Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
ja teda s tema chlapskyma spodkama mam furt problem, ze nevim, jak to poradne sesit, aby tam ty svy byly schovane a netlacily..
@caramilla, min. rok som veru sovu nestihala, ale v plane mam este jedny trencle pre otca z bieleho finu.. :D dufam, ze to bude dobre drzat tvar :D a mne prave ten hrubsi uplet vyhovuje, aspon im nebude v zime zima na prdel :D 🙂
@terezita ja som tie svy opajcovala z kupenych, kt. som rozstrihala.. tam sa zosivaju v strede vsetky 4 vrstvy spolu.. a pekne sa to roztvori a ten stredovy pas netlaci a je tam aj dost miesta 😀 😀
@terezita krása, ty trička jsou všechny super a nejvíc hezká je ta látka se sanitkama a to tričko s pruhatejma červenejma rukávama 😉
@zikie téda, to je absolutní bomba, to ukládám a příště určitě zařadíme do výroby, ale asi počeštěnou variantu? A někdo musí udělat piktogramy, aby to nebyla krádež😉 Tak pak uděláme soutěž o nejlepší vánoční cedulku. Je to fakt bomba 😀
@terezita myslis u boxerek v mezinozi, nebo jake svy myslis?
@zojec 😀 😀 😀 No, nechám mhd otestovat ty dvoje, co jsem ušila a ať si řekne sám. On i ty moje tučňáčí spodky viděl a řekl, že z toho trencle fakt nechce:D
Ale tak zase by to bylo vtipné, že by měla Mína, já i mhd stejné 😀 Mě třeba to taky nevadí, ale jak je na těch trenclích už moc materiálu, tak se bojím, že se mu to bude muchat v kalhotech a už to bude moc materiálu v nohavicích 😀 Třeba boxerky si z toho dovedu představit, ale trencle mi z toho přijdou skoro jak bermudy 😀
@caramilla vlastne som sila boxery, nie trencle :D 🙂 myslela som ten stredovy pas , co sa striha do obluka aby bolo miesto na vercajch 😀 😀 kukni druhu fotku, tam to celkom dobre vidno , taka ako keby "strieska" https://www.modrykonik.sk/forum/zakladna-vybava-pre-babatko/sijeme-latkove-plienky-vlozky-vlniaky-bio-oblecko-ako-sa-vam-dari/ 😉
holka, mám šicí dotaz... všimla jsem si, že u těch spoďáru neobrubujete, prostě jen necháte ustřižené... dva dotazy - netřepí se to? a hlavně nekroutí se to pak po vyprání? nějak mi to nejde do hlavy, když peru úplet, tak mám kraje zkroucené... 😕
@macin73 to jsem sem už reference dávala. Konkrétně ty tučňáci se maličko "roztřepí" u rozkroku, jak to přechází v tu diagonálu. Ale já je nosím už asi měsíc a jsou super. Takže netřepí, ale kroutí. Kroutí se i bambusový úplet, ale asi míň. Nicméně mě to nevadí, kroutí se to maličko a na nošení je to určitě pro mě příjemnější než něco na lemování, to škrtí a to kroucení je jen estetická záležitost, to cítit není vůbec.
@caramilla ok, díky moc za reference a omlouvám se, že nedávám pozor 😝... chci zkusit odplenkovat tu naši cácorku, minule se to skoro podařilo, ale pak horečkovala a já to přisuzovala tomu, že tu lítala jen v jedné vrstvě bavlněných legín... no nakonec to asi byly zuby, ale i tak mi přijde dost zima jen na jednu vrstvu... tak by to chtělo ještě kalhotky, prostě aby byla víc v teple...
@macin73 taky podám reference, protože dcera je z těch zelených ptáků nosí už měsíc. Okolo nožiček se to netřepí ani nekroutí, nahoře u pasu se to trošku kroutí, ale zase je to příjemné na nošení (ty její nemají tu prádlovou gumu).
ad spotřeba materiálu - no musím přiznat, že na pánské trenýrky je toho hromada, já jsem té látky měla strašně moc, kalhotky pro ségru a neteř byly z kousku a na ty trencle padl celý zbytek. Fakt, jak píše @caramilla, to už je jak bermudy 🙂
vzdělávací okénko - víte, co je to žakár? Za mě je to ta nejku...štější látka, ze které jsem kdy šila 😠 😠 😠 . Rozhodla jsem si udělat ze starého ubrusu látkové ubrousky k jídlu a skoro mě u toho trefil šlak. A to jsem si myslela, tak jsem to vychytala, když jsem si na to ještě koupila obrubovací patku. Ten zas.... žakár, jak má z rubu to tkaní volnější, se mi o tu patku furt zadrhával, musela jsem to podkládat ubrouskem, klouzalo to... no fuj. Nadávala jsem u toho jak špaček, ještěže dítě spalo. Ještě mi chybí tři a mám to, ale už tu látku nechci ani vidět.
@petkasv Já ten meruňkový jednolíc mám taky.Jsem z něj zatím střihla jenom jedno tričko a to ještě ne celé, ale jen některé díly. 😀
@terezita Nemáš nějaké přebytečné ty modré spirálky (co jsou na zadní části toho jednoho trička)? To je úplně geniální látka na spoďáry, mnohem lepší než sportovní bambus! Tu bych nutně počebovala.. 😀 😀 😀
@terezita, @stassy no já brala asi 4 metry modrýho a 4 růžofýho a už je to pryč... ale na moje trika je teda spotřeba o dost větší 😀 😀
já honem potřebuju nový tepláky a trika a nějak nestíhačka...
@caramilla látky jsou doma, jsme uchvácená hlavně kordem se zvířátkama 😵 😵 😵 😵 . Dneska jsem posílala balík, máš tam to dvd a překvápko, tak doufám, že to česká pošta dodá v kuse 😖
Ja dnes mam Vianoce 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Moj manzel prisiel domou so slovami, tak si TO teda kup - budes to mat ako bolestne za porod 😉 😉 😉
OL je uz objednany, objednala som Brother 3034 - kedze ho mate viacere a ste s nim spokojne a aspon budem mat kam chodit pre rady 😎 😎 😎 😎 😎
Hrozne sa tesiiiiiiiiiiim

@mitape pred 2 rokama by mi to prislo taky divoke.. 😀 😀 😀 ale pak jsem natrefila na farbenmix.. no a ve srovnani s nima je to usedle 😅