icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anastazieb
14. dec 2012

@komisakpd My taky máme Superfity, záleželo mi na té měkké podrážce a ty Fare jsou fakt strašně tvrdé, aspoň ty, co jsem ošahávala. Superfity jsem koupila na MMB z druhé ruky, na slepo, máme jedny podzimní, které jsem kupovala v září, tak jsem vzala o číslo větší a dobrý 😉 A jsou super, suché i když chodil v břečce.

tygrova
14. dec 2012

@komisakpd jestli už teď má malý nožky, že potřebuje nějakou vložku, určitě bych nekupovala obnošené boty. To bych radši koupila kvalitní a zkusila je potom prodat tomu, komu to nevadí. Na oblečení ušetřím, ale botečky bych děcku obnošené nedávala. Přece jen nás nohy nosí celý život a špatná bota neovlivňuje jen nohu, ale celý nosný mechanismus.

Kvalitní bota není vždy jen o ceně, když trefíš na poslední číslo nebo dobrou slevu, i kvalitní botečky můžou stát půlku.

aerin
14. dec 2012

@komisakpd my kupujem Superfit nebo botky z Deichmana😀 Daji se tam vybrat taky s uzasne mekkou podrazkou (a uzky strih, Fare atd je Z. siroky a jak pisou holky, prijdou mi hrozne tvrdy)
letos ma Z. zimni Elefanten z Deichmana, normalne stoji 1200,- , ale protoze jsme vyhmatli jedno z poslednich cisel lonskeho modelu, staly pulku a jsou fakt uuuchvatny 😵

mima2011
14. dec 2012

@komisakpd možná jsem divná, ale použité boty bych přes net nekoupila.

sinala
14. dec 2012

@mima2011 divná nejsi, já jsem neměla v úmyslu ani dávat dětem boty po sobě 😀 😀 😀. No ale občas to dělám 😀 , hlavně ty zimní... 🙂

lenasss
14. dec 2012

@sinala ty to je taky možné je pravda že od soboty jsem se ještě nezastavila a dělám až do deseti do večera už ani nemůžu večer sedět u televize.Jinak bych to nestihla ale už mám vše hotové a dneska teda ležím poctivě malého si vzala tchýně a druhý je ve školce tak mám pohodu a je pravda že jsem do ted spala a to se mi ještě nestalo 😒 ale je mi líp teplota pořád ale zimnice ustoupila

mima2011
14. dec 2012

@tygrova @komisakpd lépe bych to nenapsala 😉

ucitelka70
14. dec 2012

@kryska5 ale to doriešia k spokojnosti.... viem, že vtedy presne ja som mala tie olivovozelené nite, ....

ucitelka70
14. dec 2012

@kryska5 práve mi došiel od nich email, že vystavujú dobropis a mám dať číslo účtu, kde to majú poslať

komisakpd
14. dec 2012

@mima2011
@sinala
@aerin
no tak vobec nei si divna, lebo jedine na com nesetrim je obuv, naozaj som doteraz tak robila a vobec nekupujem lacne v cinakoch a podobne, lebo som toho narozu ze topanku proste treba mat dobru, kedze to nesie celu vahu a hlavne detom sa nozicky vyvyjaju...
no teraz sme v takom stadiu (financom myslim) ze zvazujem pouzite boty, samozrejme ti lepsie, lebo na jednu zimu..no ...samozrejme zchodene, alebo vykrivene alebo zle pouzivane boty by som nekupila, tak max 1 ziimu nosene..nemam moc dobru skusenost s tym ze niekto kupi obnosene topanky napr 50€ pre dieta za polovicu...hmmm..neviem, zvazujem...

este ked porovnam. tak letna alebo prechodna obuv je ina, tie isto nove, lebo sme vonu 70%casu, ale v zime je clovek vonku hod max 2...tak preto...

zojec
14. dec 2012

som vcera dosila zateplene recy rifle flisom 🙂 chcela som aj aplikacie, ale tak som sa ponorila do postupu sitia gati, ze som na ne zabudla 😀 😀 ale fakt dobre sa sili , ten postup myslim podla @mitape 😉 dnes ma este cakaju softky, ale zas bola taka bujara noc, ze neviem ci dnes vydrzim hore do vecera 😖 miso si ma pomylil s dudlom 😕 jedna gata vyzera kratsie, ale su len zle podhnute :D dosli mi baterky na fotaku 😀

komisakpd
14. dec 2012

@zojec aky postup? novy?

komisakpd
14. dec 2012

inac chcem radu...sila som soft pre malicku...ale mozem dat namiesto patentu fin? nebude to tenke? lebo akoze nic nemam po ruke :D

a este som chcela, ak tobite vrecka, kapsu, a nedavate soft? kede vidim ze mate rozne kvietocky a ine latky...davate tam hococo..nevadi to potom tie dva druhy roznych latok?

