Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lenasss no já myslím,že jsou to spodky odsud http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2010_6/k... model 14
holky, moc děkuji všem za pochvaly 🙂
@zikie písla jsem vzkaz
@lenasss je to přesně tak, jak psala sinala, střih z Ottobre 6/2010
@caramilla to jo 🙂 zdá se mi téměř nemožné vyfotit fotku, kde by byli všichni 3 a ještě s nějakým přijatelným výrazem, zde pro radost mamince říkají sýýýýr (hlavně u Lukyho je to dost čitelné 🙂
ženy, nemáte prosím některá střih na dámské raglánové tričko s dlouhým rukávem ve vel. 34 nebo 36?
Ahojte dievčatá, môžem sa ku Vám pridať? Na materskej som začala trošku šiť, no a našla som si v tom neskutočnú záľubu 🙂 Občas som vás čítala a naberala rozumy. Zatiaľ mám iba rovnosteh, ušila som obliečky, hniezdo do postieľky a podobné pravouhlé veci 🙂 Potom som si "trúfla" na kapsové plienočky a rukávnik na kočík - sú to moje prvotiny a je to teda vidieť, ale mám z nich radosť. Tak si budem ku vám chodiť po rady a inšpirácie, ste všetky mega šikovné...
@zuzu_epona teda zuzu, ty kapsovky jsou super, já fakt žasnu, jak jste všechny šikovné. Já jsem na střední šila fakt hodně, teď na to už nemám moc času, ale taky bych ráda něco ušila.
@zuzu_epona Kéž by i moje prvotiny byly takhle krásné...
@vevercam žienka, tu padá sánka každej nad tvojimi výtvormi, ináč tie šaty z burdy som šila dcére z ľahučkej bavlny, miluje ich, tak perfektne sedia..... ak nájdem staré foto, tak vložím, šila som cca pred 3 rokmi.... mikina je úúúúžasná, a všetko je naozaj veľmi krásne ušité a pekne skombinované
mám prosbu,jak odborně zadat do vyhledávače látku,nepromokavou,jsem zvykla na impregnovaná,ale nemohu to najít :/ díky

@vevercam tak to jsou bomba věcičky...