icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lucijan
9. jan 2013

@bordino a ještě - čtverce sešíváš na OL nebo na auroře a necháváš nezačištěný?

bordino
9. jan 2013

@lucijan na auroře a nezačištěný, pak se prošijou a nikdy se mi nic nevytřepilo. Kdybys chtěla pak prošít u nás, stroj je ti k dispozici.

vevercam
9. jan 2013

@laeela ještě se vracím k tomu merinu, mylly interlock má gramáž 190g/m2 a pružné merino ze ŠD 230g/m2, ale tlustší je kupodivu ta mylly vlna, ta ze ŠD je jakoby hutnější a tenčí, pro mne ale pocitově příjemnější (méně kouše)

lenasss
9. jan 2013

moje první softshelka 😅 je nic moc ala na to běhání do školky a zpět snad bude stačit 😝

lenasss
9. jan 2013

ještě fotky 😀

barcav
9. jan 2013

@lenasss ta je super 😵
já jsem se dostala k ušití přebalovací podložky, nakonec z Pulu 😀 a ještě svrchňáčky a plenka, aby Samík ladil 😀 a jedna čepka z lamy pro Maxíka 🙂

laeela
9. jan 2013

@vevercam díky za obsáhlé info. Zkusím juknout na to pružné merino na ŠD, potřebovala bych dětem - malým i větším našít nátělníky a spoďáry pod kombinézy a oteplováky. A to z Mylly se mi zdá tenoučké, udělala jsem zatím jen prckům.

macin73
9. jan 2013

@bordino koukám, že bys mi asi dokázala poradit... jak jsem si kupovala rovnosteh, chtěla jsem i nějakou průhlednou patku... paní v Ragosu manželovi proaktivně prodala jakousi quiltovací.... teď jak jsem se konečně dostala k přišívání aplikace, tak jsem ji chtěla použít... no ale trochu problém... ono ji nemá co vést, že? resp. vedu ji já a když cuknu, prostě udělá delší steh, chápu to správně? asi to bude tato: http://www.ragos.cz/prislusenstvi-sicich-stroju...

beky52
9. jan 2013

@rina76 ajked na dlhé rozprávanie...ale su krásne..🙂..máš užasnu prácu 😉

rina76
9. jan 2013

@beky52 děkuji😉

rina76
9. jan 2013

@macin73 přesně tak, mám ji taky doma a zkoušela jsem ji na aplikace a chce to dlouhý trénink - já to nakonec vzdala, ale viděla jsem video a bylo úžasný a vypadalo to jednoduše

danielahe
9. jan 2013

ahoj holky, uz vas sem chodim ocumovat dlouho 😀 😀 😀 😀 😵 😵 😵 😵 a smekam, vase tvorba je uzasna 😵 😵 😵 😵 , ja se k siti vratila po nekolikalete pauze a ani teda pred tim neslo o nic svetoveho, takze se snazim neco vytvorit, aby to bylo nositelne 🙂 zatim nemam nafoceno, ale neco uz je vytvoreno a az bude nejaka vase hromadka, rada bych se zucastnila 🙂 , ne ze bych toho mela doma malo 😀 😀 😀 😀 😀 , ale kdyz je pekna latka, proc ne 😀 🙂

daisyr
9. jan 2013

@vevercam @laeela k tomu merinu z mylly, ono je totiž asi nakonec o fous těžší, než udávají, tak proto je asi i pocitově silnější (to z ŠD neznám), když jsem dělala hromadu, tak my balíčky s merinem vycházeli ve skutečnosti těžší, než teoreticky odhad 😉

daisyr
9. jan 2013

Jinak teda, když vidím ty vaše krásné výtvory, tak se úplně stydím sem dávat to své malé dílko, ale tak, aby bylo vidět, že si ještě občas za ten stroj také sednu 😀 😀
Recy triko + mylly hrošíci a jedny obyč. tepláčky 😉
Jo a na aplikace se příště asi zase vykašlu, trvalo to déle než samotné tríčo a výsledek chabý :-/, budu asi zase jen obdivovat ty šikovnější 🙂

caramilla
9. jan 2013

@veronik77 tak to by zase mě nikdy nenapadlo 😀 My máme takový hodně hrubý kámen, má takový "pískový" povrch, z toho bych tro nedostala už asi nikdy 😀

caramilla
9. jan 2013

@lenasss Vždyť je úplně úžasná 😎

Já netvořím, tak alespoň, jak Jasmína včera dělala křížaly. Musela jsem je vyfotit, to fakt krájela ona! 😀 Resp. teda prý miminko...

Tchýně dostala od Ježucha sušičku na ovoce a až na to, že to suší 6 jablek tejden, tak ty křážaly jsou absolutně mňamozní 😀

veronik77
9. jan 2013

@caramilla to víš, muži jsou z Marsu a ženy z Venuše 😀 Já bych tam taky dala papír, abych to pak nemusela drhnout... 😉

bordino
9. jan 2013

@macin73 to je přesně patka na volné quiltování a ano, tohle přesně dělá. Tu musíš mít vypnutý zoubky i přítlak a jet plynule, jinak máš každý steh jinka dlouhý. Právě v tom je ta Aurora tak "revoluční", že ti ten laser tu délku hlídá a když jedeš moc rychle, řve jako kráva :D Ale stejně to chce moře cviku. Já se přiznávám, že nakonec tu laserovou nepoužívám, ten řev mi vadí :D

piecee
9. jan 2013

@daisyr ty jo ta hrošíková látka je krásná🙂)

daisyr
9. jan 2013

@piecee v tyrkysu byla snad ještě hezčí, ale tu já nemám 🙂

macin73
9. jan 2013

@bordino no nazdar, tak to asi nedám... 😖

bordino
9. jan 2013

na aplikace je to fakt nepoužitelný nebo jen pro vyšité ruce
@macin73

lenasss
9. jan 2013

@caramilla děkuji ale je široká kolem krku tak pořád přemýšlím jak na to.Přešívat to nechci spíš udělám jen nákrčník třeba z lamy nebo fleecu a bude

macin73
9. jan 2013

@bordino tak to ještě počkám 😀

bordino
9. jan 2013

@macin73 čekáním se nevyšiješ 😀

ucitelka70
9. jan 2013

Aj ja dávam foto -darček pre vnúčika k dnešným meninám v akcii - pyžamko a vankúšik

caramilla
9. jan 2013

holky, jak se plete tenhle vzoreček???

palosek
9. jan 2013

@kalman tak koukám, že víc lidí strihlo do tohodle vyplnku. 😀 Já chtěla už před svatkama, ale nevyšlo to. 😅 😅 😅

luvie
9. jan 2013

@zuzu_epona krásné plenky - zrovna jsem na podobné koukala v obchodě, ale ty tvoje jsou ještě mnohem lepší - jsou jednovelikostní? nemáš prosím někde střih k zaposlání?

zuzu_epona
9. jan 2013

@luvie Strih som si urobila sama - obkreslila som kapsovku BumGenius, ktoru som kupila v bazare 🙂 je to jednovelkostna plienka, zmensuje sa patentkami. Dobre strihy sa daju stiahnut napriklad tu: https://sites.google.com/site/latkovky/home