zojec
14. dec 2012

@komisakpd tak neviem ci novy, ale su to 2je gate v jednom :D
fin mozes da miesto patentu v pohode, a pod latku na vrecko davam tu latku z ktorej su gate 😉

komisakpd
14. dec 2012

@zojec pocuaj cize na vrecko davas dve vrstvy latky? jednu z toho z coho su gate a druhu vzorovanu??

a ten postup? gate 2v 1? akoze zosijes nohy a potom sed? JA NAJPRV BOKY, potom sed a nakoniec vnutornu stranu noh

sinala
14. dec 2012

@komisakpd to je fakt, že zimní obuv, zvláště ta první schozená asi nebude

komisakpd
14. dec 2012

@sinala no akekolvek dieta asi nie je v mrazoch -10 vonku viac ako dve hodiny alebo ano?

sinala
14. dec 2012

@komisakpd to určitě ne a Andrej je většinu času v kočárku a po sněhu chodí jen na chvíli před barákem

zojec
14. dec 2012

@komisakpd ano vrecko tak ako pises
a gate, najskor usijes 2 gate, potom vlozis jedny do druhych zosijes okolo pasa.. ale tak aby neoblo vidno sev.. trosku som vcera nad tym maturovala.. 10cm som dosivala v ruke slepym stehom 🙂 a nakoniec zosit spodky gati.. ked sa nabije fotak tak pofotim detaily 😉
a k topankam.. ja som b. kupovlaa po dve zimy superfity z bazaru.. tie prve neboli poriadne pouzivane, 20tky, ani b v nich vela nepochodila, mam ich odlozene pre misa a teraz som tiez kupila pomerne nove.. na tych superfitoch to nosenie aspon v tych mensich cislach vobec nie je poznat.. 😉 kedze ako pises deti sa po vonku nepremavaju cely den 😉 a aj tak potrebujes 2Je zimne topanky

ucitelka70
14. dec 2012

@zojec a čo toľko žmurkaní do objektívu? pekne si ušila.... vidíš, bála si sa oblečenia šiť a ako pekne ich vieš ušiť

ucitelka70
14. dec 2012

@komisakpd ja bežne používam fin aj na patenty, a on je hrejivý materiál.... čo mám sveter z finu,tak to hreje normálne......
a čo sa týka softtiek - raz som ušila tak, že som použila iba aplikačnú látku - letná súprava s korytnačkami, ináč ešte aj doteraz ju nosil, oblečie sa teplejšie..... ale už druhú súpravu budem šiť tak, že dám sott a na to ozdobnú látku - predsa to ináč izoluje.... aj pri teplákoch je to asi lepšie, ak je aj pôvodná látka pod ozdobnou

terezita
14. dec 2012

@caramilla tak ja sla spat uz pred pulnoci, bo jsem konecne vicemene vse dosila co jsem mela.. a od 1 do 5 blila em. jak alik.. mela vcera besidku a sezraly tam s kamaradkou 2 pytliky pombäru.. ted uz aspon vi, ze to jist nema a nebude je priste ujidat mne..

mitape
14. dec 2012

@zojec to podšívanie je taká maturita, hlavne aby sa ti gate neskrútili 😀 nabudúce keď budeš robiť si nechaj otvor na podšívke z vnútornej strany nohavice. tadiaľ to prevrátiš a na stroji v krajíčku zašiješ 😉 inak šikulka, pekné recy rifle 🙂

mitape
14. dec 2012

@komisakpd sed sa zošíva preto nakoniec aby sa to potom v rozkroku netrhalo. ja som tak babám opravovala skoro všetky tepláky ...

zojec
14. dec 2012

@mitape som to robila podla kunenych nextov a tam som nikde dieru nenasla :D alebo ju dobre zasili 😀 😉 no snad sa to uz neskruti

mitape
14. dec 2012

@zojec to skrútenie som myslela keď to chceš prevrátiť na lícnu stranu, pretáčaš a stále to nejde 😀 proste vtedy sa to musí vypárať a ešte raz zošiť.
A pás bol všitý medzi látkami alebo navrchu, pretože niekade to musia prevrátiť 😉

lilly2711
14. dec 2012

@zojec krasne riflicky a pekna kuchyna 😀 😀 😀 😀

anastazieb
14. dec 2012

@komisakpd já jsem teď šila softky z šedého letního softu a uvnitř je vložka ze starých tepláků , do pasu jsem musela všít pruh jiného softu, protože ten letní mi už nezbyl. A normálně jsem ten pruh složila napůl, lícem k líci přiložila ke kalhotám a přišila na OL. Dělám to tak i u tepláčků. Nohavice a kapsy jsem začistila lemovací gumou 😉

komisakpd
14. dec 2012

@anastazieb
@anastazieb dik...presne nad tym som uvazovala ze ci nedam do pasu soft...a gumu...ale potom aky dlhy sotf kedze to nepruzi a je tam ta guma? po celom obvode sirokeho pasu dam soft a stiehnem len gumou

sufik1
14. dec 2012

holky na blogu mám nový článek s odkazama na střihy na těhu a kojící oblečení, je tam toho docela dost. http://susu-sufik.blogspot.cz/2012/12/tehotensk...