Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky, nevíte, kde by se dalo koupit něco jako takový ten tenoučký molitan, co se jím vystužují různé obaly atp.? Nebo čím nahradit? Koketuju s myšlenkou ušít si vlatní obal na kytaru a nevím, čím bych to vyztužila 😝
@caramilla Molitan buď v bytovém textilu nebo to mívají i v některých větších hobby-marketech...
@bordino tak toho se bojím taky ale strašně bych jí chtěla je prosím tě někde střih? Nebo podle čeho jsi šila? Já to nikdy neviděla naživo 😅
A jinak bojuji s tou softshelkou 🙄 musela jsem rozšířit rukávy a teď doufám že to mladýmu bude jinak letí do koše 😝 musím ještě dodělat spousty věcí ale zatím nevím jak na to jde to pomalu ale druhá určo půjde rychleji 😕 teda doufám 😀
Ahoj, tak jako většina se přidávám ze stejných důvodů (už čtu ani nevím, jak dlouho a připadám si jak šmírák 😀 ) Tak ať je to oficiálně, doufám že mohu. Alespoň mohu trochu jednou pomoci.
@caramilla Molitan jsem před vánocema koupila přes web na http://www.holoubekprotect.cz/eshop/pryze-a-rem... mají různé, ale poštovné bylo xkrát dražší než molitan sám, tak mi ho strejda vyzvednul cestou na služebku 🙂. Jinak ho pravidělně mají v Bauhausu na Pankráci, či jak se to tam jmenuje. Mám to přes celé město, tak tam vysílám, kdo se namane 🙂. Jinak se poptej v jakémkoliv čalounictví či brašnářství apod.
@lenasss šila jsem jí podle té, co mám doma, jen větší psala jsem postup kamarádce, hodím ti to sem
fikla jsem 2,5m x cca 115cm, sešila, pak obdélník 115 x cca 42, ten jsem ze tři stran ohrnula, zapošila, pak jsem ho zevnitř našila na ten vnější šev a cca 40 cm od něj (kapsa na matraci, jedna podhrnutá strana zůstane nepřišitá), všila půlelipsy (jedna rozpůlená) s gumama, začistit, podhrnout a prošít, nacvakat patentky. Hotovo
Ahojte, chcem sa opýtať kto ste šili zo softshelu, chcem deťou ušiť rukavice na zimu lebo všetko hned premáchajú, len neviem či je to naozaj tak vodeodolné a ako rýchlo to schne. Treba dať do vnútra rukavíc asi aj niečo na zahriatie, že
holky co jste šily kapsáře a zástěny za postel - co je lepší - přišroubovat do zdi na laťku a nebo do zdi dát tyč a na to látku s ouškama???
říkám si, že že ta tyč bude překážet a bude se o ní bouchat, ale zas to půjde sundat a vyprat... laťka zas bude líp držet. Co myslíte?
@palosek NEVYPLATÍ! To naprosto nepolemizuju, ale ono se mezi námi děvčaty nevyplatí šít vůbec nic 😀 😀 😀 😀 😀
Nicméně já mám v hlavě "jinej" fusak na kytaru, takovej jsi ještě nikdy v životě asi neviděla, teda doufám. Prostě ty černé unizono mi fakt vadí a napadlo mě, jak to udělat jinak 😀 Budu to šít třeba měsíc, ale bude můj a unikátní. Kytara bude stát 10 tisíc, takže fusak jí musí být hoden 😀
@anfei vítej 😉
@sinala díky, jdi zlato 😉 Ale snad seženu, třeba by to šlo v tom b. text. ještě i objednat...
@sufik1 a co dát místo tyče něco plochého, ale takykousek od zdi, aby to mohlo být na poutkách? Nebo druhé řešení - na tu lať to udělat nalepovací na sucháč. Tak jsme to měly my se sestrou v našem pokojíčku, akorát nalepené přímo na zeď (na tapetu). Myslím, že to tehdy taťka lepil nějakým epoxidem.
@lenasss můj "návod" tu http://jituli.blogspot.cz/2012/11/hacka.html
@caramilla ...tak to už se těším na tvůj výtvor, určo to bude bomba 😉 Z té barevné kočárkoviny z "gábinky" by to bylo taky super, ale u tebe to vidím na soft 😀 😀 😀
@anfei ahoj, další šička se zveřejnila 😉 😀 😀 😀
@janula18 já je taky vyzkoušela a nemůžu než chválit...včera jsme je měli ve sněhu a tu hodinku vydržely. Pak na nich sice byly takové jako mokré fleky zvenčí, ale když jsem je zkoušela uvnitř, tak tam byly ještě suché. Vnitřní vrstvu jsem už nedávala a malá měla ruce teplé. Ale určitě by je ještě šlo podšít něčím jemným a teplým...i beránkem 😀 , ale pak střihnout širší 😉 A určitě dát ještě gumičku tak 3-4cm od konce, aby nesjížděly, jako nám 😅 😅 😅
no baby ale dnes na tu normalne z vasich pocinou normalne posadilo na zadok,len som usta otvarala,krasne super,nemam slov,vsetky 😵 😵 😵 😵 😵
Ahoj, všimla jsem si, že někdo i háčkujete, narazila jsem na krásné návody...
http://www.kouzlenishackemajehlicemi.cz/krucek-...
žienky, idem prvýkrát skúsiť vyrobiť sliz - hlavne na utierky, manželove monterky..... možno plachty..... a zaujíma ma, či môžem nastrúhať aj riadne mydlo k jadrovému mydlu - mám nejaké zbytky, kvôli vôni, aby lepšie voňalo? a ako dlho budem vedieť skladovať? predsa to budem málo používať, trebárs 3x do mesiaca....

@laeela já si ale pořád říkám, že přeci na žádný úrovni na tý poště si nemůžou jen tak říct "hele, to je obyčejně, hodím to do koše" , ne? Věřím ve šťastný konce 😎