icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
13. jan 2013

@veronik77 no tak to schánět nebudu 😀 😀 😀 😀
Už jsem to vykoumala, je to kreš. 😉

euka210
13. jan 2013

prosim ako je to s gumickami? Ked mam lastin a treba mi do nohavickovej, aku dlzku jej dat? Lebo pri strihu je sice nakreslene miesto, ale dlzka gumicky nie. Naposledy co sme opravovali staru s kamoskou tak na viac raz odoberala. budem vdacna za odpoved.

komisakpd
13. jan 2013

@ucitelka70 viem caramilline poznam...ale boli tu este jedne..

fassy
13. jan 2013

Ahoj holky, občas tady nakouknu a pokochám se vašimi výtvory 🙂 Chtěla bych si koupit nový šicí stroj s overlockovými stehy. Mám teď starou Veritasku, se základními stehy a už začíná blbnout - vynechává stehy, i když mi ji manžel kompletně vyčistil a promazal. Tak bych se chtěla zeptat, jestli některá z vás nemá zkušenosti s šicím strojem Brother BN2700? Nebo případně nějaký do cca 5tis. Díky za rady 🙂

petule55
13. jan 2013

@piecee díky moc za info o velikosti, já to tedy střihnu menší... doufám tedy, že už se k tomu konečně dostanu, dodělávám pořád resty do práce a to snad nikdy neskončí 🙂
@fassy ptala jsem se tu holek na podobný dotaz před pár dny a osobní zkušenosti tedy nemám... ale objednávala jsem minulý týden stroj v tomto eshopu - http://www.sicistroje-shop.cz - mají tam teď docela pěkné slevy (i když snad každým dnem cena stoupá🙂 původně jsem chtěla také BN2700, ale nakonec padla volba na BM3600, který se ještě vešel do mé cenové hladiny.. tak doufám, že jsem vybrala dobře 🙂

anfei
14. jan 2013

Budu si muset dát nové předsevzetí a naučit se alespoň trochu fotit, ale to asi nepůjde jen s mobilem 😀 . Každopádně jsem o chvilce o víkendu udělala zavinku do autosedačky - vnějšem z hnědého fineribu a vevnitř mám flízovou deku z ikea a ozdobeno starou šálou 🙂 . Ještě chybí otvory na popruhy, domalovat kočkám ksichtíky a je to.

martinkah
14. jan 2013

dievčatá, ktoré máte ten nový modrý soft z Baleriny, taký jasnomodrý (mám zimný, ale ten letný je, predpokladám, okrem žíhania rovnaký), viete mi poradiť vhodný odtieň nite Aspo alebo Unipoly? ďakujeem

piecee
14. jan 2013

holky prosím vás jak je to s objednávkou na detivbavlnke.sk? poštovné do čech je stejné?nikde jsme se nedočetla.a trvá poslání dlouho?děkuji za odpovědi🙂

petkon
14. jan 2013

@piecee posílání do Čech http://www.detivbavlnke.sk/detivbavlnke2/5-Zasi... Vždycky mi zboží dorazilo do 10 dnů od objednávky.

piecee
14. jan 2013

@petkon aha teď jsem zrovna chtěla napsat že jsem to našla 🙂 pardon jsem se přehlédla děkuji za info

macin73
14. jan 2013

Holky, mám dotaz k té kráčející patce... je třeba / lepší investovat do originál Brother (mám NV10), nebo stačí nějaká noname? popř. která? díky!

lucijan
14. jan 2013

@macin73 zrovna jsem šila pul kalhotky a říkala si, že tý kráčející patce fakt nerozumím a pošlu ji dál... mám originál brother, stroj taky NV10, šila jsem s ní párkrát, chceš? 🙂

sinala
14. jan 2013

@lucijan děláš chybu 🙂 🙂 🙂

lucijan
14. jan 2013

@sinala a co s ní šiješ? já jsem nějak nepřišla na to, co by mi usnadnila.. všechno mi přijde stejný, něco horší, klape a budí mi dítě..

