icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
18. dec 2012

@laeela dámská velikost boxerek? 😕 😕 😕 😕 😀 😀 😀 😀 😀

zhrkz
18. dec 2012

Ahoj dievcata, neviete ci ma mylly nejaku vianocnu akciu?

kamishek
18. dec 2012

@kryska5 já teda nemám zkušenost s rovnostehem od brotheru, takže nemůžu porovnat... ale mám Janome 605 (má o pár funkcí navíc, jinak je stejný) a nemůžu si stěžovat, šije se na něm dobře 🙂 měla jsem ho před prázdninama na preventivní servisní prohlídce po roce provozu a všechno ok... ten můj stroj má navíc i odstřih nitě, nevím sice, o kolik je dneska dražší než 603, jestli to za ten cenový rozdíl bude stát, ale já už bych bez toho asi ani neuměla být 😀

jinak pán, co jsme u něj v obchodě dnes kupovali OL, říkal, že Janome a Brother jsou obojí dobré značky, na stejné úrovni...

caramilla
18. dec 2012

@zhrkz o ničem nevím, ale když jsem k nim koukala asi před 14 dny, tak byli dost vybrakovaní 😠

zhrkz
18. dec 2012

@caramilla No, ja som pozerala mylly tento tyzden, chcela som nejake merino od nich, ale fakt maju maly vyber. Minuly rok mali tusim postovne zadara na Vianoce, a tento rok som na nic take nenatrafila 🙂

Pripadne nemate tip, kde sa da objednat merino uplet, taky hrubsi by som chcela...

kryska5
18. dec 2012

@kamishek díky moc za názor 🙂 a blahoželám k novému miláčikovi 😀 Brother či Janome?

veronik77
18. dec 2012
palosek
18. dec 2012

@caramilla 😀 😀 😀 😀 Myslíš něco takového??? 😅 😅 😅 že by podobné nápady??? 😅 😅 😅 😝 ...No, tak tyhle dvě poslední fotky tam být neměly :(((( A nějak mi to nejde zrušit :((((

palosek
18. dec 2012

...ale stejně mi tam to logo nejde moc vidět...asi blbě fotím 😠 😠 😠

sufik1
18. dec 2012

@caramilla haha s těma chňapkama, tohle jsem došila pro neteř a synátora někdy předevčírem. Taky jsem se vztekala a nůž nevypla 😠
Teda chňapky v dětské velikosti k zástěrce s autama (jak jsme pekli ty perníčky)

ale ty tvoje jsou teda lukcusní 😵 😵 😵

sufik1
18. dec 2012

a ještě pár těhu oblečků - tepláky z elastické teplákoviny od @animal (je super) a tričko opět z úpletu ze stejného zdroje s tučňáky. No prostě když ty dvojčecí trika nedělají, tak si musím nějak poradit, ne???? Krom toho se už skoro nevejdu do většiny svého šatníku a to jsme ani ne v půlce 😝 😝 😝

siska33
18. dec 2012

ahojte šikulky tak ja sem tiez nieco hodim z mojej tvorby pre inspiraciu 🙂

zikie
18. dec 2012

@siska33 Krásné, jsi šikulka!

zikie
18. dec 2012

@sufik1 Tučnáci na dvojčecím bříšku jsou super!

lenasss
19. dec 2012

@palosek jééé žebro 😀 😀 😀 ježišek taky nadělí boxerky 😀 😀 😀 😀

lenasss
19. dec 2012

@siska33 tak to je kráááásnéé můžu se zeptat jakými barvami je to malované pořád se nemůžu rozhodnout 😖

kuna
19. dec 2012

@siska33 teda, ty jedeš!

s tím vypnutým nožem je to sranda, já jsem na toto přišla hned, co jsem šila první věc. Myslela jsem, že zkušené švadlenky to šijí se zapnutým nožem, tak já to prostě takto ošidím a nůž budu zapínat, až se na stroji víc vycvičím. Sem jsem to asi ani nepsala, já měla za to, že to ví všichni 😀 😀

palosek
19. dec 2012

@lenasss ale chlap už je dostal 😅 😅 😅 i triko, ale strašně to elektrizuje 😀 😀 😀 Co s tím??? 😅

lenasss
19. dec 2012

@palosek tak to vůbec nevím.Já jsem teda ještě nezaznamenala že by to elektrizovalo 😅 Používáš aviváž? Já jo jestli to není tím 😅 😅 ale malej je v tom poměrně často a nic.To deka,kterou je v noci přikrytý nám dělá krásný ohňostroj vždycky.

