icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lucijan
8. jan 2013

@laeela já si ale pořád říkám, že přeci na žádný úrovni na tý poště si nemůžou jen tak říct "hele, to je obyčejně, hodím to do koše" , ne? Věřím ve šťastný konce 😎

sinala
8. jan 2013

@lucijan nám šla jednou obyč. zásilka z Anglie 2 měsíce a normálně jsme ji mívali do týdne 🙂

laeela
8. jan 2013

@lucijan tak já zas vidím toho přetíženého pošťáka přes svátky jak mu zbývá pár posledních dopisů a už se mu fakt nechce. 😀
Ale třeba mě pošta ještě překvapí.

rina76
8. jan 2013

@kuna jéjda toho je ještě hodně co neumím 😉 😀 😀 😀

caramilla
8. jan 2013

holky, nevíte, kde by se dalo koupit něco jako takový ten tenoučký molitan, co se jím vystužují různé obaly atp.? Nebo čím nahradit? Koketuju s myšlenkou ušít si vlatní obal na kytaru a nevím, čím bych to vyztužila 😝

sinala
8. jan 2013

@caramilla já jsem koupila obyč. molitan tlustý 1 cm u nás v bytovém textilu. Rozměr nevím přesně, ale asi 100 x 200 a stál 120 Kč. A měli různé tloušťky až do 5 cm a dle toho rostla cena 😉

petkasv
8. jan 2013

@palosek jj utahuj pořád stejně, respektivě nedělej to volnější 🙂 horká voda s tím nic neudělá, záleží z čeho to máš, merino by se mohlo zcvrknout ale pokud tam máš akryl tak tomu se nic nestane 😖

caramilla
8. jan 2013

@sinala a bytový textil to je, co se prodávají třeba záclony a metráž tohoto typu?
Dobrý nápad, zkusím se tam zeptat 😉 Kdyby neměli, půjdeš nakupovat 😀 😀 😀 😀 😀
Hlavně, že se to dá koupit, super, takže můžu mít svůj Caramillí fusak na kytáru 😀

sinala
8. jan 2013

@caramilla jj, přesně tam, jsou tam i peřiny 😀 😀 😀 a na nákup už jsem připravená 🙂

bordino
8. jan 2013

konečně moje první hacka. hrozně jsem se toho bála, ale šlo to jako po másle 😀

maly_prcek
8. jan 2013

@caramilla Molitan buď v bytovém textilu nebo to mívají i v některých větších hobby-marketech...

lenasss
8. jan 2013

@bordino tak toho se bojím taky ale strašně bych jí chtěla je prosím tě někde střih? Nebo podle čeho jsi šila? Já to nikdy neviděla naživo 😅
A jinak bojuji s tou softshelkou 🙄 musela jsem rozšířit rukávy a teď doufám že to mladýmu bude jinak letí do koše 😝 musím ještě dodělat spousty věcí ale zatím nevím jak na to jde to pomalu ale druhá určo půjde rychleji 😕 teda doufám 😀

anfei
8. jan 2013

Ahoj, tak jako většina se přidávám ze stejných důvodů (už čtu ani nevím, jak dlouho a připadám si jak šmírák 😀 ) Tak ať je to oficiálně, doufám že mohu. Alespoň mohu trochu jednou pomoci.
@caramilla Molitan jsem před vánocema koupila přes web na http://www.holoubekprotect.cz/eshop/pryze-a-rem... mají různé, ale poštovné bylo xkrát dražší než molitan sám, tak mi ho strejda vyzvednul cestou na služebku 🙂. Jinak ho pravidělně mají v Bauhausu na Pankráci, či jak se to tam jmenuje. Mám to přes celé město, tak tam vysílám, kdo se namane 🙂. Jinak se poptej v jakémkoliv čalounictví či brašnářství apod.

palosek
8. jan 2013

@caramilla myslím, že obal na kytaru se ti šít nevyplatí, leda, že bys dala dovnitř beránka, aby chudák nenastydla 😝 😅 😅 😅 My máme doma dvě i s obalama 😀 😀 😀 ...teda bez beránka...

bordino
8. jan 2013

@lenasss šila jsem jí podle té, co mám doma, jen větší psala jsem postup kamarádce, hodím ti to sem
fikla jsem 2,5m x cca 115cm, sešila, pak obdélník 115 x cca 42, ten jsem ze tři stran ohrnula, zapošila, pak jsem ho zevnitř našila na ten vnější šev a cca 40 cm od něj (kapsa na matraci, jedna podhrnutá strana zůstane nepřišitá), všila půlelipsy (jedna rozpůlená) s gumama, začistit, podhrnout a prošít, nacvakat patentky. Hotovo

palosek
8. jan 2013

@kuna ty kalhoty...nemůže to být takový pevnější popelín? Te tenoučký na halenky, ale trošku hrubší? Myslím, že na omak vím...ale název nee. Blbý, co? 😅 😅 😅

