icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

komisakpd
13. dec 2012

baby poznate cesli obuv FARE..potrebujem referencie..dik

ucitelka70
13. dec 2012

dnes ma zo strimy dojali, v pondelok som objednala nite, dnes už tu boli.... ale

vôbec mi neodrátali vernostné body a chýbajú dve jablčkovozelené kony..... , hlavná vec, že skoro 13 eur je poštovné 😝

ruskea
13. dec 2012

@komisakpd Ahojky, ma jsme je měli, ale dle mého skromného názoru jsou málo pružné, neboli je tvrdá podrážka. Dítko je mělo cca. v roce a pár měsících a raději jsem koupila Superfity. Na nich ujíždím hodně, i když cena je fakt morbidní. A budu určitě prodávat sandálky velikost 22 😀

ruskea
13. dec 2012
caramilla
13. dec 2012

@palosek hele, kdybys chtěla, tak písni, 75% je fakt už dost a kdybych to vzala jakoby na sebe, tak bychom měly poštu jen 3,45 dohromady 😀
Fůrie pokušitelská 😀 😀 😀 😀 😀

komisakpd
13. dec 2012

@ruskea ja potrebujem boty na zimu pre syna...a neviem preco, ale u nas v jednej nemenovanej lekarni predavaju FARE...vacsinou som sa stretla v lekarniach zo sante alebo protetikou...aalebo school ale nie FARE..tak preto sa na ne pytam..

hej superfit..sak to skrachujem :D

terezita
13. dec 2012

@komisakpd fare maj na me tvrdou podrazku.. ja jsem pro superfity nebo primigy, ty jsou krasne mekke..

palosek
13. dec 2012

@caramilla Tak jdu vybírat.... 😀 😀 😀

ruskea
13. dec 2012

@palosek Holky, já bych se také připojila pro kamarádku 😀

ruskea
13. dec 2012

@komisakpd my máme nyní 24 velikost a pokukuju po 25. Ale za mě bych šla do Superfitů, dají se i slušně prodat 😀

komisakpd
13. dec 2012

@ruskea ja potrebujem 24:D

tygrova
13. dec 2012

@komisakpd nedá se říct jednoznačně, že jedna značka je dobrá nebo špatná, zkus spíš konkrétní botky. Já mám s FARE dobrou zkušenost, ale musím říct, že v jejich prodejně jsou boty, které bych s klidem a s radostí koupila, a zároveň pod stejnou značkou boty, které bych děcku neobula.

caramilla
13. dec 2012

Pomp - zaslán mejl té "mé paní", jestli vás přibere a pak bych vám dala mejl a domluvte se s ní, plaťte si to jí a balíček odešle vám, je to asi tak jednodušší, těch 30 Kč, co bych ušetřila já na poštovném se mi za to přebalíčkovávání fakt nevyplatí. .... (husina z nikdy nekončících úpletů 😀 )

maly_prcek
13. dec 2012

@komisakpd Já mám s Fare taky dobrou zkušenost, i když teda zimní zrovna jedem Superfit a ty za tu cenu teda stojí a pak je fakt slušně prodáš... Jinak my měli od Fare kožené celoroční, letní tenisky a papuče a spokojenost... Chce to ale vybrat ty, některé typy jsou povedené, některé už míň. Kvalita je dobrá. D. má hodně vysoký nárt a tak mu Fare sedí...

laeela
13. dec 2012

@komisakpd syn měl loni přesně tyto:
http://shop.fare.sk/sk/scripts/podrobnosti.php?...

a spokojená jsem byla hodně. Botky jsou lehké, membrána kvalitní, nikdy nepromokly, i měl teplé nožky. Je pravda, že ta podrážka je hodně neohebná, ale zas zimní botky do sněhu - žádné velké lezení v zimě neprovozoval. A jinak mě dost překvapilo, že ač prošly sněhem, blátem, břečkou, tak jsou furt jako nové.

komisakpd
13. dec 2012

@laeela
@maly_prcek
neviem sa rozhodnut, maly ma vysoky nard a este specialne ortopedicke clozky sme vyfasovali terraz na patu...a do tych fare mu to sedi..ale zase mi je luto dat na jeden rok 50€ na topanky..ja by som kupila aj take rocne zachovale..ale na druhej strane aby boli dobre vychodene..no neviem sa rozhodnut..

