icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

vevercam
16. jan 2013

na fleky mohu doporučit perkarbonát - je to eko bělidlo na bázi kyslíku, funguje ale při teplotách vyšších jak 60st - pokakané plenky sprchuji prudkým proudem vody, pak je namáčím třeba na hoďku (nebo jak si vzpomenu) do umyvadýlka s hodně teplou vodou s rozpuštěnou 1 lžící perkarbonátu ... fleky na plenkách nemám opravdu žádné a takto mně to připadá i nejméně pracné (žlučové mýdlo jsem zkoušela také i IV mýdlo, ale na naše fleky bohužel nestačily 🙂
perkarboš jsem kupovala přímo od eurosarm.cz , mají pytle po 25kg a cena za kg vychází do 30Kč 🙂

piecee
16. jan 2013

holky scanovala jsem pro jednu švadlenku tričko z ottobre 2012/4 střih č.1 ve velikostech 56-68 tak dávám i sem kdyby se někomu hodil 🙂 (je to můj první takle kopírovaný střih tak se moc nedivte kvalitě ale snad poslouží🙂 http://ulozto.cz/xUabb62/ottobre-2012-4-tricko-zip

piecee
16. jan 2013

@jitu22 @sinala děkuji za rady holky 🙂 vrhnu se tedy na ušití vkládaček snad to pomůže

piecee
16. jan 2013

holky ŠÁTKAŘKY prosím poraďte..nemůžu si vzpomenout jak se jmenuje šátek kt. už je částečně navázaný do kříže jen se jakoby utahujou cípy přímo na sobě...chtěla jsem to doporučit sestřence na miminko a kdyby do mě praštili nemůžu si vzpomenout jak se to jmenuje nebo kde jsem to viděla 😕 díky moc🙂

piecee
16. jan 2013

tak dobrý užjsem to našla🙂) 😅 je to BABY SLING máte někdo zkušenosti?

anielkha
16. jan 2013

Taky pouzivam perkarbonat s TAEDem.. kupuju na fichema.cz ted maji akci za 26Kc/kg 🙂

keziah
16. jan 2013

@sissmiss ja zapieram zlcovym mydlom hned po zaspineni a flaky mam aj tak. perkarbonat sa da kupit v akomkolvek mnozstve na detivbavlnke alebo trosku lacnejsie tu, s tym, ze na tejto stranke sa da kupit aj TAED pre ucinnok aj na nizsych teplotach http://www.pgchem.sk/sk/ponuka/275/perkarbonat-...

zikie
16. jan 2013

@anfei To bys byla zlatá, nejzlatější!!!!

veronik77
16. jan 2013

prosím prosím - nemáte někdo zkušenost s vlnou Geisha z Vlnapu? Kamarádka z toho pletla svetr a kouše (ten svetr)... Nevíte, jak ho zbavit kousavosti? Prací prostředek s lanolinem nepomohl... DĚKUJI 🙂

kalman
16. jan 2013

Môj dnešný výtvor 🙂

petkasv
16. jan 2013

@veronik77 o vlně se říká, že když projde mrazem přestane kousat, já nevím, měla jsem jedny vlňáky naložený měsíc v mražáku a rozhodně jím to nepomohlo 😖

veronik77
16. jan 2013

@petkasv mrazák už zkoušela a taky nic... 😉

schnek
16. jan 2013

čau děvčata, chystám se výhledově (doufám, že během února) na objednávku z polytexu, nechcete spáchat něco hromadného?

petkasv
16. jan 2013

@veronik77 tak nevim, jednou mi holky radili aviváž, ale to je podle mě blbost 😖

macin73
16. jan 2013

@anielkha a to pouzivas s normalnim praskem, nebo se slizem?

veronik77
16. jan 2013

@petkasv podle mne by měl pomoci i ten lanolin, ale nic... asi budou muset uplést něco jiného... 😒 díky moc!

ucitelka70
16. jan 2013

@keziah a nedá sa kúpiť riadne v drogérii,, napr. dm?

petkasv
16. jan 2013

holky prosím nemáte některá Ottobre 2009/1 🙂

bordino
16. jan 2013

Prosím, nevíte, kde sehnat voděodolný zip 100 cm??????

anielkha
16. jan 2013

@macin73 S praskem..

keziah
16. jan 2013

@ucitelka70 myslis perkarbonat? neviem o tom. v DM maju sol na skvrny, ta obsahuje tusim cca 30 percent perkarbonatu, kopec sody na pranie, 5 percent taed, pankreaticke enzymy a este par prisad. 500g tejto zmesi stoji tusim 2 eura. mne uz pred casom vrtalo v hlave, ze spravim si ekologicky praci prasok aj doma, ale nikde som neobjavila tie pankreaticke enzymy v takej forme ako by sa mi hodili.
samotny perkarbonat mozes kupit v bioobchodoch, ale tam ho maju "znackovy" a nenormalne predrazeny-vid napr. tu- porovnaj si cenu za kg http://www.sweetmonkey.sk/pranie/99-sol-na-skvr...

pifina
16. jan 2013

@keziah sem-tam tu nakukujem a neda mi pridat odkaz, co som vcera dostala prave v suvislosti s perkabonatom: http://www.pgchem.sk/sk/ponuka/275/perkarbonat-... lepsiu cenu som este nikde nevidela, pri odbere 25kg to vyjde este lacnejsie 😅
opravujem: citala som len koniec, pozeram, ze ten obchod ti je znamy 😀 tak sorry 😀

caramilla
16. jan 2013

@bordino jo, jediné místo je YKK, min odběr 25 ks 😀 😀 😀 😀 😀 Ale vyrobí ti všechno, ale teda cena za 100cm bude asi taky pěkná 😀 😀 😀

bordino
16. jan 2013

@caramilla hm, takže buď osekat mláděti nožičky nebo klasika s podložkou. No, nepotěšila jsi mě 😀 😀 😀

caramilla
16. jan 2013

@bordino jako, nevím, třeba seženeš, ale já nikde neviděla...

kalman
17. jan 2013

Našla som stránku kde sú strihy na stiahnutie http://zlamals.eu/siti/02-strihy/strihy.htm možno sa niekomu zídu

ucitelka70
17. jan 2013

@sinala - poprosím ťa šte..... k neonovému flízu od wendy ktorú niť?

kucina1
17. jan 2013

ahojte ja len sledujem ake ste sikovne, ja som sa prisla pochvalit, ze som detom vyrobila na postel domcek a na hornu postel tunel. latku som nakoniec pouzila zo starych zavesov a konstrukciu na tunel som nasla z takych tyciek z hornbachu. jedna sa mi pri manipulacii nalomila ale upravila som to tak, aby to nevadilo. nevedela som ako to poriadne upevnit na postel, tak som ponasivala vsade snurky a drzi to paradne. som spokojna s vytvorom a deti su nadsene. dnes idem sit pre babiku danku dake satstvo, lebo sa dcera stazuje ze jej je stale zima 😀

katka82
17. jan 2013

@kucina1 teda to je parááááda 😲 děti musely bejt fakt nadšený co? 😵
já to tu jdu taky trochu zaplevelit 😀 se mi konečně povadlo nahrát fotečky z foťáku a tak sem házím tu svojí softku a pak ještě pár triček a softkové gatě pro Honzíkovu kolegyňku ze školky 😎

petkasv
17. jan 2013

@katka82 to je nádhera 🙂