Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Vím že máte fofry, dneska poslední FM dárek někomu by se třeba hodil - ptáčci 🙂 http://www.farbenmix.de/shop/Neues/Geheimnistra...
dievcata, krasne Vianoce prajem.. 😵 😵 😉
Ahojky holky 🙂
tož taky přeju pěkné a pohodové vánoce 😉 ať vám Ješíšek pořádně naježí,ať vás děti a manželata(a celá ostatní zvířena) nezloběj a ať vám nezaskočí v krku kostička 😉
Milé dámy, přeji Vám pokojné Vánoce v blízkosti Vašich milovaných.
Do Nového roku klid od nemocí a světýlko do tmy, které Vás povede tou správnou cestou.
Díky, že jste.
Všem krásný štědrý den v klidu a pohodičce🙂
Včera jsem došila dárečky, teď jdu balit 🙂
Tak u nás prý do práce nikdy jinak :D A já jsem magor, 23. jsem sklidila stroj, že to nechci týden ani vidět, budu odpočívat a relaxovat a už jsem tu jak na trní a nemám do čeho píchnout, dostala jsem pod strom nádherný teplý punčocháče, no ale nevlastním jedinou sukni :D Tak mám zálusk na Caramillí pajc a nosící kabátek z lamy, jenže mi i došly zipy a galanterie je zavřená..... 😠 😀
@bordino to je hezký, já došila ty dárky pro holky a 24. jsem zjistilila, že malá nemá žádnou tuničku, tak jsem chtěla jednu spíchnout a manžel mi to zakázal 😝 tak jsem naštěstí jednu našla 🙂 no a večer jsem tu seděla, že jako nic nedělám a je klid, tak jsem chtěla aspoň vytáhnou háček, a nic, měla jsem smůlu 😝
A mě prsty nesvrbí. Kolem strojů musím jen na WC, když malá spí a nemůžu je ani vidět 😀 Ale kdo ví, jak dlouho to vydrží.
Pár fotek slibovaného kostýmu a ze Štědrého dne. Koho zajímá, tak může juknout na blog, tam je víc.
Trenky jsem moc nepochopila, zda se líbí nebo ne, uvidíme. Nenadával, nechválil. Dostal k tomu přibalený certifikát ze Skutečného dárku, že daroval výstavbu kadibudky, tak to ho pohltilo 😀 Tričko prej je vtipný a na mou otázku, zda pochopil, co tam je, řekl, že to je snad jasný, že to pochopil... Ale nic nezkusil ani nepoděkoval nebo tak... Jinak my se spolu furt tak nějak moc nebavíme... mě ještě bohužel furt nepustil vztek a zklamání. Takhle dlouho mě to snad v životě nedrželo, musel se mě dotknout fakt někde hodně hluboko... furt to nějak bolí a vůbec to nešlo přepít 😀 😀 😀
Krásne sviatky prajem, veľa radosti (nielen zo šitia) a pohody po celý rok 2013 😉
@caramilla čertík je parádny 🙂 a ten kopec darčekov po stromčekom tiež 😉
a predsa si neodpustím jeden šicí dotaz - nový stroj dorazil 😵 a je elektronický, len neviem či môžem v kľude používať magnetický vodič? používate to niektorá? 😒
ja oddychujem, miesto stroja som vytiahla ihlice :D :D tiez dobra namotavka 😀 cakam svokrovcov, stahujem par fotiek.. tu su moje predvianocne pociny:
tricko pre segru a mamu, flisova sukna pre segru s hackovanymi aplikaciami (nie moja praca) a saty pre b. skoda ze vyzeraju ako nocna kosela... ale nejak mi to nevadi a b. ich mala pri stedrovecernom stole, kedze som ich dosivala este hodinu pred 😀
@sinala no, jakou? Já ale myslím, že moji zraněnou dušičku kniha nevyléčí... Teď jsem zase brečela, dneska jsme první den sami chvíli sami, tak jsem narovnala cukroví, udělala kafe z Mama Coffee (v ČR pražená Fair Trade Bio káva - fakt hodně luxusní🙂 a že si spolu sedneme ke kafi a můj manžel si nechal udělat kafe a vzal si svůj ipad a začal hrát střílecí hru, co se střílí kuřátkama... Tak jsem mu naznačila, že to jsem fakt nechtěla a on hrál dál... 😖 Cukroví se ani nedotkl.
Ach jo, to jsou zase depresivní svátky 😀 Ale už jsem takové mockrát zažila, prostě klasika...
teda @caramilla, to je mi líto. Zvlášť, když si jeden článek z mnoha co mi dneska udělal obrovskou radost!! Ukazovala jsem kdysi Jirkovi ty vtipný štítky, co jste objednávali a já odolala. Tak nějak jsem si posteskla, že jsem se nepřidala, ale že to nevadí...A dneska jsem pod tchánovců stromkem rozbalila opičkový cool by mother!!! To jsem teda nečekala ani náhodou! Říkal, že si dal tu práci a pročetl kus diskuze (když jsem neodhlásila pc), to prý bylo k ničemu a pomohl až strejda google, kterej mu vyplivl caramillí fler! Bál se aby se neprozradil (si myslí, že si pamatuješ adresy a jména či co😉 objednal pod tchánů jménem a nechal to poslat k nim (jsou zpola nevlastní). Konspirace se povedla, radost byla veliká. Moc ti děkuju a doufám, že se to u vás co nejrychleji uklidní. Ty puzzle pro Jasmínku udělal krásný, tak aspoň kvuli ní se snažil...

Nech radosť, štasie vládne u Vás doma,
nech z ďaleka Vás obchádza nešťastie a smola.
Nech pohoda vládne za sviatočným stolom,
nech láska prevláda nad nemilým slovom.
Požehnané vianočné sviatky a všetko dobré v Novom roku 🙂