icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mahafi
26. dec 2012

@jieff Téda, to se manželovi fakt povedlo 😵 , taková krásná konspirace 😵

beky52
26. dec 2012

@zojec pekne si pošila..si šikulka.. 🙂

caramilla
26. dec 2012

@sinala hm, tak ta by mohla pomoct 😀

petkasv
26. dec 2012

@jieff to je od něj krásný 🙂

macin73
26. dec 2012

Holky, tak konečně (!!!) jsem ušila něco pro moji starší princeznu - šatičky Amelie. A taky jsem poprvé použila štítky a jsem nadšená... Líbí se i K., ani je nechtěla sundat, abych dodělala aplikaci. Kytička se jí moc líbí, ale zjistila jsem, že si netroufám ji přišít. Resp. rovnostehem bych to zkusila, ale ten mám ještě u tchánovců, a OL jsem po pár pokusech zavrhla... Fakt přišíváte aplikace na OL? Jak? Prosím o blbovzdorný návod 😀 😀 😀. Díky!

sinala
26. dec 2012

@macin73 myslím, že aplikace na OL nepřišívá nikdo 🙂 🙂 🙂 , pokud ano tak by mě taky zajímalo jak? 😉

caramilla
26. dec 2012

@macin73 tý jo, je krásná!
Na OL aplikace fakt neeee. Zkoušela jsem jednou obšívat puntíky, co bych pak našila na tričko a skončila jsem mlátící a kopající kolem sebe. Fakt ne! Ale přišij kytku v ruce, ne? Tak bych to udělala já 😉

macin73
26. dec 2012

@caramilla Aha, tak to jsem to nějak popletla... 😝. Měla jsem zato, že když jsem tu zjišťovala, na co je dobrý OL, tak někdo psal, že taky na aplikace.... no asi mi to kojení jde na mozek víc, než jsem schopná si připustit. 😀 O tom přišití v ruce už jsem taky uvažovala, jen nevím, jakým stehem... Jen jednoduše "obnitkovat"? Jinak moc díky, je to třetí ušitá věc, fakt mě to baví, jen kdyby toho času bylo víc...

caramilla
26. dec 2012

@macin73 tak jako na 3. ušitou věc jsi fakt neskutečný talent! Ty až se rozešiješ, to bude mazec! 😀
Já jsem na OL aplikace nikdy fakt nešila, ale třeba mi něco uniká 😀
Kytku buď přišij rovným stehem - jako takovým tím, jak se vrátíš a vypadá to pak jako, když šiješ na stroji a zespoda to vypadá ošklivě, já nevím, jak se ten steh jmenuje. A nebo jako "záložku". Tím to bude vypadat úplně luxusně, ještě třeba, když zvolíš kontrastní nitku, tak to bude vypadat jako záměr!

macin73
26. dec 2012

@caramilla Jejda, úplně se tu červenám 😕. Díky moc. No ono v detailech by se určitě poznalo, že jsem totální začátečník a amatér, ale pro mě je asi nejdůležitější, že při šití (nebo jiných ručních pracech, na které mi nezbývá čas - pletení, paličkování, malba na sklo atd.) trochu vypnu a svým způsobem relaxuju. Přidaná hodnota je, že budou mít holky občas něco, co se nedá všude koupit, a já budu mít dobrý pocit, že jsem něco pěkného vytvořila 🙂. Jinak ten ošklivý steh mě už napadl, a ten záložkový... to je asi ten, co jsme na ZŠ obšívali jehelníček, že? No mrknu do chytrých knih a něco spáchám. Díky!

caramilla
27. dec 2012

@macin73 hihi, no taky to umíš dobře nafotit, tak nejsou chyby vůbev vitět 😎
Ten obšívací je ten z jehelníčku, jakoby z jedné strany na druhou a to "očko" přichytíš, že je to nakonec jako taková ohrádka 😀

mehlo
27. dec 2012

@jieff téda to je bomba, tak jsem si říkala, jestli mě toto taky někdy čeká a usoudila jsem, že jo, ale asi až s nějakým novým tatínkem.

