icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

anastazieb
15. jan 2013

@piecee já dávala až do konce plenkování jeden čtverec složený jakoby na třetiny, ale nahoře širší a dole užší a do toho jednu vkládačku z bamb. flísu, dvouvrstvou, složenou na třetiny. A vydrželo to cca 1.5 hodiny. Ve 20m už by to se dvěma natož s jedním čtvercem už dááávno nevydrželo.

Takže za mně určitě vkládačky, používám je už tak od cca 5m, protože jsem líná přebalovat každou půlhodinu. Vkládačka je celkem tenká mezi nožkama, savá a dobře schne.

zojec
15. jan 2013

ajejeeej rezacie koliesko.. hm, ale aplikacie to asi nereze, co?? 😕 ale tiez ma uz par krat napadlo si ho zadovazit 😝

piecee
15. jan 2013

@stassy dobrá dobrá 🙂
@danielahe no mě to právě skoro odrazuje od látkování pže v podstatě nemůžeme jít skoro nikde ven s tou látkovkou :-/

ucitelka70
15. jan 2013

@zojec ja som si teraz objednala cez @sinala z poľska.... ale ešte nikdy nedodali, teraz dodajú 🙂

dagmarkaaa
15. jan 2013

Ahoj holky,
jestli má někdo zájem o koupi nového stroje, ráda přenechám slevový kupon na 300 Kč na stránkán www.nej-sici-stroje.cz/ platný do 23/3
@maly_prcek díky za ten tip na NV 10, už ho mám doma, zatím jsem nic moc nenašila pár drobností ale šije krásně a dnes se jdu pustit do našívání knoflíků a knoflíkových dírek, to je bomba že to umí, tak snad si s tím poradím 🙂

sinala
15. jan 2013

@ucitelka70 myslíš, že dodají? tak to bude super 🙂 🙂 🙂

sinala
15. jan 2013

@ucitelka70 ty asi používáš dvojjehly normální ne strečové

sinala
15. jan 2013

@piecee doma dávám 2 čtverce a přebaluju, jak se počurá, ven chodím s kapsovkou pul/ suede a do toho dávám: ikea ručník + dlohá vkládačka dvouvrstvá z čbf složená na třetiny vepředu + malá vkládačka dvouvrstvá bambusové froté a vydrží 3 hodiny , v případě nouze i 4. Když nedám malou vkládačku je to tak na 2 hodiny.
Pak mám jednu kalhotovku anavy a tam je malá a velká vkládačka a když jdu ven, musím přidat ještě nějakou jednu malou vkládačku

danielahe
15. jan 2013

@piecee Nam zatim plinka vydrzi tak 2 hodky az 3, zalezi jak moc cura,uvidim pozdeji. 😉 , jak uz jsme tady psala, ja si kupuji na vkladacky material ze sijem detem a jsme spokojena zatim 😉 , holt budu muset pridavat pak vetsi vrstvu 🙂

jitu22
15. jan 2013

@piecee já jedu v kalhotkovkách, teď už mám tak půlku vlastních našitých, ty mi vydrží s vkládačkami 3h bez problémů. Když byl menší, dávala jsem na ven kapsovky PUL/ suede, ale teď už ne tolik, nechci je tolik vycpávat, ani často přebalovat. Tak je šetřím pro druhátko. Doma přebaluju častěji, jak je potřeba, ale čtverce používám v podstatě jen na chalupě kvůli schnutí, jinak výjimečně.

sissmiss
15. jan 2013

ahojte. Prosim o radu ako vyprat bambusove vkladacky aby zmizli flaky po stolici :-/. Je plne dojceny. Bambusove vkladacky periem na 60C ...aj kapsovky, ktore som usila z PUL + suedecloth, PUL+velur. Na tom velure je tiez fliacik :-/ A inak latkovky parada, potrebovali sme do nich trosku dorast a uz je to super. Chystam sa usit par dalsich a nalomila som aj kamosku v ocakavani, tiez chce latkovat 🙂

zikie
15. jan 2013

@piecee Já používám bambusové vkládací plínky origo POP-IN a našila jsem si z vysokogamážních bambusových ručníků svoje a nemůžu si je vynachválit- dávám 2 plenky po 2 vrstvách bambusového froté a 3-4 hodky no problem. @ sissmiss Na skvrny jsem používala žlučové mýdlo( z DM), ale nejsem si jistá, jestli to při delším používání ten bambus nepoškodí

caramilla
15. jan 2013

@sissmiss a žlučové mýdlo nepomáhá? Tak pak jedině savo perex naředit vodou a dát do bubnu před praním a nebo vybělit na sluníčku - na jaře? 😀 Já hovňajsové plenky zapírala okamžitě po přebalení. Fleky mi dělaly jen příkrmy s mrkví, ale to vytáhlo sluníčko 😉

