icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mamata
11. jan 2013

dobré ráno, švadlenky, nevyšťouraly byste některá doma metr této mojí srdeční záležitosti??
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
děkuji předem

zikie
11. jan 2013

@evinka @lilly2711 Takhle nějak jsem to myslela akorát s širokými kimono rukávky...

piecee
11. jan 2013

KARNEVAL...holky všem moc děkuji za inspiraci na masky snad něco vybereme🙂 moc se mi líbi dinosaur (u nás teď i frčí vše s donošema) chtěla bych jen ostny (trojuhelniky) na zada jen nevím jestli to bude držet postavený?něčím to vycpat?
@animal právě máme to stejný...mladšímu jsou necelé 2roky ten na sobě nic nesnese a staršímu sice už 3 ale ten taky nemá rád když ho něco omezuje v pohybu 🙂) navíc máme karneval-zpívánky a tanečky takže se v tom budou ještě hýbat musím vymyslet něco co by neztratili nezničili atd 😀

jo moc se mi líbilo toto (viz obrázek) ale to je pro malinký prcky a je to strašně roztomilý 😵

piecee
11. jan 2013

ještě se mi líbí toto suepr nápad ale to by mi starší nenosil🙂)

bordino
11. jan 2013

@piecee to musím ušít Jáchymovi :D

palosek
11. jan 2013

@mamata nemám ☹ Ale může být hromádka 😀 😀 😀

mamata
11. jan 2013

to právě dělá endousek, ale tam jsme se vyšplhaly na 2 metry ze 6ti

anastazieb
11. jan 2013

@anfei chystám se je koupit... takže zatím druky nevím. Ale nějaké druky od Prymu na to taky nejdou?

caramilla
11. jan 2013

@kamishek tý jo, to jsou úžasné dárky. A ten hrnek s kočkou máme doma taky 😀 A fotky máš krásné!

@palosek moc hezké 😉

@anfei dotaz jsem chytla už poprvé, ale klešně neznám, nemám, neporadím 😉

caramilla
11. jan 2013

@bordino a to jako jen tak? Že druhý den si doma bude hrát na čarodejnici a maminka má šít? 😕

ucitelka70
11. jan 2013

@lilly2711 mojka, držte sa, rozmýšľala som, čo takým spôsobom ušiť ako kojo veci? s preložením dvoch vrstiev? aby nemuseli byť patentky? veľmi náročná vec vás čaká.... verím ti, že máš stiahnutý žalúdok, kto by nemal?

kuna
11. jan 2013

@jieff ne, furt nevim, jak se ta latka jmenuje 😀 😀 Snad to do leta zjistim 😉

zojec
11. jan 2013

@lilly2711 drzte sa, myslim na vas 😉 tiez ma napadlo, rukav po dlzke na patentky, a tak isto vpredu, mozno cely predny diel aby sa dal odpatentkovat. urobila by som to ako bodynko, medzi nozkami tiez patentky 😕 suchac sa mi velmi nepozdava, pri rozopinani robi velky ramus..
a prislo mi nove ottbre.. toto sa im vynimocne podarilo 😉 krasne kusky tam su, naozaj 😉

lilly2711
11. jan 2013

@snowwitch dik pozerala som na ne, ale bohuzial, ked priratam k cene este postovne do UK tak je to uz na mna vela ( najmä vo vidine nasich buducich vydavkov ☹ ) ale vdaka. Mrzi ma to, lebo tu u nas nemaju ktovieaku kvalitu tych capaciek a vsetko je cina. Ked som sa na to pytala, tak mi povedali, ze co robim z toho vedu, ze ved to su len capacky 😠 😠 😠 😠 .

@palosek dik moja, ale kedze Nellie bude mat jazvu cez cely hrudnicek od krku az k brusku a musi to mat dlho odhalene, skor podla mna prichadza do uvahy bud teda rozopinatelny stred, alebo na sposob zaväzovania, ale rukavy podla mna musia byt odopinatelne v strede, lebo sice nie som zdravotnik, ale ako prezleciem dietatu s dlahami a kanylami pyzamko bez odpojenia a pomoci sestricky ????
A material...no neviem, je tam celkom teplo, ale dost prievan, lebo Nellie bola stale na otvorenom oddeleni JIS a tam nie su nikde dvere, cele je to otvorene, takze dost prievan, co mi strasne vadi.( nehovoriac o zvukoch, este teraz mi brnci v usiach 😠 )

@laeela dakujem

@zikie tento napad sa mi paci, ale ako som uz pisala, da sa dieta obliect - rukavy, ked ma pozapajanu kanylu? Bez toho, aby prisla sestra. Chcem sa o nu postarat sama a odopinatelne rukavy az ku krku mi pridu neskodne a napomocne, proste ich pozapinam len do dlahy. Ale to zaväzovanie beriem, uz som si to nacrtla a dakujem.
@evinka pozerala som, ale chcem s rukavmi, lebo mne bola zima uz len pri pohlade na nu, a ked som este citila tie zimne rucky, tak hroza. Neviem ako dlho bude na pooperacnej JIS, ale uz od poslednej hosp. som si dala predsavzatie, ze pyzamo musi byt.

