icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

maryol
9. jan 2013

krásne výtvory!
@daisyr hrošíci sú super!
moje trochu od veci: tričko s ručnou výšivkou, no odfotiť svetlú výšivku na čiernej je celkom umenie...

snowwitch
9. jan 2013

@maryol Teda to je úžasný, jak dlouho jste to vyšívala?

kofinek
9. jan 2013

@caramilla ajeje, tu niekto potrebuje zladit Jasminku k pompdelux, vsakze? 😀 bohuzial netusim a neporadim...

zikie
9. jan 2013

Tak konečně i já jsem se rohodla zabordelit celý byt a střihnout pořádně do lamy.Chtěla jsem trochu konkurovat mým milovaným nextím chlupatkám. Zpracování ani foto zatím nic moc, ale drobek je v ní krásnej( foto nemám, protože má ted chudák laryngitidu a není úplně ve fotící náladě)

bordino
9. jan 2013

Konečně hotov můj dlouhodobý rest, noční plínky. Nejsem v noci schopná přebalovat, dítě bývá ráno komplet počůrané 😅 17 vrstev bambusu by snad mohlo mít dobrou savost 😎

maryol
9. jan 2013

@snowwitch ďakujem, napodiv to ide veľmi rýchlo, ten rukáv asi do 2h hotový (nestopla som si ) dlhšie mi trvalo, kým som si vzor vymyslela 😀 😀 😀

zikie
9. jan 2013

@bordino Akorát jako dlouho to bude schnout....

caramilla
9. jan 2013

@kofinek 😀 No, přišla mi na MMB za 190 kč drahá. Koupím radši vlnu za 100 kč a budu ji 8 hodin plést a pak bude moc velká nebo malá ... 😀

beky52
9. jan 2013

@ucitelka70 všetko naj Alexovi🙂

beky52
9. jan 2013

@daisyr krásne si pošila.. 🙂 🙂 🙂 a tie aplikácie su super..to tak býva,že nám zoberu viacej toho času ako samotné šitie..ale stojí to zato🙂

bordino
9. jan 2013

@zikie nebude, nejvíc jsou tři vrstvy najednou a zbytek je systém dvouvrstevných skládaček, do jedné pleny přijdou tři poskládané 😉

petkon
9. jan 2013

konečně jsem dokončila dárek pro neteř - nosítko na panenku. A nákrčníky. Fotky jen z mobilu - tak nic moc.

kalman
10. jan 2013

@palosek JO já chtela púvodne z toho výplnku tepláky ale tobych je mnela hned špinavý a nová burda mne inspirovala 🙂

piecee
10. jan 2013

@zikie ty jo chlupatka krásná🙂 btw:to je uplět dinoušovej?chci objednat kousek z vesele jehlicky...stojí to za tu cenu?je dobrej?

piecee
10. jan 2013

@bordino ty jo plenky jsou parádní tolik vrstev by jsme potřebovali i přes den🙂) co to máš za materiál?

zikie
10. jan 2013

@bordino Tak to joooo... @piecee jj, dinoušovej úplet, je tenší-prostě jednolíc, ale barvy jsou boží.Celkově se mi líbí moc- i manžel z něj byl nadšenej. A výborně se bude hodit i na aplikace...

endousek1
10. jan 2013

Ahoj holky,
ja se tady teda moc nevyskytuju, tak nevim, kam to psat, jsem spis na nossenideti.cz, ale prave delam hromadu z mtx na teplakoviny, jednolice, oboulice, fin. a par dalsiho a zatim je dost veci tesne pod minimem, tak kdyby jste se chtely pridat, rada vam odkaz na tabulku pooslu na mail. Vas mail prosim na a.vladykova@seznam.cz Tesim se na pripadnou spolupraci.
Endousek ND

zojec
10. jan 2013

@bordino nechces aj mne usit nocne plienky?? :D :D ja uz som vcera obzerala aj bazar, ze zakupim potrebujem 2ks a teda vobec sa mi do toho nechce 😕 😕 esteze mam doma zo 3metre latky na plienky 😖 som leniva ako vos, uz tyzden som za stroj nesadla... ale tak snad chut coskoro pride 😉

zojec
10. jan 2013

@maryol jeminenku.. a to len tak z hlavy tam vysivas?? nic nakreslene nevidim.. 🙂 krasne 😉

piecee
10. jan 2013

@zikie tak to jsem ráda🙂 diky za info zkusím zpronevěřit doma trochu peněz a objednat moc se mi líbí i to plátno dinoušový🙂 ty to máš odkud?

piecee
10. jan 2013

holky prosim potkaly jste někde návod jak ušít KAPSU DO ŠVU??manžel chce mikynu a já to pořád odkládám pže se bojím těch kapes 😅 navod jsem nasla na sikulici.cz ale z toho nejsem vubec moudra 😨 děkuji moc

veronik77
10. jan 2013

@piecee na farbenmixu - u těch nových soft. bund

veronik77
10. jan 2013
mamata
10. jan 2013

@veronik77 ahoj, máš IP

lenasss
10. jan 2013

prosím vás jedna OT.O kolikdní se vámspozdí rodičák když to jde na tu Skartu? vždycky jsem to do desátého měla na účtu a dnes nic 😒

ruskea
10. jan 2013

@maryol Ahojky, mohla bych tě poprosit o radu, jak takhle krásně vyšívat? 😀 Chtěla jsem to zkusit, ale jsem v tomhle úplný dřevo a nikdy jsem nevyšívala. Kdybys měla nějaký tip třeba i na knížku nebo stránky, budu moc ráda. Chtěla bych se do tohoto umění trochu více zasvětit 😀 😀 Moc moc děkuji

bordino
10. jan 2013

@piecee bambusové froté z MTX a vkládačky bambus flís tuším ze ŠD, už nevím přesně, je to kupované ještě pro J1 😀

bordino
10. jan 2013

@veronik77 verčo já bch se na ně mrkla, jak budou vypadat naživo, pokud bych mohla

veronik77
10. jan 2013

@bordino odstřižek toho čeveného mám doma, tak Ti to pak vezmu... Modrý beru poprvé 🙂 Jsem sysel, to je děs...

piecee
10. jan 2013

@lenasss mě se zpožďuje cca o 2 dny podle toho co je zrovna za den ..měla jsem taky vždy 10 ale teď tak 12 a dýl..když to vyhází na víkend tak ještě déle :(