepřijde mi to moc. Jsou fakt super a jsou hlavně podšité, takže i do zimy 😉 Jinak mají teď na www.pompdeluxe.com 50% slevy, už jsem objednala a ještě budou prý co nejdřív 75% slevy a to mám už přes paní objednanou bundu péřovku na příští rok:D Vyjde asi na 350 Kč nebo tak nějak. Kdybys chtěla, dám ti kontakt na paní, co s ní objednávám, platí je jen cca 26 Kč/eur + asi 3,45 eur se skládáme na poštu z Dánska. Je to teda můj první nákup s ní, ale má dobrá hodnocení, tak snad to není podvodnice 😉 Jako nové hadry od Pomp mi přijdou fakt strašně drahé, ale ve slevě stojí tričko třeba 170 kč a to je cena, za kterou bych to ani neušila 😝

macin73
13. dec 2012

@caramilla No mají krásné věci. Sice tedy hodně tlumené a tmavé barvy, ale i tak bych si vybrala 😎. Uvidím, jak se mi budou líbit ta kaťata naživo (paní je snad už dnes donesla i na poštu) a pak se kdyžtak ozvu.

animal
13. dec 2012

@lilly2711 ty brďo malinká už bude mít rok, to to letí
tak tfuj tfuj, ať vám to vše dopadne dobře a svátky proběhnou v klidu

caramilla
13. dec 2012

@macin73 jo, já si taky myslím, že nejde dítě oblékat jen do tak šedých barev, ale sem tam něco je svým způsobem oživení. My máme na zimu vše pestrobarevné a tak mi ty jejich tlumené věci přijdou bombastické 😀 Každopádně je to elegantní a tak nějak mi to dýchá Francií 😀

evinka
13. dec 2012

@caramilla Díky, já už jsem střih našla v PC 🙂

palosek
13. dec 2012

@caramilla 😀 mají tam parádní kousky 😵 😵 😵 Určitě bych pro D vybrala 😀 😀 😀 kalhoty, šatovku i tuniku..... 😀 😀 😀

ucitelka70
13. dec 2012

dnes som ušila zas niečo pod stromček vnúčikovi, po zelenej súpravičke - tielko a boxerky som sa pustila do oranžovej súpravy, a z lamy oblečko pod softky, aby zahrialo....