Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
prosim ako je to s gumickami? Ked mam lastin a treba mi do nohavickovej, aku dlzku jej dat? Lebo pri strihu je sice nakreslene miesto, ale dlzka gumicky nie. Naposledy co sme opravovali staru s kamoskou tak na viac raz odoberala. budem vdacna za odpoved.
@ucitelka70 viem caramilline poznam...ale boli tu este jedne..
Ahoj holky, občas tady nakouknu a pokochám se vašimi výtvory 🙂 Chtěla bych si koupit nový šicí stroj s overlockovými stehy. Mám teď starou Veritasku, se základními stehy a už začíná blbnout - vynechává stehy, i když mi ji manžel kompletně vyčistil a promazal. Tak bych se chtěla zeptat, jestli některá z vás nemá zkušenosti s šicím strojem Brother BN2700? Nebo případně nějaký do cca 5tis. Díky za rady 🙂
@piecee díky moc za info o velikosti, já to tedy střihnu menší... doufám tedy, že už se k tomu konečně dostanu, dodělávám pořád resty do práce a to snad nikdy neskončí 🙂
@fassy ptala jsem se tu holek na podobný dotaz před pár dny a osobní zkušenosti tedy nemám... ale objednávala jsem minulý týden stroj v tomto eshopu - http://www.sicistroje-shop.cz - mají tam teď docela pěkné slevy (i když snad každým dnem cena stoupá🙂 původně jsem chtěla také BN2700, ale nakonec padla volba na BM3600, který se ještě vešel do mé cenové hladiny.. tak doufám, že jsem vybrala dobře 🙂
Budu si muset dát nové předsevzetí a naučit se alespoň trochu fotit, ale to asi nepůjde jen s mobilem 😀 . Každopádně jsem o chvilce o víkendu udělala zavinku do autosedačky - vnějšem z hnědého fineribu a vevnitř mám flízovou deku z ikea a ozdobeno starou šálou 🙂 . Ještě chybí otvory na popruhy, domalovat kočkám ksichtíky a je to.
dievčatá, ktoré máte ten nový modrý soft z Baleriny, taký jasnomodrý (mám zimný, ale ten letný je, predpokladám, okrem žíhania rovnaký), viete mi poradiť vhodný odtieň nite Aspo alebo Unipoly? ďakujeem
holky prosím vás jak je to s objednávkou na detivbavlnke.sk? poštovné do čech je stejné?nikde jsme se nedočetla.a trvá poslání dlouho?děkuji za odpovědi🙂
@piecee posílání do Čech http://www.detivbavlnke.sk/detivbavlnke2/5-Zasi... Vždycky mi zboží dorazilo do 10 dnů od objednávky.
Holky, mám dotaz k té kráčející patce... je třeba / lepší investovat do originál Brother (mám NV10), nebo stačí nějaká noname? popř. která? díky!
@michamicha Moc vaků a prodávají i látky, ze kterých šijou... http://kampet.cz/
Já se teda za těhotna nemohla z toho vaku ani zaboha zvednout, jak nepracují ty břišní svaly 😀
Jinak kdybyste někdo chtěl Kampet vak "hruška" 110cm průměr (oražovo-hnědý, koženka), tak budem prodávat, nějak se to sem nechce všecko vejít, tak budem inovovat v menším 😉
@lucijan To klapání mi taky vadí, manžel remcá, že neslyší telku 🙂
@petule55 Mám NB27 a spokojenost. Ocenila bych teda horní podávání, automatický odstřih nitě a třeba víc ozdobných stehů, ale je to super stroj.
@macin73 já na kráčející patku nedám dopustit. Ale po reklamaci no name patky bych koukala hlavně na to, aby byly všechny součástky kovový, mám s plastový držátkem na tu tyčku a už se to zlomilo. Takže asi tak...
sedací vaky jsem psala jí plnit ve vaně.... V bytě asi nejlepší řešení... Ale to už bych nesměla mít velikost velryby...
@papajka7 jemine, nádherné látky na zástery.... hod plíz odkazy..... krásne si všetko pošila.... ja som od vianoc skoro nič nešila, akurát tak meninové darček - pyžamko s vankúšom
@ucitelka70 tuto,len hrustickovu uz nemaju http://www.dumlatek.cz/kolekce-metro-market/556...
@mahafi ottobre 4/2011 😉
a este neviete kde by som kupila taky material na kucharske nohavice karovane,chcem manzelovi aj olimu na maskarny podla noveho ottobre 🙂

@veronik77 no tak to schánět nebudu 😀 😀 😀 😀
Už jsem to vykoumala, je to kreš. 😉