icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zojec
3. jan 2013

v motylovom duchu, nejak som si ich v tejto zime zamilovala 🙂 a kocik potreboval po 10kg misinovi novy potah 🙂

zojec
3. jan 2013

pri tych poslednych teplakoch som az rano zistila, ze nova varka tyrkysoveho fineribu je trosku iny odtien 😖 gate mam vystrihnute uz asi pol roka, vrch mal byt podhnuty v gumicke, ale nova dvojihla mi tam narobila take diery, ze som to musela odstrihnut 😖 a je to strechova 75/11 tak neviem kde sa stala chyba

mooncaa
3. jan 2013

@dagmarkaaa Já řasím bez patky, ale dobrá je patka na skrytý zip, tou teď našívám reflexní paspulky, patkou na obyčejný zip to u Brotheru nejde.

sufik1
3. jan 2013

tak holčiny dost vyspávání kocoviny a oslav po novém roce a hurá do šití 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

kovbojská. Safari výplněk z mtx.

animal
3. jan 2013

@sufik1 jůůů to je pěkné 🙂

piecee
3. jan 2013

@maly_prcek no u nás asi spaní ještě nebude hrozit jednak nechodí spát ani doma🙂) a jednak je teď opravdu tak vzdorovitej že řve i když si má jít lehnout u našich s babičkou (a to tam vždy rád chodil odpočívat) právě taky se kolikrát těším že si chvilku oddechnu od dětí i když se to moc nedá manžel si s nima hraje nebo něco dělá opravdu poctivě co to jde každý den po práci..ale víš jak to je..stejně "mami sem...mami tam" a člověk ani v klidu nic neušije.já to vidím, i když je starší třeba venku s babčou na chvilku tak se na něho hned víc těším a nejsem na něho tak protivná jako když jsme spolu celý den...tak si myslím,že by to bylo super když bude chodit do školky budeme se na něho s bráškou těšit po těch pár hodinách on si pohraje změní prostředí atd.

piecee
3. jan 2013

@sufik1 ty jo kovboj je bomba kde jsi ho zase vzala🙂 ty máš takový pěkný látky na aplikace🙂

ucitelka70
3. jan 2013

@zojec v látke je chyba, mentol finerib aj mne vyprskal - diery sa vytvorili, ale diery mám aj na alien výplnku z mtx.... ale až tak to nevadí, voľné sú gate, stratí sa to vo vzorke, ale na mentole s tučniakmi dosť to vadí, a tiež som mala nové ihly, a to na OL!!!

veronik77
3. jan 2013

@katka82 trička jsou moc pěkná!!!

stassy
3. jan 2013

přidám něco maličko ode mě - konečně došitá softka pro Barušku a šaty, které našla pod vánočním stromkem 🙂

ucitelka70
3. jan 2013

@sufik1 jééémine, krása, piráti sa môžu skryť oproti kavbojom

veronik77
3. jan 2013

@stassy hezký 🙂 a má softka i ty kapsičky?

lenasss
3. jan 2013

tak já taky něco přidám jedno triko pro kamarádky neteř.Více fotek na blogu ať vám to tu nezaspamuju 😀 www.lenasss-lenasss.blogspot.cz

stassy
3. jan 2013

@veronik77 Nemá, neb zaprvé je matka líná a zadruhé jsem si řekla, že takhle malé prďole kapsy nepotřebuje. 😀

veronik77
3. jan 2013

@stassy to A. "kapšišky" ráda, těch kamínku, co si vždycky potřebuje vzít domů 😀 Ale k její softce jsem se ještě nedostala... Asi nakonec střihnu ten díl vcelku a udělám je z boku (páč jsem taky líná) 🙂

stassy
3. jan 2013

@veronik77 No právě - kamínky, klacíky, příp. žaludy, kaštany a podobné radosti, nejsou mými kamarády. 😀

veronik77
3. jan 2013

@stassy a co teprve pračka... i po důkladné kontrole něco občas najdu 😒

bordino
3. jan 2013

@veronik77
@stassy a nebo půlka pískoviště na podlaze v předsíni..... 😀 😀 😀

raskonka
3. jan 2013

Krásný Nový rok přeju 😉
Chtěla bych se zeptat, jak řasíte látku na OL Brother 3034? Na mém starém Singerovi stačilo jenom diferenciál na 0,7. Brother mi látku jakoby "zmačká" , ušije, ale nařasené to není, jenom zmačkané tam, kde by to mělo být nařasené... Zkoušela jsem řasit tkanou látku, Millera.

stassy
3. jan 2013

@bordino běžná věc u nás 😀 😀 😀

petkasv
3. jan 2013

@sufik1 to je skvělý, kovbojský aplikace nemají chybu 🙂

@stassy ty šatičky jsou nádherný 🙂

@lenasss ty si blázen, a už máš i blog 😝 kde na to bereš čas 🙂

petkasv
3. jan 2013

@lenasss motýlek na suchý zip, ty si fakt cvok 😝 krásný, fakt 🙂

veronik77
3. jan 2013

@bordino
@stassy alespoň nemusíme kupovat písek na stavění 😀 😀 😀

veronik77
3. jan 2013

@raskonka diferenciál na zdrcnutí látky (nejsem u stroje, tak číslo nevím) a nastavit napětí nití 8 8 5 5 😉

sufik1
3. jan 2013

@ucitelka70 no látky na aplikace dost sháním a syslím. Tuhle jsem měla skoro rok ve skříni a není z čr.

raskonka
3. jan 2013

@veronik77 Díky za nakopnutí, já jsem zapomněla utáhnout napětí nití!! 😠 😀 😀 😀

anielik
3. jan 2013

ahojte,
vsetkym prajem vsetko dobre v Novom roku, vela stastia , zdrave deticky a vela vela napadov pre ne 🙂))

Chcela som sa spytat, nesili ste niektora, alebo ste nevideli ako sa vola ta latka co susti v tych detskych hrackach. Dakujem za pomoc 🙂)

zikie
3. jan 2013

@anielik Já jsem používala celofán na dvojito - koupila jsem ho v kětinářství... 🙂

anielik
3. jan 2013

@zikie jej dakujem 🙂 som sa pamatala, ze uz som mala davno nieco vymyslene... ale zabudla som co 🙂 Dakujem velmi pekne

zikie
3. jan 2013

@anielik není zač, když jsem šila drobkovi hračky byli všichni hrozně vykulení, kde jsem ten šustivý materiál vzala a když jsem jim řekla, co to ve skutečnosti je, koukali ještě víc...