maly_prcek
14. jan 2013

@michamicha Moc vaků a prodávají i látky, ze kterých šijou... http://kampet.cz/
Já se teda za těhotna nemohla z toho vaku ani zaboha zvednout, jak nepracují ty břišní svaly 😀

Jinak kdybyste někdo chtěl Kampet vak "hruška" 110cm průměr (oražovo-hnědý, koženka), tak budem prodávat, nějak se to sem nechce všecko vejít, tak budem inovovat v menším 😉

maly_prcek
14. jan 2013

@lucijan To klapání mi taky vadí, manžel remcá, že neslyší telku 🙂

zojec
14. jan 2013

nieco odo mna, vikendovka : kapsy a merino buffik (to je to cudo, z ktoreho sa daju robit zazraky na hlave aj krku)
skoda ze nemam nejakeho modela na kapsy.. ked mm pride z roboty uz je tma jak v rohu 😖 dnes by bolo veru idealne pocasie 😀 chumelica ako sa patri...

sufik1
14. jan 2013

@petule55 Mám NB27 a spokojenost. Ocenila bych teda horní podávání, automatický odstřih nitě a třeba víc ozdobných stehů, ale je to super stroj.

@macin73 já na kráčející patku nedám dopustit. Ale po reklamaci no name patky bych koukala hlavně na to, aby byly všechny součástky kovový, mám s plastový držátkem na tu tyčku a už se to zlomilo. Takže asi tak...

sedací vaky jsem psala jí plnit ve vaně.... V bytě asi nejlepší řešení... Ale to už bych nesměla mít velikost velryby...

piecee
14. jan 2013

@zojec ty jo ty kapsy jsou tak krásný ach 😵 😵

sufik1
14. jan 2013

a ještě climayran pánský raglán. Teda fůůůj šití, hlavně bez střihu. Ale docela to jde a švagrovi celkem sedí až na ten výstřih... a ještě bílý termo rib. Jen nějak nejsem schopná identifikovat rub a líc...

papajka7
14. jan 2013

konecne idem sa aj ja pochvalit,tak moje povianocne sitie 🙂

papajka7
14. jan 2013

este jedny zastery

papajka7
14. jan 2013

no a toto bola bomba,malemu taku radost urobila,to som este nezazila,normalne sa na svahu povyzliekal 😅 ,este ze v nej bolo teplo,lebo by v nej aj isiel aj spat 😝
no ale dakujem @kuna za typ,ako na aplikacie,a
@bordino za napad s tou lamou,supeer,caka ma tiez este mensia verzia,lebo aj Dali chce 😝

mahafi
14. jan 2013

@papajka7 ten slon je krásnej (ono teda všechno je nádherný), ale ten slon je príma nápad 🙂
@zojec krásné kapsy 😵, to máš vlastní střih, nebo kde se na něj dá, prosím natrefit?

mahafi
14. jan 2013

@papajka7 nááádhera.. to musel být král svahu 🙂

zojec
14. jan 2013

@mahafi natrafis na mojom fotoblogu v albume moje vytvory 😉
a este modelka s buffikom, akurat je jej trosku velky 😖 treba to merino strihnut o ddoooost uzsie...

ucitelka70
14. jan 2013

@papajka7 jemine, nádherné látky na zástery.... hod plíz odkazy..... krásne si všetko pošila.... ja som od vianoc skoro nič nešila, akurát tak meninové darček - pyžamko s vankúšom

papajka7
14. jan 2013

@ucitelka70 tuto,len hrustickovu uz nemaju http://www.dumlatek.cz/kolekce-metro-market/556...

@mahafi ottobre 4/2011 😉

papajka7
14. jan 2013

a este neviete kde by som kupila taky material na kucharske nohavice karovane,chcem manzelovi aj olimu na maskarny podla noveho ottobre 🙂