icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
15. jan 2013

@rararak @briuska Já mám ráda na vkládačky konopí. Ideálně konopnobambusovou kombinaci. Taky bývalo na šijemdětem.
A cen se neboj, jsou to nejkvalitnější látky v ČR a možná i na světe, platíš opravdu za kvalitu 😀
Konopí je tenké a hezky saje. Ideálně ale nedávat na dotykovou vrstvu, na to je lepší aksamit, velur nebo froté z bambusu

sinala
15. jan 2013

@jitu22 já mám kluka a vyhovují mi vkládačky 60*13 cm poskládané nebo 25 *13 a pokud je budeš šít z českého bambusového flísu, stačí 2 vrstvy a raději použít vkládačky 2. Když byl mimi, dávala jsem jen čtverce, vkládačky dávám až teď 🙂 .

briuska
15. jan 2013

@sinala dávala jsi jen čtverce? a to stačilo, nepročůral se?

HOLKY moc vám všem díky za rady, co bych si jinak počala. Ještě že tu ta diskuze je 🙂

alinn
15. jan 2013

@sinala super.. děkuji 🙂

sinala
15. jan 2013

@briuska ale přebalovala jsem po každém počurání, z počátku stačil jeden čtverec, pak už jsem dávala 2. ALe on vyžadoval sucho, stejně jako obě předchozí děti. Když jsem dávala papírovky, tak i tam mu vadila počuraná. Teď vydrží i v pokakané 🙂 🙂 🙂

jitu22
15. jan 2013

@briuska na kluka se mi nejvíc osvědčily ty dlouhé. Mám 70cm a skládám na čtvrtiny a dávám jen dopředu. Na to je ta dvouvrstvá ideální a rychle schne. Třívrstvé mám krátké a dávám napůl taky dopředu. Čtyřvrstvých mám pár, dávám na noc a suším na topení.

daisyr
15. jan 2013

Holky, prosím, kdo jste šil dle dámského ottobre? Jak odpovídají ty velikosti oblečení dle skutečnosti? Mám raději volit menší nebo zachovat? Díky za zkušenosti.
A nevíte, kde sehnat střih na pánské kalhoty (soft apod)?

palosek
15. jan 2013

@daisyr ahoj, já šila, ale spíš bych přidávala než ubírala. Ale je to jak,co.....Třeba triko (ikdyž byly vykreslené správné díly 😅 )...tak na tělo bych dala menší velikost a na rukávy zase větší vel. Ale asi to závisí i na typu postavy.... +- to vcelku odpovídá...něco mám i v obchodě 38-40, a z Ott taky....ovšem kalhoty 😀 😀 😀 tak 42 😀 😀 ale ty jsem podle ott.nešila, obkresluji stávající 😉 Po neúspěchu s dceřinýma softkama 😝

terezita
15. jan 2013

@daisyr mne byly zatim vzdycky kratke rukavy.. takze predem premeruju a pak az striham 😉 jinak ja mam u ott. o velikost mensi, coz mi lichoti 😀

kalman
15. jan 2013

@caramilla Díky za radu objednala sem si to žluté bilo levnejší 😀

michamicha
15. jan 2013

@kalman já mam to fialový a jsem s ním spokojená, jen si musim dokoupit zásobu náhradních koleček, protože jsem je už všechny ztupila při řezání lamy 😝 teď řežu s tím 28mm, protože to jediný mi zatim řeže dobře 🙂

danielahe
15. jan 2013

@rararak ahoj ja pouzila na vkladacky toto a nemuzu rict nic proti 😉 , cena se zda na 1. dojem vysoka, ale kdybysis to mela koupit uz hotove, vyjde to draz 😉 http://www.sijemdetem.cz/produkt/bambusov%C3%BD... , http://www.sijemdetem.cz/produkt/bambusovo-kono... a mam sesite 2 ctverce k sobe 😉

stassy
15. jan 2013

Měla bych dotaz na majitelky dámských Ottobre - mohly byste do nich nahlédnout, jestli v některém z nich je princesový střih? Šaty nebo top. Předem velké díky.

