Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@abigail1 Dakujem, ale oni len tak dobre vyzeraju na fotkach 😀 Mam tam krive svy, tu modru som parala asi trikrat, kym to bolo dobre, takze mam dopichany PUL a preteka okolo noziciek 🙂 Ale nevadi, ucim sa.
@vevercam parádní! všechno! já bych si bílou mikinu ušít nemohla, ta by byla brzy zralá na batikování 😉
já tak produktivní a šikovná nejsem, ale taky skromně trošku přidám:
jedna danaika z látky od sousedky - nevím co to je za látku, chlupatí víc jak lama a je to umělina hrozná ale na omak příjemná
a další střihnutí do tučňáků v kombinaci s petrol fineribem z mtx
Nakonec přidávám muj pokus o plochý steh na OL, nastavení mám podle návodu v manuálu (šířka stehu 5, délka 3, napětí jehly 1, horního kličkaře 6, dolního 3). Po prošítí lemu, je to jakoby zdrclé na šířku, když to natáhnu tak se mi oka na začátku a konci takhle rozlezou. Něco je moc utáhlé a natažením látky se vyvleče - podezřívám horní kličkař. Ale po snížení napětí mi to dělalo to samé. Setkaly jste se s tím některá (@crawler, @lenass, @terezita)?
@petule55 Krásne prvotiny. Prosím ťa, kde - do akej diskusie - sa presunuli hromadky?
@jieff to mi příjde jako kdyby bylo něco moc utažené já ti s napětím neporadím mám singer OL tak je to úplně jiné ale já když chci mít ten steh pružný tak mám nastaveno diferenciál na 0,7 šířku stehu na 3 a jehla na 0 co nejvíc to jde a potom mám 5-5 a látku se snažím trošku natahovat před patkou
@jieff krásná tunička i mikča. Tu chlupatinu znám...je to prevít. Koupila jsem si ji v Prioru ve třech odstínech 😀 😀 😀 Ze stejného jsem šila tchýni teplé triko, ze zeleného našim povlaky na polštářky a červený bude na polštářích nejspíš u nás 😝 Je to strašná bordelařina, to máš pravdu, ale vypadá to dobře.... 😉
Jinak jediné mé mezisvátkové šití byla mikča pro synovce..... a háčkování čepky pro Dani...zas jsem neutrefila velikost...a to jsem ji i párala a zmenšovala......
Dnes jsem chtěla udělat druhou, ale zas jsem to uháčkovala jak pro panenku...tak jsem to vypárala...chlap jen konstatoval: "Že tě to baví...." 😝 😅 😅 😅 Jinak další blbinky a šití na blogu.
A konečně nám tady nasněžilo.... 😀 😀 😀
@zuzu_epona krása, profi, vítej 😉
@season @sinala @kuna @veronik77 @jitu22 @caramilla @maly_prcek
Holky, děkuju za odpovědi, jste zlaté…
Ad trhající se nitě – no to asi bude v napětí nebo ve špatném navlečení, to se holt musím naučit... I když z toho asi dřív zešedivím, je to věda. A mám tedy menší kony, tak asi zkusím koupit ty větší, jestli by to nepomohlo...
Kráčející patku si tedy na vaše doporučení pořídím. Dívala jsem se a pochopila jsem, že je možné si koupit originální brother nebo nějakou neznačkové, které jsou o dost levnější. Máte s tím nějaké zkušenosti, vyplatí se připlatit si?
Díky za tipy na aplikace, vyzkouším to…
A díky za pochvaly, to opravdu potěší. I když vězte, že z blízka to nijak profi nevypadá, to v tom je fotka milosrdná 🙂
@zuzu_epona do jaké diskuse se hromádky přesunuly nevím, jen jsem zaregistrovala, že se přesouvají a raději nepátrala kam (účet už zel prázdnotou🙂 Ale snad poradí ostatní holky a když tak o tom přemýšlím, tak už bych se taky mohla dozvědět 😀
@zuzu_epona diskuse o neveřejných tématech je zamčená jen pro ty, které jsou ověřené. Bohužel velmi špatné zkušenosti nás donutily. Zpravuje to @animal. Pustí jen toho, koho osobně dobře zná z dřívávějc z této diskuse nebo z jiných svéf a nebo toho, za koho se zaručí někdo hodně důvěryhodný 😉
holky, poradí mi někdo, jak se jmenuje látka, ze které se šijou letní kalhoty "pláťáky", jako třeba tyto http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=55393079&ta... Vyloženě plátno se to asi nejmenuje, ne? Z toho je prostěradlo nebo ubrus 🙂
@zuzu_epona prvotina, jo? 😀 Moc pěkné, jsi šikovná!
@caramilla Ďakujem za privítanie 🙂 Teším sa, že sa môžem ku vám pridať.
@caramilla jasné, ono je to asi fakt rozumné riešenie dať hromadky do súkromnej témy, obzvlášť, keď boli zlé skúsenosti 😒
@petkasv ahoj, našla jsem návody na mmb a kombinuji je různě...jinak jsem zkoukla i video, abych si připoměla kr. a dl. sloupek 😅 Na tu ušanku jsem koukala u @car ale ty uši měla malá děsně vzadu, tak jsem je vypárala a přiměřila si to na její hlavičce. Vzadu jsem to chtěla mít delší, aby jí to víc krylo týl, tak jsem mezi ušima háčkovala myslím dvě řady celé.... Vlnu jsem podle tutejších rad objednávala z vlnapu...ta modrá 😀 je fialový melír. Bílá je nějaká v akci 😅 😅 😅 Ale merino mám do zásoby 😀 😀 😀 Z tohodle jsem vycházela http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=81 Ale už jsem zkoušela dělat i jiné vzory, ale ty čepičky jsou takové "diravé", tak to bude až na jaro 😀 😀 😀 Jenom nevím...proč se mi to dál rozšiřuje, když už háčkuji bez přidávání????
@palosek musíš utahovat pořád stejně 🙂 časem na to přijdeš 🙂 mě ted háček vůbec nebere a to bych fakt potřebovala udělat čepky pro holky 🙂
skvělej návod na ušanky a jednoduchý je tady http://www.mimibazar.cz/navody.php?user=0

@lucijan Co ta pošta? Dorazilo něco? 😠