Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
KARNEVAL...holky všem moc děkuji za inspiraci na masky snad něco vybereme🙂 moc se mi líbi dinosaur (u nás teď i frčí vše s donošema) chtěla bych jen ostny (trojuhelniky) na zada jen nevím jestli to bude držet postavený?něčím to vycpat?
@animal právě máme to stejný...mladšímu jsou necelé 2roky ten na sobě nic nesnese a staršímu sice už 3 ale ten taky nemá rád když ho něco omezuje v pohybu 🙂) navíc máme karneval-zpívánky a tanečky takže se v tom budou ještě hýbat musím vymyslet něco co by neztratili nezničili atd 😀
jo moc se mi líbilo toto (viz obrázek) ale to je pro malinký prcky a je to strašně roztomilý 😵
to právě dělá endousek, ale tam jsme se vyšplhaly na 2 metry ze 6ti
@anfei chystám se je koupit... takže zatím druky nevím. Ale nějaké druky od Prymu na to taky nejdou?
@lilly2711 mojka, držte sa, rozmýšľala som, čo takým spôsobom ušiť ako kojo veci? s preložením dvoch vrstiev? aby nemuseli byť patentky? veľmi náročná vec vás čaká.... verím ti, že máš stiahnutý žalúdok, kto by nemal?
@lilly2711 drzte sa, myslim na vas 😉 tiez ma napadlo, rukav po dlzke na patentky, a tak isto vpredu, mozno cely predny diel aby sa dal odpatentkovat. urobila by som to ako bodynko, medzi nozkami tiez patentky 😕 suchac sa mi velmi nepozdava, pri rozopinani robi velky ramus..
a prislo mi nove ottbre.. toto sa im vynimocne podarilo 😉 krasne kusky tam su, naozaj 😉
@snowwitch dik pozerala som na ne, ale bohuzial, ked priratam k cene este postovne do UK tak je to uz na mna vela ( najmä vo vidine nasich buducich vydavkov ☹ ) ale vdaka. Mrzi ma to, lebo tu u nas nemaju ktovieaku kvalitu tych capaciek a vsetko je cina. Ked som sa na to pytala, tak mi povedali, ze co robim z toho vedu, ze ved to su len capacky 😠 😠 😠 😠 .
@palosek dik moja, ale kedze Nellie bude mat jazvu cez cely hrudnicek od krku az k brusku a musi to mat dlho odhalene, skor podla mna prichadza do uvahy bud teda rozopinatelny stred, alebo na sposob zaväzovania, ale rukavy podla mna musia byt odopinatelne v strede, lebo sice nie som zdravotnik, ale ako prezleciem dietatu s dlahami a kanylami pyzamko bez odpojenia a pomoci sestricky ????
A material...no neviem, je tam celkom teplo, ale dost prievan, lebo Nellie bola stale na otvorenom oddeleni JIS a tam nie su nikde dvere, cele je to otvorene, takze dost prievan, co mi strasne vadi.( nehovoriac o zvukoch, este teraz mi brnci v usiach 😠 )
@laeela dakujem
@zikie tento napad sa mi paci, ale ako som uz pisala, da sa dieta obliect - rukavy, ked ma pozapajanu kanylu? Bez toho, aby prisla sestra. Chcem sa o nu postarat sama a odopinatelne rukavy az ku krku mi pridu neskodne a napomocne, proste ich pozapinam len do dlahy. Ale to zaväzovanie beriem, uz som si to nacrtla a dakujem.
@evinka pozerala som, ale chcem s rukavmi, lebo mne bola zima uz len pri pohlade na nu, a ked som este citila tie zimne rucky, tak hroza. Neviem ako dlho bude na pooperacnej JIS, ale uz od poslednej hosp. som si dala predsavzatie, ze pyzamo musi byt.
@palosek jej dakujem za poklonu, ale neviem, ci ked ide o taku vec, ci sa budem vediet sustredit. Hnevaju ma aj tie topky, ale s tymi uz nic nenarobim a priznam sa, ze uz sa mi nechce ich riesit, lebo od pred Vianoc nerobim nic ine, len riesime v com to nase ditko bude chodit doma a tam. A inak mysliet na tieto pyzama je pre mna sposob ako nemysliet na co tam ideme.
To je dobré...já taky šiju, abych nemusela rozmýšlet nad jiným (jinak bych se z toho zcvokla) 😀 😀 😀
Pokud tam budeš pyžámka nechávat, tak to chce nějaký univerzál. 😉
@lilly2711 co udělat něco takového? http://www.mamaobchod.cz/tehotenske-nocni-kosil... chci si ušít takovou kojicí noční košili
já bych teda i ty rukávy udělala na patentky celé a držely by jen od podpaží zadem ke krku. A eventuelně i odepínací kus boku, až klidně k pupíku... a nebo ještě líp, jedna strana rozepnout na boku celá a druhá sešitá. Něco jako ty zavinovací bodýčka...
A na nožičky taky potřebuješ nějaké rozepínání?
@piecee Davi to má podobně, tak mu vadí, když ho něco omezuje v pohybu a mně napadl "pirát" - harémky gatě, tuničkoidní košile, vestička, na hlavě šátek (to nosil v létě, to by snad prošlo), domaluješ fousy... A ještě takový klobou, jak měl Johnny Depp v pirátech z karibiku 😵 ... ale ten by si asi sundával.
@lilly2711 V českých nemocnicích většinou sestřičky nechají na pokoji takový špuntík a když potřebuješ, infusi vypneš( je na to takové kolečko, které utlačí hadičku kterou ta tekutina teče) a ty na konec který zůstává na ručičce dáš ten spuntík. Na ruce zůstává jen malý kousek té hadičky, který širokým rukávem v pohodě protáhneš.
@zikie Mně to teda sestřičky nedovolily odepínat si infuzi sama, když jsem ležela v těhu na gynekologii (i když na tom nic není), prý nařízení...
my letos pujdeme za amnestovaný, všichni 4 máme pruhovaný trička a nějaký to číslo ale americký filmy si tam přilípnem 😉 nic moc kreativního, ale už nestíhám vymýšlet...
@caramilla díky za pochvalu fotek 🙂 vcelku ujdou na to, že některé byly focené při končícím slunku na ISO 800 a některé večer při žárovce... ale dělat to často bych nemohla, to byl děs, to hledání správného úhlu a kompozice... fuj, divím se, že se vám (co prodáváte) tohle chce dělat často... 😝 😝

dobré ráno, švadlenky, nevyšťouraly byste některá doma metr této mojí srdeční záležitosti??
http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
děkuji předem