piecee
15. jan 2013

holky super že tu řešíte plenky...já už si nevím rady :( do nedávna jsem měla moc ráda kikko čtverce složím to na rovno a šoupnu do plenky ale poslední dobou je schopnej mladší syn (20m) to pročůrat za půl hodiny komplet i na kalhoty:( už řeším asi 3 střih na kalhotky aby to tolik neprotékalo a chci vyřešit taky co do nich..je mi jasné uže už je větší budu muset častěji přebalovat ale až tak :( jak dlouho vám třeba vydrží ty dlouhé vkládačky a dáváte jich víc? jebo jen jednu na 3 složenou třeba?

piecee
15. jan 2013

@stassy já mám todle : http://www.pattistudio.cz/pattistudio/eshop/2-1... ale tak si asi nic nevybereš což?🙂

ucitelka70
15. jan 2013

@alinn ja som tiež od veritasu - dávam klasické dvojihly - smetz, akry, kedy čo - z vtc či stoklasy.....

ucitelka70
15. jan 2013

@daisyr pánske nohavice z burdy...., dámske ott. sedí podľa mna, len na niektorých modeloch rukávy sú úzke.... pritom nemám vôbec pevné ramená.... tak trocha premeraj

piecee
15. jan 2013

holky dnešní počit dino čepice ..super střih jen trošku větší ale aspoň nepotáhne na uši🙂)

stassy
15. jan 2013

@piecee Čoveče, ale jooo, ta sedmička vypadá jako to, co sháním. 😀 Byla bys ochotna obkreslit vel. 34 a 36 a poslat poštou? Nebo třeba celé číslo.. Nechám na Tobě. 😉

veronik77
15. jan 2013

@stassy Já jsem Ti z tohodle čísla chtěla poslat to tričko číslo 4. 😀 Tak nechceš to poslat celý? 🙂

stassy
15. jan 2013

@veronik77 No jéje. Jestli můžeš postrádat, tak celé poprosím. 😀 díky Ti moc!

alinn
15. jan 2013

@ucitelka70 díky..no tak možná má každá veritaska trochu jiný ten držák na jehly..mě akry vypadávaly, ale možná jsem nezkoušela tu jak psala sinala..no vyzkouším schmetz..a kdyby náhodou vyklouzávala, tak ji věnuji mamce 😎

veronik77
15. jan 2013

@stassy tak ju, pošleš mi prosím IP adresu? určitě ji někde mám, jen jí najít 😀

ucitelka70
15. jan 2013

@alinn mne sa ešte nestalo, že by vypadlo.... ten uťahovací šrôbik máš tam originál? ale tie ihly majú aj tak rovnaký driek..... ja používam dvojihly také modré aj červené - umelé hmoty... taký som ešte nemala, čo sinala dávala obrázok....

alinn
15. jan 2013

@ucitelka70 jojo myslím, že je to originál (alespoň se tak tváří:D) já zatím co jsem měla akry, tak mi po chvíli šití vyklouzávaly..tedy jen dvojjehly, normální jehly tam normálně drží, tak nevím čím to je

daisyr
15. jan 2013

@terezita
@palosek díky za reakce, je pravda, že rukávy budu stejně tak jako tako porovnávat, bo mám trošku delší ruce, takže mi i většina trik z obchodů je krátká, no uvidím, co vykouzlím 😉
@piecee můj zas tak přes den nečůral, jako načůral toho dost, ale většinou hodku někdy dvě mu plína vydržela. Já teda dávala kalhotovku a do toho třeba dlouhou vkládačku, aby to něco vydrželo, krátkou jen, když jsem věděla, že nebudu brzy přebalovat, pokud chceš dávat jen vkládačku, asi bych k tomu přidala tu čtvercovku

animal
15. jan 2013

@kalman no já mám jako první koupené to žlutorůžové a strašně brzy se mi to otupilo a navíc se mi to začalo přeskakovat, že to místy neřezalo(vylomil se mi minikousek toho ostří a takhle to potom díky tomu přeskakovalo) naštvala jsem se a koupila KAI a zatím jsem spokojená

piecee
15. jan 2013

@stassy jee to bych ti raději poslala celé číslo já ho stejně vůbec nepoužívám🙂 na obreslování jsem lenoh O🙂 písni adresu pošlu🙂

stassy
15. jan 2013

@piecee Děkuju moc, mi ho pošle Verča, tak to máš bez práve. 😉

danielahe
15. jan 2013

@piecee ahoj ten muj prdola je jeste malusenky, takze ja zatim moc vkladacky neresim, ale az bude vetsi, tak asi budeme muset, jinak dopadneme jako vy 😉 😀