icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
20. dec 2012

@caramilla nejsem blázen, ale stejně mám dneska v plánu lamí mikinu pro tchýni, tak si to odbordelím najednou :D A všechny nosící kapuce dělám odepínací, přesně z těch důvodů, co říkáš 😉

caramilla
20. dec 2012

@bordino jo aha, tak to jo 😀 Já to nějak na té foto neviděla, ale jsem dost unavená a mám ještě asi chlor v očích 😀 😀 😀 A s tím bordelem to máš pravdu, alespoň ty chlupy budou třeba dvoubarevné. Já jsem proti lamě zaujatá, já ji nesnáším na šití kvůli tomu bordelu všude po bytě. Jinak na nošení super 😀

petkasv
20. dec 2012

@bordino je krásná a kočka je super 🙂

bordino
20. dec 2012

@caramilla hnědá s tmavě šedou celkem ladí, nemyslíš? V sáčku ve vysavači 😀

petkasv
20. dec 2012

@caramilla, @lucijan,@lilly2711 já to dočetla teď, je to fakt neuvěřitelný, jak ženská musí být statečná, doufám, že na vás čekají lepší zítřky, moc Tě obdivuju 🙂

caramilla
20. dec 2012

@petkasv musí vás čekat lepší zítřky! Musí!

barcav
20. dec 2012

@lilly2711 Nellie přeji vše nejlepší a držím palce na leden 😵 😵 😵

mahafi
20. dec 2012

Manžel odjel, tak dnešní tvoření pro něj.. Ty trencle jsou trochu "znouze", původně v plánu nebyly, ale nakonec z nich mám radost.. no když je nebude chtít on, tak si je nechám na spaní já 😀 (ještě teda chybí navléct guma, nemám té 2cm doma tolik, takže zítra musím na lov 😀). A to druhé je peněženka na drobný, z tý svý starý už je dírama trousí 😀. Tam jsem poprvé bojovala se zipem, musela jsem to párat a našívat znova, ale zvítězila jsem 😀.

palosek
20. dec 2012

To je sranda 😀 😀 😀 😀 Těm chlapům fakt není co pod stromek...jen ty trencle.... 😅 😅 😀 😀 😀 Ale myslím, že to oni rádi... 😀 😀 😀 😀

lucijan
20. dec 2012

@palosek právě jsem si říkala, kolik manželů letos dostane naježeno tučňáčí trenky 😀 😀

mahafi
20. dec 2012

@palosek no já původně nechtěla (ale teda kvůli tomu, že jsem neměla střih 😀) no a protože jeden dárek asi nedorazí (ač jsem tu knížku objednávala už v listopadu 😠 ) a dneska jsem se nedostala do města, tak jsem musela improvizovat 😀.. takže když zrovna M. dovolila a netulila se (což bylo vždy jen chviličku 😀, má přítulnou náladu a teplotku ☹ ), tak jsem obkreslovala manželovy spací trencle (nemohla jsem je rozstříhat, protože by mi to neodpustil 😀).. ale snad jsem to nakonec trefila.. 😀. Docela bych chtěla vidět ty obličeje našich chlapů pod stromkem, jak vybalují tučňáčí trenyrky 😀.

rina76
20. dec 2012

@dorota23 já jsem pletla i z merina na vlňáčky (zlaticko.cz), je příjemnější než šumavská vlna (nekouše) a drží taky super

ucitelka70
20. dec 2012

@lucijan správne baby šijú správne gate (tučniakov) pre správnych chlapov

caramilla
20. dec 2012

mě to fakt baví. Minulý rok všechny šily soví hnustašku a letos trencle, to je fakt bomba 😀 Hele a bude taky pak povinné foto na modelech? S vánočním stromkem? 😀 😀 😀 😀
To bych teda fakt prohrála 😝
Mě ty tučňáci přišli teda na trenky hrozně moc tlustý ten úplet, já je nakonec nešila, jen aplika na tenčí jednolíc. Takže můj mhd ostrouhá. Pokud mu bude vyhovovat mama-made, tak bych spíš našila bambusové, to je tak jemňoučké, ach... 😀

dorota23
20. dec 2012

@rina76 dakujem velmi pekne za radu 🙂))

dorota23
20. dec 2012

@sinala dakujem velmi pekne za radu 🙂))

dorota23
20. dec 2012

@jitu22 dakujem velmi pekne za radu 🙂))

kuna
20. dec 2012

@lilly2711 Nellušce přeju krásné narozeniny a hlavně hodně zdraví, v jejím případě to není jen fráze. A tobě i celé tvé rodině pevné nervy, moc tě obdivuju, jak to zvládáš. Já vím, ženská zvládne všechno, ale stejně. Skoro se stydím, že jsem si dneska mamce stěžovala, že jsme musely trávit 2 hodiny v čekárně u ORL. Držím moc palce na další operaci!