barcav
27. dec 2012

tak jsem se dostala drobet k šití 😀

lenasss
27. dec 2012

@barcav krásný model a jak mu to sluší 🙂

sinala
27. dec 2012

@macin73 mohla bys mi, prosím, změřit jak je máš dlouhé a široké dole v . Dík

snowwitch
27. dec 2012

Holky poraďte, ráda bych si ušila nějaký kalhoty na Zumbu (harémky), ale vůbec nevím z čeho...zatím látkám moc nerozumím ☹

jitu22
27. dec 2012

nenašla by se nějaká dobrá duše (ideálně z Prahy), která by mi za nějaký úplateček půjčila střih na Phillipu z FM?

zabza40
27. dec 2012

@macin73 Ten první steh co popisuje car . je zadní a druhý obnitkovací. Počkala bych na rovnostech a pak prošila na stroji. Jsi šikula 🙂 🙂

zabza40
27. dec 2012

@snowwitch já je šiju z úpletu ,mám na Flér - GaKo, jinak můžeš z viskózy, cokoliv splívavého 🙂 🙂

snowwitch
27. dec 2012

@zabza40 Ty jsou bomba, mají v sedu i klín jako se dává do polodupek? Šlo by to z úpletu dobře, i když nemám overlock? Zatím se mu vyhýbám jak čert kříži...A nějaký tip, kde látku koupit? O hromadce teď žádné nevím a navíc to potřebuju relativně rychle....

ucitelka70
27. dec 2012

@snowwitch v ottobre boli polodupky turecké....

zabza40
27. dec 2012

Klín nemají, dají se ušít i na rovnostehu strečovým stehem , jak dobře nevím ,já šiji jen na overlocku 😉 😉

snowwitch
27. dec 2012

@ucitelka70 no, já mám jen 2012/4 a tam právě mají v sedu klín, tak jestli ho dát i do dospělé verze....ale hlavně ta látka 😖

anastazieb
27. dec 2012

@snowwitch já jsem kupovala teplákovinu na MMB u uživtelky YYV ID 118482, je levná a je viskózová. Zpočátku se mi moc nezdála, přišla mi umělá, ale nakonec na ty harémky je docela dobrá. Akorát já mám hodně velký a je to docela těžké (jako na váhu 😉 ). A taky jsem šila z el. tepl. z Batani, to tolik nesplývá, ale taky dobrý 😉

kuna
27. dec 2012

@snowwitch a co nejaka viskoza, napr http://www.batani.cz/batani/eshop/23-1-VISKOZA-..., to by splyvave melo byt dost. I tam pisou, ze vhodne na haremky.

Jinak podle me pujdou na rovnostehu nejakym strecovym stehem dobre, ja jsem s nim mela dobre zkusenosti, nez jsem si koupila OL. Ale teda hodne dela i kracejici patka, bez te nevim, jestli bych uplet chtela sit.

petkasv
27. dec 2012

@snowwitch @caramilla má na svém blogu jak je ušít , a teda za mě šít úplet na rovnostehu je masakr, přeci jen OL je na tohle jak dělanej 🙂

http://ekozahrada.blog.cz/1206/asijske-suknokal...

jieff
27. dec 2012

@snowwitch já bych se zase toho šití úpletu na rovnostehu nebála, na harémkách se nějaký to vlnění ztratí a pružným stehem se ti to bude šít dobře. Hlavně špendli 😉

snowwitch
27. dec 2012

@petkasv nj, ale ta je má jakoby bez nohavic...
@zabza40 má s nohavicema, ty by se mi hodili spíš...v čem se ten střih, prosím, liší?

siska33
27. dec 2012

zienky mam taky dotaz. rozmyslam nad kupou overloku. dajte tipy s cim ste spokojne. aby to presilo aj hrubsie vrstvy a tak 🙂

caramilla
27. dec 2012

@siska33 tady frčí u všech Brother 3034D.