lilly2711
11. jan 2013

@zojec hm...to ma nenapadlo, ze ako body, ale hej dobry napad, pisem si ( teda kreslim 😀 ) a uz letim sit, lebo este nemam ani dopecene a decka uz od rana frflu, ze sa zjedli vsetky spaldove zemle 😝

bordino
11. jan 2013

@caramilla druhý den byly čarodějnice a já přípravu trestuhodně zanedbala 😀

palosek
11. jan 2013

@lilly2711 já myslím, že ty sama máš úplně nejvíc zkušeností a že vymyslíš a ušiješ něco úplně báječného. 😵 😉 Budeme na vás myslet, ať vše dobře dopadne. 😵 🙂

lilly2711
11. jan 2013

@palosek jej dakujem za poklonu, ale neviem, ci ked ide o taku vec, ci sa budem vediet sustredit. Hnevaju ma aj tie topky, ale s tymi uz nic nenarobim a priznam sa, ze uz sa mi nechce ich riesit, lebo od pred Vianoc nerobim nic ine, len riesime v com to nase ditko bude chodit doma a tam. A inak mysliet na tieto pyzama je pre mna sposob ako nemysliet na co tam ideme.

lilly2711
11. jan 2013

@palosek inak mimochodom, ja tie pyzamka tam chcem potom nechat pre druhe deticky, takze chcem aby boli naozaj superne 😀 😀 😀

palosek
11. jan 2013

To je dobré...já taky šiju, abych nemusela rozmýšlet nad jiným (jinak bych se z toho zcvokla) 😀 😀 😀
Pokud tam budeš pyžámka nechávat, tak to chce nějaký univerzál. 😉

sufik1
11. jan 2013

@lilly2711 co udělat něco takového? http://www.mamaobchod.cz/tehotenske-nocni-kosil... chci si ušít takovou kojicí noční košili

já bych teda i ty rukávy udělala na patentky celé a držely by jen od podpaží zadem ke krku. A eventuelně i odepínací kus boku, až klidně k pupíku... a nebo ještě líp, jedna strana rozepnout na boku celá a druhá sešitá. Něco jako ty zavinovací bodýčka...
A na nožičky taky potřebuješ nějaké rozepínání?

komisakpd
11. jan 2013

@snowwitch

@lilly2711

my mame od @ardila dadoos...capacky..a su teple, to je fakt..ale myslim ze v kazde capacke sa dost potia nohy...ale dadoos su dobre capaky...odporucam

maly_prcek
11. jan 2013

@piecee Davi to má podobně, tak mu vadí, když ho něco omezuje v pohybu a mně napadl "pirát" - harémky gatě, tuničkoidní košile, vestička, na hlavě šátek (to nosil v létě, to by snad prošlo), domaluješ fousy... A ještě takový klobou, jak měl Johnny Depp v pirátech z karibiku 😵 ... ale ten by si asi sundával.

zikie
11. jan 2013

@lilly2711 V českých nemocnicích většinou sestřičky nechají na pokoji takový špuntík a když potřebuješ, infusi vypneš( je na to takové kolečko, které utlačí hadičku kterou ta tekutina teče) a ty na konec který zůstává na ručičce dáš ten spuntík. Na ruce zůstává jen malý kousek té hadičky, který širokým rukávem v pohodě protáhneš.

caramilla
11. jan 2013

tak výsledek včerejšího sledování debat, něco jsem u toho dělat musela 😀
Podle návodu od @zikie - pleteno teda na 5ti jehlicích 😀

Dneska jsem teda na teploměru hledala rtuť 😀 Jsem si odvykla ji hledat pod nulou 😀 😀 😀

maly_prcek
11. jan 2013

@zikie Mně to teda sestřičky nedovolily odepínat si infuzi sama, když jsem ležela v těhu na gynekologii (i když na tom nic není), prý nařízení...

jieff
11. jan 2013

my letos pujdeme za amnestovaný, všichni 4 máme pruhovaný trička a nějaký to číslo ale americký filmy si tam přilípnem 😉 nic moc kreativního, ale už nestíhám vymýšlet...

caramilla
11. jan 2013

@jieff to je vtipný, a příští rok sundáš čísla a půjdete za námořníky 😀

kamishek
11. jan 2013

@caramilla díky za pochvalu fotek 🙂 vcelku ujdou na to, že některé byly focené při končícím slunku na ISO 800 a některé večer při žárovce... ale dělat to často bych nemohla, to byl děs, to hledání správného úhlu a kompozice... fuj, divím se, že se vám (co prodáváte) tohle chce dělat často... 😝 😝