maly_prcek
16. jan 2013

@sissmiss Já jsem taky měla fleky po vaječině, na které nic nezabíralo, ale časem ve vše vypralo a na sluníčku vybělilo... Takže teď to neřeš, normálně per a časem se to zlepší 🙂

macin73
16. jan 2013

@sissmiss Taky mám teď u druhé dcerky děsně flekaté pleny, u první jsem to nezažila... poctivě zapírám hned po přebalení žlučákem a nic... no spoléhám na to sluníčko... 😖

sissmiss
16. jan 2013

Dakujem 🙂
Tiez zapieram hned po prebaleni...Zlcove mydlo nepouzivam, skusim

piecee
16. jan 2013

@zikie díky za rady a to bambus frote si kupovala kde?asi zkusím zainvestovat jetě pokud zbydou peníze
@jitu22 díky za info btw:koukala jsem na blogna plenky jsou krasny teda 😵 jsem zvědavá co to testování hlavně jestli frote zhrubne nebo ne,,,,,a jaký dáváš svrchňáky?já právě už moc kalhotkovky nedávám pže mi vadí kolik má zapínání v pase:-/většinu mám na patentky a když se přes to dá ještě svrchňáčky což je další zapínání do pasu je v tom takovej neohrabanej 😕

piecee
16. jan 2013

@sinala a sráží se hodně ten čbf?já jsem ho měla ale to už je dlouho už si to nepamatuju...z 1m bych udělala dost vkládaček myslíš?

petkasv
16. jan 2013

@sissmiss já používám mýdlo imse vimse, je tou kouzelník 🙂

lenasss
16. jan 2013

holky prosím vás nemáte někdo střih na plenku pro panenku? Sousedka chce prodceru k narozeninám,ale panenku mi nechce vybalit tak to nemůžu ani zkusit.Stačily by mi rozměry kolik je kolem pasu jak je dlouhá a kolik vepředu děkuji moc 🙂

lenasss
16. jan 2013

@piecee já jsem si našila z froté z Dadky a zatím používáme tak 5 měsíců a nehrubne a udělala jsem si na snapku a potom toho není v pase tak moc. 🙂

zikie
16. jan 2013

@piecee Já jsem na netu sehnala někde opravdu vysokogramážní bmb ručníky a ty jsem rozstříhala. Nevyšlo to teda nějak úžasně levně, ale pořád levněji než origo a fungují fakt super...

sinala
16. jan 2013

@piecee srážela jsem na 90 a mám pocit, že se to srazilo na šířku. Z poloviny šířky jsem ušila 2 dlouhé ( 60*13) a 2 malé ( 25*12) dvouvrstvé a jednu dlouhou 3 vrstvou. Takže z metru celé šířky bys měla ušít jednou tolik. Snad jsem to napsala dobře. A pak mám ještě bambusové froté z mtx, ty šiju třívrstvé, ale tady množství nevím

jitu22
16. jan 2013

@piecee svrchňáky mám jedny doma šité PUL na sucháč, jedny šité natahovací flísáky, jedny natahovací vlňáky ze svetru, jedny pletené a pak dvoje kupované PUL na sucháč, které moc nesedí, tak je mám jen jako železnou rezervu. (fotky mám na blogu v prvních plínkách nebo tam někde)
Zatím mi to nijak objemné na bříšku nepřipadalo, ale dvoje patentkové zapínání by možná bylo moc...
Bambusové froté mám z šd, je krásně heboučké. Slibuju si, že to bude OK, když je pružné.

ucitelka70
16. jan 2013

@sinala jasné, že myslím..... pozitívne myslenie je dôležité 😉

macin73
16. jan 2013

@petkasv hele, ja zapiram zlucakem, hned po promnuti a proplachnuti jeste mydlem IV a stejne fleky zustavaji... Proste nektere deti holt produkuji "kvalitni" vajecinu 😉

zikie
16. jan 2013

Nemáte moc prosím některá k odprodeji kousek tmavě mofrého fineribu????

petkasv
16. jan 2013

@macin73 to nevadí podle mě, na jaře to sluníčko krásně vybělí 🙂

eldwen
16. jan 2013

k flekum - zapiram po rpebaleni zlenym jablkovym obycejnym tekutym mydlem a plinky mam bez fleku 🙂 - zasedle, ale to bude z nedostatku slunicka a nebo z toho, ze je peru sem tam i s jinyma vecma :_)

anfei
16. jan 2013

@zikie mám tu finerib z MTX, myslím to byl tm.modrý 58, teď mají jen granátový a ten mi přijde světlejší. Tohle je opravdu hodně tmavo modrá (mám k tomu i tenhle výplněk a přijdou mi stejné http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...). Mám toho celkem dost do zásoby, tak pokud chceš pošlu.