stassy
13. dec 2012

Můj stroj je náladová mrcha. Dneska jsem se dala na šití soft kalhot a on šije jako že úplně v pohodě? Nechápu..

kryska5
13. dec 2012

@ucitelka70 tak to je asi klasika, objednávala som od nich 2x a nikdy to nebolo bez toho aby niečo nechýbalo, ozaj des 😖

maly_prcek
13. dec 2012

@komisakpd Ono pokud vybreš ty Fare s membránou (my máme jen jedny zimní boty, takže to už nějakou membránu do sněhu a do břečky chce), tak už jsi na ceně podobně jak ty Superfity... Na vysoký nárt jsou zimní Superfity v pohodě, ale třeba celoroční Superfity bych snesla i prostornější... Davi má hodně vysoký nárt, měla jsem problém mu obout i hodně Fare bot, fakt musím vybírat, protože i z Fare při zkoušení 3 boty z 5 ani přes nárt neobul... 😒 Ale zimní boty bývají širší, to bude v pohodě. A nejsou někde na internetu slevy? Přeci jen už sezóna začala a je před Vánoci, tak by někde něco mohlo být...
Mně za boty taky přijdou ty peníze děsné, ale zas chci kvalitní spolehlivou botu a pak ji po sezóně prodám... Kor na tu zimu, kdy má fakt jen jedny boty...

mima2011
13. dec 2012

@komisakpd za mě raději suprfity. Farečka mě moc neoslovily právě pro tu tuhou podrážku.

mooncaa
13. dec 2012

@stassy Asi stroj zaslechl, že chceš prodat látky a bál se, že nebude mít co dělat. Někdy fakt stačí přístrojům vyhrožovat a začnou fungovat.

Já mám na zimu prvně Superfity a jsem spokojena. Uvažuji, že je na jaře koupím jako celoročky a možná taky s membránou. Ty jsem měla Pediped, a štvalo mne, že stačilo projít mokrou travou, nízkou louží a Eli měla mokré nohy.

komisakpd
13. dec 2012

@mima2011
@maly_prcek
a kupovali by ste tak drahe topanky cez net?

beberta
13. dec 2012

Ahoj baby!!! prosim,viete mi niektora poradit,pripadne poslat strih na vlozku pre novorodenca do nosica? tvar by som aj zhruba vedela,len neviem aky rozmer a ako sa ten spodok sklada 🙄

caramilla
14. dec 2012

@stassy hele a nemá on stroj taky náhodou cyklus? 😀 😀 😀

@terezita dneska jsme s manžou vypili 2 lahve šampáňa, to je lahev na jednoho 😀 Dobrý, ne. Kokosky jsou kostrbatý, ale to má být 😀 Jdu si zacvičit na záda, znakoplavka ze mě fakt nebude.

lenasss
14. dec 2012

tak mě včera skolila nějaké vyroza 😢 nemůžu ničím srazit teplotu mám pořád 38,6 😢 a strašnou zimnici jsem měla v noci dvě deky a ještě dvě periny a třepala jsem se zimou jak ratlík.Poradíte něco jak srazit takovou horečku

sinala
14. dec 2012

@komisakpd za mě jedině superfity. Já myslela, že je nikdy nekoupím kvůli ceně, ale jak jsem si je v obchodě ošahala, tak jsem je vzala. Tak měkkou podrážku u zimních bot jsem ještě v ruce nedržela, možná Ecca.....

sinala
14. dec 2012

@komisakpd tak přesně tyhle máme 😉 . Já mu vzala 25, i když podzimní měl 23 ( ale jinou značku). 24 ( zimní superfity, ale jiný typ) neobul přes nárt a když jsem vytáhla stélku z podzimních 24 superfitek, tak se mi vešla do těch zimních 25 akorát, tak nevím.......

sinala
14. dec 2012

@lenasss takovou teplotu nesrážím a máš virozu? nemáš to z toho všeho stresu, jak makáš jako šorub 😀 😀 😀 . Protože já to tak mívám, když je toho na mě moc nebo jsem nevyspaná, tak mě skolí teplota....