bordino
8. jan 2013

@lenasss jo šila jsem vše na OL

janula18
8. jan 2013

Ahojte, chcem sa opýtať kto ste šili zo softshelu, chcem deťou ušiť rukavice na zimu lebo všetko hned premáchajú, len neviem či je to naozaj tak vodeodolné a ako rýchlo to schne. Treba dať do vnútra rukavíc asi aj niečo na zahriatie, že

sufik1
8. jan 2013

holky co jste šily kapsáře a zástěny za postel - co je lepší - přišroubovat do zdi na laťku a nebo do zdi dát tyč a na to látku s ouškama???
říkám si, že že ta tyč bude překážet a bude se o ní bouchat, ale zas to půjde sundat a vyprat... laťka zas bude líp držet. Co myslíte?

caramilla
8. jan 2013

@palosek NEVYPLATÍ! To naprosto nepolemizuju, ale ono se mezi námi děvčaty nevyplatí šít vůbec nic 😀 😀 😀 😀 😀
Nicméně já mám v hlavě "jinej" fusak na kytaru, takovej jsi ještě nikdy v životě asi neviděla, teda doufám. Prostě ty černé unizono mi fakt vadí a napadlo mě, jak to udělat jinak 😀 Budu to šít třeba měsíc, ale bude můj a unikátní. Kytara bude stát 10 tisíc, takže fusak jí musí být hoden 😀
@anfei vítej 😉
@sinala díky, jdi zlato 😉 Ale snad seženu, třeba by to šlo v tom b. text. ještě i objednat...

jitu22
8. jan 2013

@sufik1 a co dát místo tyče něco plochého, ale takykousek od zdi, aby to mohlo být na poutkách? Nebo druhé řešení - na tu lať to udělat nalepovací na sucháč. Tak jsme to měly my se sestrou v našem pokojíčku, akorát nalepené přímo na zeď (na tapetu). Myslím, že to tehdy taťka lepil nějakým epoxidem.

palosek
8. jan 2013

@sufik1 Tak já kdysi dělala kapsář na dva ouška a věšela jsem to na dvě skoby (nebo co to bylo 😅) navrtané do zdi....byl úzký a dlouhý. široký bych dala na víc skob. Nyly barevné, tak to nevadilo 😀 Ale laťka taky není špatný nápad 😉

palosek
8. jan 2013

@caramilla ...tak to už se těším na tvůj výtvor, určo to bude bomba 😉 Z té barevné kočárkoviny z "gábinky" by to bylo taky super, ale u tebe to vidím na soft 😀 😀 😀
@anfei ahoj, další šička se zveřejnila 😉 😀 😀 😀
@janula18 já je taky vyzkoušela a nemůžu než chválit...včera jsme je měli ve sněhu a tu hodinku vydržely. Pak na nich sice byly takové jako mokré fleky zvenčí, ale když jsem je zkoušela uvnitř, tak tam byly ještě suché. Vnitřní vrstvu jsem už nedávala a malá měla ruce teplé. Ale určitě by je ještě šlo podšít něčím jemným a teplým...i beránkem 😀 , ale pak střihnout širší 😉 A určitě dát ještě gumičku tak 3-4cm od konce, aby nesjížděly, jako nám 😅 😅 😅

caramilla
8. jan 2013

@palosek nene, tipla jsi to první dobře, bude to od Gábi 😀
Jsem z toho materiálu nadšená, dneska jsme v lijáku byli 2 hodiny ve městě a totálně sucho!

papajka7
8. jan 2013

no baby ale dnes na tu normalne z vasich pocinou normalne posadilo na zadok,len som usta otvarala,krasne super,nemam slov,vsetky 😵 😵 😵 😵 😵

ucitelka70
8. jan 2013

OT, príprava na zajtrajšie meniny...... zostalo nám veľa marsmalow hmoty, super na modelovanie

veronik77
8. jan 2013

@caramilla prosím OT - manžel dělá pizzu, kámen v troubě a má problém, jak tam tu pizzu dostat... Jak to prosím dělají bežní smrtelníci? díky 🙂

lenavos
8. jan 2013

Ahoj, všimla jsem si, že někdo i háčkujete, narazila jsem na krásné návody...
http://www.kouzlenishackemajehlicemi.cz/krucek-...

ucitelka70
8. jan 2013

žienky, idem prvýkrát skúsiť vyrobiť sliz - hlavne na utierky, manželove monterky..... možno plachty..... a zaujíma ma, či môžem nastrúhať aj riadne mydlo k jadrovému mydlu - mám nejaké zbytky, kvôli vôni, aby lepšie voňalo? a ako dlho budem vedieť skladovať? predsa to budem málo používať, trebárs 3x do mesiaca....