Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@animal čau! daří se bohužel furt stejně. Ještě jsem s ním, nedávno začal makat, tak uvidíme. Já bohužel ještě stále práci na plný úvazek nemám, chodím jen na brigádu na poloviční, to bych ani sama být nemohla. Včera jsem zrovna našla jednu prodavačku na plnej, tak tam v pondělí jdu na pohovor. Novej tatínek v nedohlednu.
holly my jsme opět nemocný :( takže asi karnevalový-zpívánky asi nehrozí .....jinak holky konečně jdu něco taky přispět…předem se omlouvám za kvalitu fotek vůbec to na mě nejde vyfotit ale snažila jsm se …tunika (střih zde http://tanitisis.wordpress.com/patterns/ariadne... ) super akorát jsem vytáhla vel, M a je mi to krapet větší řekla bych🙂)ale zase ze zbytku látky takže to tolik nebolí byla testovací,pak mikyna konečně první kt. se mi povedla a zároveň je moje nejoblíbenější ,pexeso, pyžamko pro staršího z xlet starého upletu co mi tu ležel a nakonec malej kabátek pro budoucí miminko sestřenice akorát ještě dodat patentky
@lilly2711 skus pozreit tu: http://www.snugglefeet.com/ , ja som od nich zvykla objednavat 😉 len neiem ci maju aj zateplene.. http://www.snugglefeet.com/baby-shoes.html
děkuji holky vážím si pochval o šicích mistriň 😵
@animal triko je super i moc pěkný střih udělaný,jen bych asi udělal ještě menší (i když teda já a velikost S je dost vtipná kombinace 😀 😀 ) a nebo ho trochu zúžit pže je dost široký je mi jasný že je to záměr ale vypadám v tom trochu těhotně 😀
@maly_prcek ty jo díky za tip pirát by byl mladší syn uplně užasnej už ho vidím v těch harémkách 😀 😀 btw:teda jestli půjdeme no když je starší syn nemocnej:(
@anastazieb @caramilla Holky dík moc. Na ty kleště nedám dopustit, žádné kladívko, přesné nacvakání a i ty Prym druky mi přijdou kvalitnější takové preciznější.Používám je i na očka na protažení šňůrek nebo ty velké knoflíky ke kalhotům a to vše se sehnat dá. Ale napsala mi paní z Ragosu, že snad by mi to objednali, tak uvidím. Dřív mi je vozil manža ze služebek z německa, tam to mají v každé galanterce, tak měl ve volnu cíl 😀
Holky, naprosté OT, ale jak víme, tady se ví a zná všechno. Rodila jste některá na porodním vaku? Jaké to je? I z pohledu PA?
@piecee tunika je vážně moc hezká, začala jsem se na ní (zatím pouze psychicky) chystat hned jak si na ní dala odkaz... ale co mi zatím hlava nebere, že tu všechny šijete tak rychle - jeden den najdu střih, druhý mám hotovo... no, třeba se k tomu taky někdy dopracuju...
Jdu tedy doopravdy něco dělat a jdu si aspoň připravit střih - chápu to správně, že je lepší zvolit menší velikost? Normálně jsem na pomezí M a L, tak bych si udělala idealisticky M...
@crawler na vaku jsem rodila Janu, celkem mě to zklamalo (chtěla jsem porodní židličku a nějak mi ji PA nechtěla dát - důvod netuším, ale pamatuju si něco o tom, že na to nebudu mít sílu -no při porodu jsem nad tím teda moc už nepřemýšlela a doteď mě to trochu mrzí, že mi ji nedonesla....), jednu nohu držela PA a druhou jsem měla zapřenou o manžela, ale na pytli jsem byla asi posledních 10 minut u porodu...neměla jsem se o co zapřít a ani nějak využít gravitaci (byla jsem tam de facto v poloze jako v pololeže na koze...) - takže pro PA asi dobrý, pro mně nic moc...Předchozí 2 porody jsem musela rodit na koze (oba předčasné KP s preventivním nástřihem před tlačením) a co do "stability" to bylo pro mě lepší (i když nejradši bych fakt volila vertikální polohu)
@caramilla moc pěkná čepice a moc chválím "neanglická" očka, vypadá to tak o hodně líp! Jo a pajcla jsem tvoje softshellky pro Janu
@piecee Tak mám si tu tuniku vůbec stahovat, když normálně nosím velikost XS? Já už nemám jak jít dolů... Leda střihnout bez přídavků na švy a budu mít cca XXS 🙂
@maly_prcek Taky mám normálně XS-S, zkusím to XS a dám vědět. v nejhorší ji budu mít v zásobě na(doufám) další těhotenství...
@palosek no já bych šila Janě i něco jiného než jen růžovou a červenou a fialovou, ale ona skoro nic jiného na sebe nevezme ☹ a když už, tak ať to má aspoň kittynku nebo nějakou kytičku...koupila jsem ve výprodeji na příští rok v tescu super kabátek, leč hnědý ☹ a ona si ho ani nechtěla zkusit...musím přešít knoflíky na růžovo a udělat nějakou nášivku (nebo doufat, že ji to za rok opustí, ta růůůžová vlna...). MMCH měla zkusit Jiříkovy softky (kvůli velikosti) a protože byly hnědé, tak byl řev...no comment ☹

@maly_prcek @zikie já jsem si infuze odepínat sama mohla, ale bylo to na palici, když po pěti minutách začala řvát, že jsem odepnutá ☹
@caramilla krásná čepka 🙂
@palošek trička jsou nádherný ;)
@lilly2711 držte se, ať je Nelli brzo v pořádku ;)