Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@siska33 a my z SK brother 4234D
@caramilla
@ucitelka70 dakujem idem to pozret 🙂
holky prosím vás můžete mi poradit,kde si objednáváte štítky?děkuji
pekné kúsky ste pošili. ja mám momentálne stroje zavianocované 😀 vyťahujem až po sviatkoch
vaše doporučenie na nejaký coverlok?
@siska33 veľmi pekné čiapočky, krtkovská taká obyčajná a predsa krásna....
Ahojte maminy aj nemaminy, na vianoce som si velmi zelala sijaci stroj, pretoze uz velmi potrebujem nejaku kreativnu zalubu a toto ma velmi lakalo, ale teraz ani neviem ako sa do toho pustit a tak hladam po mk a vidim tu tuto temu. Mohla by som sa sem pridat a nacerpat tak nspady, inspiracie a sk rady? Ak mozem hned zacnem otazkou, odkial beriete strihy na sitie? A odkial kupujete latky, len z obchodov alebo z netu? Dakujem za odpovede, Janka 🙂
@januska555 oblubeny detsky strihovy casopis je ottobre- da sa zakupit na ich stranke alebo vraj obcas v panta rei
latky-rozne, v galanteriach, plienkove, teplakoviny a v biokvalite u moniky janskej na stranke www.detivbavlnke.sk
obcas sa da dokopy viac bab z svk a objednavaju latky z www.moraviatex.cz alebo aj inde
@januska555 ahoj, vítame ťa tu, a na míňanie úspor si si vybrala to najlepšie forum, látky máme nasyslené hádam aj na dva roky, objednávame hromadne z čiech hlavne
@lenasss jemineeee, to je paráda, aj teba berú do bohníc bez doporučenky.... perfektné, no synátor ti bude pyšne nosiť toto pyžamko
@januska555 aký stroj si dostala?
@ucitelka70 no dostala som hned dve, singer 8080 a singer 1000 nieco, neviem presne, jeden musim vratit a vyzera ze asi ten lepsi, lebo ten je kupeny v electroworlde zatial co ten slabsi v malom obchodiku zameranom len na stroje...ale pre mna ako uplneho amatera to postaci
@bordino já to nemyslela špatně mě se ty mikiny strááášně líbí.Jen u nás bylo zadání žralok co žere ryby a když jsem to ukázala manželovi celá štastná řekl mi a k čemu to je?Myslíš si že ho to víc zahřeje? No prostě chlapy tomu nerozumí 😀 😀 😀 😀 😀 soví mikina je v plánujen se k tomu nějak nemůžu dokopat 😀 😀
holky nešila jste některá někdy kuklu na hlavu asi 54 cm (jakože docela dost, můj drobek je hlavonožec 🙂 ) s nepružnýho materiálu? Mám doma flís, ze kterýho mi vloni moc vyhovovala, důvěřovala jsem jí i v -20C mrazu... jenže letos jsem ušila zase podle vzoru bundles of joy a nesedí, vůbec, přidávala jsem vzadu aby to přetáh přes hlavu... prostě bych potřebovala jinej střih 😀 dík
@lenasss ; @bordino teda vy mi dáváte, se tu chechtám jak malá, i celý váš dialog je fakt bomba! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 A pyžamo je fakt bomba, kam se hrabou mý všude obdivovaný jablíčka 😀
@januska555 vítej. Látky my kupujeme všude po netu. Dělají se tu i hromadné objednávky 😉
@januska555 nechej si raději ten lepší. Až se rozešiješ, můžeš litovat 🙂 . Většina z nás tady si myslela, že si vystačí z obyč. strojem a už máme skoro všechny overloky na domácí šití. Na prodej šijí jenom některé 😀 😀 😀

@sinala delka 44 cm, sirka dole 50 cm