icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
17. jan 2013

@katka82 jú! A i fotky hezké! 😉

caramilla
17. jan 2013

Já si jdu dneska taky zaspamovat, jsem večer tvořila 😀
Ten clim z minulé mé hromady je bombastickej! Jsem z něj totál nadšená, to stačí pod softky i do větších mrazů.

katka82
17. jan 2013

@petkasv děkujůůů 🙂

katka82
17. jan 2013

@caramilla taky díííky 😉 od tebe to obvzlášť potěší 😉 😵 😵 fotila jsem manželovo Cannonem takže je to znát ikdyž teda světlo nic moc bo střešní okna jsou zapadaný sněhem 😝 padá to tu už od včera odpoledne 😝 fuj bílé svinstvo 😀 😀

katka82
17. jan 2013

@caramilla jinak k těm fotkám no to víš snažím se zdokonalovat než vtrhnu na Fler a udělám PD konkurenci 😉 😀 😀
no nic končím monolog a jdu nakrmit mládě 😉

sinala
17. jan 2013

@katka82 všechno krásné, ale ty kalhoty jsou nejvíc 🙂

katka82
17. jan 2013

@sinala kuju 🙂 se normoš červenám 😅 😀 😀

barcav
17. jan 2013

@katka82 nádhera 😵 😵 😵

caramilla
17. jan 2013

@katka82 😀 😀 😀

petkasv
17. jan 2013

@caramilla ty černý s puntíkama, na blogu píšeš že to je ten drahej soft, jaký to je? mám něco v plánu na příští zimu a tohle by asi bylo lepší, než normální? Co pod to všechno nosíš?

kuna
17. jan 2013

@caramilla ten clim, to byl ten jemný finerib z climayarnu, že jo? Nebyl to oboulíc. Já jsem z něj taky nadšená, je teplý a krásně měkkoučký. Musím říct, že ze všech ať už 100% merino či příměsových merino je mi tento zatím nejpříjemnější.

sinala
17. jan 2013

@kuna @caramilla já mám doma ten pruhovaný, je to stejné materiálově? Taky to byl jemný finerib

rina76
17. jan 2013

dnešní bleskovka - potřebovala jsem nutně pro Lukáše ještě jednu teplou bundu. Žádnej zázrak to není, nic moc jsem doma neměla, vlastně jen černej šusťák z mojí nedošitý bundy. Ale hřeje a to je podstatné 😉

macin73
17. jan 2013

@rina76 týjo, ty aplikace jsou boží... to jsi obšívala ručně?

macin73
17. jan 2013

@katka82 všechno pěkné, ale ta kaťata jsou vážně NEJ!!!

macin73
17. jan 2013

@lucijan tak já nevím, jestli teda tu kráčející patku jo nebo ne... bych ji asi musela vyzkoušet... 😖

rina76
17. jan 2013

@macin73 aplikace jsou našitý na stroji, prošívání okolo ve třech řadách ručně

katka82
17. jan 2013

Holky díky moc 😉
@rina76 super bundička 😵 😵 a jak se ti sešíval fleec se šusťákem????já u toho dycky nadávám jak špaček 😝 😀 😀

caramilla
17. jan 2013

@sinala ; @petkasv Já ještě nevím, na bundu mám teprva střiženo 😉
Jinak ten clim jsem objednávala 2x. První várka byl finerib - to byl ten tenký a ten proužkatý je taky finerib. A druhá várka psali oboulíc. Ten má vroubky a je silnej spíš jak výplněk.
@rina76 krásná!

maly_prcek
17. jan 2013

@macin73 Můj nároz na kráčející patku je, že když ji máš doma, tak po ní sáhneš a některé věci s tím šiješ a jde ti to líp, ale že bych řekla, že to je kdovíjaké terno a že bych se bez toho už neobešla, tak to ne... Takže já bych si její koupení nechala klidně až na někdy...

vianne
17. jan 2013

ahojte mam dve otazky....chcela by som si objednat Ottobre, nebude sa robit nejaka hromadna objednavka, resp. nenasiel by sa niekto za jedno postovne?

a za druhe, hladam niekoho kto ma stroj na vysivanie a bol by mi ochotny vysit nejaky pekny ornament na kus softshelllu, za patricnu odmenu samozrejme 🙂 vdaka vopre.

rina76
17. jan 2013

@katka82 já mezitím měla ještě vatelín - díky kráčející patce už to během šití nehážu do koše , dřív jsem podobný věci i 3x tahala z koše ven, s tím že to teda ještě zkusím 😀 😀 😀

katka82
17. jan 2013

@rina76 tak to jo 😉 😀 no já nadávala i jak jsem to šila na OL 😝

zojec
17. jan 2013

@katka82 tie kvety su uzasne 😉

jemi
17. jan 2013

@caramilla a ten oboulíci clim je o tolik silnejší než ten klasický? rozdíl v gramech je docela malý, ale právě bych taky ráda nějaký silnější ( já pořád shánim merino typu manymonths)

piecee
17. jan 2013

@rina76 ty jo prej rychlovka krásný 😵

piecee
17. jan 2013

@vianne to chceš objednávat přímo z ottobre.com?

petkasv
17. jan 2013

holky, prosím ještě jednou, nemáte některá Ottobre 2009/1 🙂

lucijan
17. jan 2013

@katka82 ty kytičky jsou náádherný🙂

lucijan
17. jan 2013

@macin73 já budu šít prošívanou deku, tak uvidím, jestli by mi ta kráčející byla tam k něčemu, když ne, tak ti ji pak klidně půjčím na vyzkoušení, když budeš chtít, ok?