zikie
20. dec 2012

@lilly2711 Ještě že je manžel pryč, bulím tu jak želva- takhle neřvu ani při hříšnáku... Jsi neskutečná!!! Držím palce tobě i malé bojovnici!!!! A virtuálně jí přeju všechno nejlepší a at už je všechno zlé za vámi

zikie
20. dec 2012

@bordino Kočka je super!!!!!

lilly2711
20. dec 2012

@kuna ďakujem. Neviem, či je to až tak hodné obdivu....každá matka by pre svoje dieťa urobila všetko, čo je v jej silách ( aspoň tomu verím 😉 ) a ja to teda nezvládam až tak hrdinsky, doteraz trpím postraumatickým stresom a doteraz som sa desila príchodu Vianoc a čo mi donesú spomienky. Vypísať tú bolesť aspoň trošku pomohlo.
@zikie veľká vďaka...že som porazila ten hříšnák 😀 neviem, či znesiem toľko pochvál, ale ako psychická pomoc je to super. Celý ten čas som bola na to sama ( záasluhy som zabudla pripísať manželovi, ktorý dokázal zvládnuť minuloročné Vianoce sám s troma deťmi, navariť štedrovečernú večeru a letieť s najmenším na pohotovosť, keď mal 40°C horúčky a nezbláznil sa 😀 )

lilly2711
20. dec 2012

@lucijan
@caramilla ďakujem, veď vy to so mnou prežívate skoro od začiatku, len teraz som to potrebovala napísať takto. Vždy ste tu boli pre mňa a niekedy ste teda urobili viac než moja rodina a ja si to vážim 🙂 🙂
@jemi ďakujem, verím, že to bude budúci rok lepšie, nech sa už deje, čo sa deje.

lenasss
21. dec 2012

@lilly2711 ahoj já to dočetla až teď,nebyl nějak čas a přiznám se,tu bulím jak želva.Jste obrovské bojovnice jak Nelli tak ty.Máte můj obrovský obdiv.Přeji vám krásné a pohodové vánoce,tobě Nellince a hlavně celé tvé rodině.A přeji ať nový rok přinese už jen zdravý a pohodu.Jsi statečná ženská a můj obdiv patří i tvému muži za starost o ostatní děti 🙂

bordino
21. dec 2012

Tak včera večer jsem začala s dárkama a už mám taky tučňáčí trencle :D a k tomu jedny bambusové, tam mám teda problém, vzykoušela jsem je, jestli budou sedět a nechci mu je dát 😀 A k tomu jeden pajc, čistej, když Yellow rat bastard se nedá v Čechách sehnat a do NYC se znova hned tak nedostanu :D Bambusové černé šité a obyč kupované

teď ještě dvě soví mikinky z Ottobre

fotky horší než obvykle, fotila jsem tajně 😀

terezita
21. dec 2012

tak ja vcera zacla s prvnim darem @caramilla jsi me inspirovala na zinky pro tatika.. 😀 no a k tomu predposledni zakazka, klucici trika.. jeste dneska dosit tuniku a sukynku a pak k vanocum 2 zastery, trencle, tasku a tasticku a je to.. jen teda asi budu muset jet nocovku, bo zitra v poledne jedem na moravu a do te doby to mam stihnout, haha.. 😀 😀 😀

veronik77
21. dec 2012

první várka dárků 😀 Omluvte kvalitu, foťák dosluhuje 😢 a ještě mi to zpřeházelo fotky..... 😀

zikie
21. dec 2012

@lilly2711 Obdivuju vás oba. Já tu šílím z každého nachlazení...

zikie
21. dec 2012

Mám na příště návrh na štítky 🙂

terezita
21. dec 2012

@zikie jo tak ty beru! 😀 😀 😀

mitape
21. dec 2012

@terezita tvoje kúsky sú pekné, neviem či by som nabrala odvahu takto kombinovať. ale keď to vidím hotové je to pekné 🙂