Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Tak dnes ještě jednou zdravím a děkuji za přivítání 😉 . Přidávám svou trošku povánočního doplňování šatníku, protože náš mladý najednou vyrostl a z triček mu lezla záda. Tak jsem udělala jedno body z Mylly na ven a z fineribů MTX trička s oblíbeným bobem a žábami. Posledního krtka budu muset předělat lem u krku, protože mi blbne coverlock - podle přečtených předchozích příspěvků asi proto, že používám hardy (5000 kóny). Jehlu už jsem měnila, máte i jiný typ když se to cuchá a vynechává, pak se to páře? ☹
A omluvte kvalitu fotek, protože tomu opravdu nerozumím a foťák mám jen v mobilu 😉
@ucitelka70 mělo by to fungovat úplně stejně. trvanlivost neposoudím, já ho spotřebuju vždycky nejdýl za 5 týdnů, ale myslím, že tam není nic, co by mohlo podléhat zkáze. Nebo udělej prostě jen malé množství - 2 litry hravě spotřebuješ a aspoň ti nebude překážet velká lahev 🙂
@jitu22 vidíš, tak to bude..... čítala som na tvojom blogu...... a už dávno som rozmýšlala.... - a ty to aj mixuješ riadnym kuchynským mixerom?
@ucitelka70 obyč kuchyňským šlehačem, jak má 2 metly. Jde to i ručně, samozřejmě, ale na to jsem líná 🙂
@veronik77 na ten kámen? 😀 Vložíš to studené trouby, necháš rozehřát, uděláš pizzu a položíš ji na peč. papír nebo vysypaný plech a ten položíš na ten pečící kámen. Většinou se to prodává i s takovým plechem, co kopíruje tvar kamene. Má to být přímo na tom položené, aby to teplo sálalo do plechu 😀
@caramilla tak takhle bych to dělala také... 🙂 Ale mhd to dával přímo na kámen, že tam nesmí být izolační vrstva. Takže po celé kuchyni mouka, trouba zadělaná, kámen zadělaný, spousta nádobí a kdo to bude mýt? A to nová myčka dorazí až zítra... ach jo Ale pizza je z toho moc dobrá 🙂
@bordino pytel krásný, ale jak si dítko nechce spát 🙂
jo u nás se včera odmítalo spát 😖, a manžel na to neměl nervy, takže jsem v 9večer zaplula s holkama do postele, Alžbětka nám odvyprávěla Karkulku a vytuhli jsme všechny 😀 vzbudila jsem se v půlnoci a to sem se chtěla učit ☹ chjo, dala jsem si za cíl že včera dodělám specku a ono houby, jsem teprve v půlce ☹
@lucijan taky tlapkama 😀 No záleží, čemu říkáš normální rovnosteh, já mám Berninu Auroru s laserovou patkou pro volné quiltování 😉 , ale jde to i na normálním, vypneš spodní zoubky, úplně povolíš přítlak patky a šiješ třeba látací patkou. Důležité je mít rukavice, stačí takové ty zahradnické s ťupkama na dlaních, ona ta látka strašně klouže
@caramilla Dík za tipy, jehly jsem už měnila, ale neštelovala jsem utažení nití a po fineribu byl ten krtek z biobavlny ze ŠD a už to jede dobře. Jen mi ta nit jakoby před jehlou drhne a jednou se mi trhla, ale steh vypadá pěkně, tak to přežiju 😉.
Mohu ještě jeden dotaz - mám nýtovací kleště od Prymu Vario, nyní hlavně na dětské druky a druky nemůžu do toho sehnat, ty české jsou moc malé, nemáte někdo tip, kde je koupit? 🙂 Děkuji moc.
@bordino jo tu jsem viděla na youtube a koukala jsem jak péro z gauče, jakej je to zázrak moderní vědy a techniky, jak to samo zpomaluje a zrychluje 😵
ta aurora je asi trochu jiná liga, než můj brother - ale stejně, jak se tam ta deka narve, když prosíváš prostředek, pod to rameno? (tuším, že odpověď je "blbě", ale přesto 😀 )
@lucijan no ona Aurora na to, že má být spšl pro qouiltařky, tak má strašně málo prostoru 😠 takže opravdu blbě 😀 😀
chce to použít tenký vatelín a deku srolovat. Volné q. má aspoň tu výhodu, že nemusíš obšívat geometrické tvary a pořád otáčet, prostě jedeš na kousku, pak poposuneš a jedeš dál... koukám na tvé bydliště, Roztoky u Prahy?

http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=2738
Nejsem si jistá, jestli to bude fungovat, přece jenom v těch "lepších" mýdlech je spoustu "věcí" navíc... Co přidat éterický olej? Případně do máchání...
Ad životnost - peru v něm hodně sporadicky, porotože máme spoustu fleecových věcí + kapsovky a nic se s ním neděje, maximálně se z něj trochu odloučí voda...