lenasss
19. dec 2012

@palosek ted si vzpomínám že když jsem na to chytala tak jsem si taky říkala,že to bude elektrizovat ale u dětí zatím nic 😒

palosek
19. dec 2012

@lenasss 😀 😀 😀 tak to má muž asi silné el.pole 😀 😀 😀 nebo co.... Zatím jsem mu to jen vysrážela....tak to hodím do běžného praní a uvidíme. Na D to tak neelektrizuje 😉

lenasss
19. dec 2012

@palosek tak to nevím tak jestli ty trenky z toho vůbec střihnu 😒 to by mi hodil na hlavu 😅 tak bude mít asi z tučnáků 😀 😀 😀

lenasss
19. dec 2012

holky včera jsem si připadala jak nějaký vrahoun. Měli jsem tu besítku a každý tam nosil cukroví a nikdo mi nic neřekl ☹ a jelikož nepeču (letos) tak říkám malýmu ale já nemám vždyť letos nepečem a on se tam rozplakal a začal se mě ptát proč nepečem a každý ano a už jsem byla v pasti jak mu mám vysvětlit,že nepečeme proto,že jsme měli s tatínkem moc práce 😢 vždyť to není jeho starost,že.Tak jsem slíbila že dnes upečem aspoň rohlíčky ty má moc rád,ale ten pohled nikdy nezapomenu.Člověk si neuvědomuje,že jak chodí do školky pobere i něco jiného než do něj nalíváme doma a včera mu bylo smutno mooooc smutno.A večer jsme se ještě pohádali s mužem,nakonec se usmířily a slíbily si že si musíme na rodinu dělat víc času.Vždyť pořád jen něco bouráme znovu stavíme,stěhujeme apod. ale už je to hotové tak doufejmě že můj milovaný muž nevymyslí zase něco jiného 🙄 🙄 A nejvíc mě mrzelo,že mě sjela pohledem taková městská panička co to cukroví měla z obchodu a ještě chybělo to" tsss ani dětem neupeče " A já se na to pečení těším,chybělo mi to.A ještě uděláme @caramilla koule 😀 ty jsem měli už loni a byli hned pryč 😀

zabza40
19. dec 2012

Ještě je čas ,to zvládneš, já včera poslala poslední zakázku a dnes ještě ušiji nějaké dárky a večer také něco upeču,právě kuli dětem. 🙂

bordino
19. dec 2012

@lenasss fouk fouk, tyhle fifleny mám nejradši. Já letos poprvé nepeču vůbec, nic, jen perníčky, ale ty pečeme tak nějak průběžně i v roce, dostaneme 2 krabice od babiček, jednu od tchýně, muž to jí jen 24., Jolance se snažím omezovat cukr a já mám pořád 4 kila navíc poJáchymovi..... každý rok to vyhazuju, takže letos nic. Muž napřed divně koukal, ale pak neřek ani popel, uplatila jsem ho buchtama :D

ucitelka70
19. dec 2012

@siska33 zajačiková čiapočka je No1, aj ostatné super

palosek
19. dec 2012

@lenasss bych si z toho nic nedělala 😉 Malý si z tebou vyzkouší rohlíčky nebo pár vykrajovaček, za chvíli ho to přestane bavit, ale bude spokojený, že u vás doma se taky peče to vánoční cukroví 😀 😀 😀 Stejně to nakonec budeš dělat sama 😀 😀 😀

kamishek
19. dec 2012

@kryska5 OL jsme koupili brother 3034 🙂

siska33
19. dec 2012

@lenasss nerchau farby 🙂
@ucitelka70 dakujem a zajacik bol prototyp 🙂
@kuna noo jedu ale nesila som to naraz 🙂 pri malom sa ani neda!

caramilla
19. dec 2012

@zhrkz jinak někdy po Novém roce, bude-li dost barev na mylly, tak budu asi objednávat. Chci limetku a tyrkys 😀
@palosek já mám jinou mamu v pase, tu cikcakovou, odpoledne vyfotím 😎
@kuna 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 To je teda fakt pr.... 😀 😀 😀
@sufik1 Teda s dětskejma, to bych se na to vykvajzla 😠 Mě ta dospělá velikost přišla tak minimum 😀
@lenasss Já jsem fakt asi magor, a já se u toho tvého příspěvku normálně rozbrečela 😀 😀 😀 V té školce je to prostě sociální skupina a zvlášť, co se týče zapojení rodičů, tak je to hodně citlivé. Když si třeba děti s učitelkama povídají o cukroví a o tom, jak se peče a kdo co s maminkou pekl, tak si pak to dítě připadá vyčleněné, nenormální. A malého chápu, ostatní s maminkama pekli a on ne, tak mu je to líto. Já mám tu tendenci ořezávat to, co není nejnutnější taky, a pak výčitky mám taky, skoro furt 😖
U nás je to s cukrovím trochu paradoxní, já o to nestojím, manžel to nejí, Jasmínka ta některé druhy ráda má, ale peču každý rok min. 10 druhů. Asi z psychologického hlediska, že na tom nejsem ještě tak tragicky, že nemám čas něco upéct 😀 Takže pak peču třeba do 2 ráno. Ale jinak mě to hrozně baví a je to pro mě relax a těšila jsem se i na vykrajování s Mínou.
Já zase teda děsně šulím úklid. ALe je pravda, že 22. odjíždím k našim a vracím se 26., takže na co uklízet? My bychom nejradši neměli ani stromeček. NIkdy jsme ho neměli, když jsme neměli Jasmínku. Ale kvůli Míně ho budeme muset koupit 😠
Jinak neboj, děti hrozně rychle zapomínají a odpouští, takže, jak psala @palosek 😎